loader

Videolu Habeler

Gastronomi Disiplininin Tanımı ve Kapsamı Nedir?<

Gastronomi Disiplininin Tanımı ve Kapsamı Nedir?

Gastronomi, yeme ve içme alışkanlıklarımızın arkasındaki bilimi, sanatı ve kültürü kapsayan geniş bir alanı ifade eder. Bu disiplin, yiyeceklerin hazırlanışı, sunumu ve tüketilmesinin ötesinde..

Arı Popülasyonunu Nedir? Özellikleri Nelerdir?<

Arı Popülasyonunu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Arılar, gıda güvenliğimiz ve doğal bitki yaşamının korunması için kritik bir rol oynarlar. Bu makale, arı popülasyonunun özelliklerini, karşılaştığı tehditleri ve nasıl korunup sürdürülebileceğini ele alacak.

"Kadına Şiddet" Nedir? Şiddet Nasıl Engellenir?

kadına yönelik şiddet, sadece fiziksel olarak değil, psikolojik, cinsel ve ekonomik boyutlarıyla da toplumun her kesimini etkileyen, derin ve karmaşık bir sorundur. Bu sorun, sadece Türkiye'de değil..

Netanyahu’dan Flaş Kara Operasyonu Mesajı

Netanyahu’dan Flaş Kara Operasyonu Mesajı "Hazırız"

Gazze sınırında askerlerle bir araya gelen İsrail Başbakanı Netanyahu İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunun yakın olduğu mesajını verdi. Netanyahu..

G-20 Toplantısı Başladı! Zirvede Gözler Türkiye’de!<

G-20 Toplantısı Başladı! Zirvede Gözler Türkiye’de!

Türkiye, bölgesel ve küresel konularda üstlendiği kritik rol ve ortaya koyduğu vizyonla zirvenin ana aktörlerinden biri olacak. Başkan Erdoğan, Hindistan Başkanı Modi'nin karşılamasıyla G-20..

Diş Sağlığı Nedir? Sağlıklı Dişler İçin Ne Yapılmalı?<

Diş Sağlığı Nedir? Sağlıklı Dişler İçin Ne Yapılmalı?

Uzman diş hekimlerinden Mustafa KALAYCI; Diş sağlığı, ağız içindeki dişlerin, diş etlerinin, dilin ve diğer yumuşak dokuların genel sağlığı ve işlevselliğini kapsar. Sağlıklı dişler ve diş etleri, genel sağlığın

Gazipaşa

Gazipaşa "Gastronomi Şehri" Olabilir mi?

Gastronomi Şehri Olmanın Özellikleri Nelerdir? Antalyanın sesiz cennet ismi ile bilinen Gazipaşa ilçesi Yörük Kültürü ve yöresel yemekleri ile Türkiye gündemine gelebilir mi?

Gazipaşa Yayla Şenliklerinin Kültürel Miras İçin Önemi<

Gazipaşa Yayla Şenliklerinin Kültürel Miras İçin Önemi

Gazipaşa, Türkiye'nin Antalya iline bağlı bir ilçesidir. Yayla şenlikleri, Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi Gazipaşa'da da geleneksel olarak kutlanan etkinlik 'lerdir. Bu şenlikler, genellikle ya

Gazipaşa' da Kültür Ve Sanat Etkinlikleri Nelerdir?<

Gazipaşa' da Kültür Ve Sanat Etkinlikleri Nelerdir?

Özellikle yaz aylarında çeşitli festivaller, konserler, sergiler ve tiyatro gösterileri Antalya'nın birçok ilçesinde gerçekleştirilir. Gazipaşa 'da ise özellikle yerel festivaller, halk oyunları gösterileri, yerel sana..

En Meşhur Yörük Yemekleri ve Özellikleri Nelerdir?<

En Meşhur Yörük Yemekleri ve Özellikleri Nelerdir?

Yörük kültürü, tarih boyunca göçer yaşam biçimine uygun olarak pratik, az malzemeli ve doyurucu yemeklerle zenginleşmiştir. Yörüklerin coğrafi olarak yaşadığı bölgelere göre yemek..

Yörük Yemekleri ve Yörükler 'in Özellikleri Nelerdir?<

Yörük Yemekleri ve Yörükler 'in Özellikleri Nelerdir?

Yörükler, Anadolu'da, özellikle Batı ve Güney Anadolu bölgelerinde yaşayan, göçer ya da yarı göçer yaşam biçimini sürdüren Türkmen boylarından gelmektedir. Yörük kültürü ve yaşam tarzı..

Göçebe Yörüklerin Geçim Kaynakları Nedir? <

Göçebe Yörüklerin Geçim Kaynakları Nedir?

Yörüklerin geçim kaynakları, tarihsel olarak göçer yaşam biçimleriyle ve doğal çevreleriyle yakından ilişkilidir. Bu yaşam biçimi, ana olarak hayvancılığa dayalı olmakla birlikte, Yörük Kültürü..

"İmece" Usulü Ne Demek? "İmece"yi Kimler Kullanır?

"İmece" kelimesi, Türk kültürüne özgü bir kavramı ifade eder ve kolektif bir iş yapma, dayanışma ya da toplulukla bir şeyleri ortaklaşa gerçekleştirme anlamına gelir. Geleneksel olarak özellikle kırsal..

Gazipaşa'da Kültür Ve Sanat Etkinliklerinin Önemi Nedir?<

Gazipaşa'da Kültür Ve Sanat Etkinliklerinin Önemi Nedir?

Gazipaşada kültür ve sanat etkinliklerinin önemi, hem yerel topluluk için hem de bölgenin genel kalkınması ve tanıtımı için çeşitli sebeplerle vurgulanabilir. Kimlik ve Köklerin Korunması..

Gazipaşa Restoranlarında Olması Gereken Özellikler<

Gazipaşa Restoranlarında Olması Gereken Özellikler

Gazipaşa'da bir restoranın başarılı olması ve hem yerel hem de turistik müşteri kitlesini memnun etmesi için bazı temel özelliklere sahip olması gerekir. İşte bu özellikler. Gazipaşa'nın yerel lezzet..

Günnercik Yayla Şenliği’nin Programı Belli Oldu<

Günnercik Yayla Şenliği’nin Programı Belli Oldu

3. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği” hazırlıkları devam ediyor. Gazipaşa’ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan 3. Gazipaşa Günnercik Yayla..

Gazipaşa'da Kurban Kesim Kursu Açılacak<

Gazipaşa'da Kurban Kesim Kursu Açılacak

Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması, kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılması açısından kursların önemine değinen HEM Müdürü Kır, teorik eğitimin ardından kursi..

Emlakçılar Dikkat !!!<

Emlakçılar Dikkat !!!

Tebliğle, internetteki gayrimenkul satış ve kiralama ilan bilgilerinin duyurulmasına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Buna göre, e-ticaret için aracılık hizmeti verenler, sosyal ağlar ile internet ortamındaki içerikler için yer sağlayanlar üz

Ormanlarımızı İha'lar Koruyacak<

Ormanlarımızı İha'lar Koruyacak

Gazipaşa'da görev yapacak İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilecek yangınlar kısa sürede söndürülecek. Yaz aylarında sık sık yangınların meydana geldiği ilçemizde bundan sonra ormanlar İnsansız Hava Aracı (İHA) tara

Has Aşçıbaşı: Osmanlı Saray Mutfağı Tarihinden Notlar...<

Has Aşçıbaşı: Osmanlı Saray Mutfağı Tarihinden Notlar...

Osmanlıda saray mutfağın da helvacılar ve turşucular çok zeki insanlardan seçiliyordu. Çok zeki olanları ise “çıkma” sisteminde “terfi” yine sarayda bulunan en derun mektebine okumak...

Gazipaşa Belediyesi Ahşap İşleri Atölyesini Kuruldu<

Gazipaşa Belediyesi Ahşap İşleri Atölyesini Kuruldu

Kendi kendine yeten bir belediye anlayışıyla yola çıkmıştık. Daha önce beton santralimizi ve bitki üretim tesisimizi açtık. Şimdi de belediyemiz bünyesinde Ahşap İşleri Atölyesini kurduk...

Başkan Mehmet Ali Yılmaz'dan Gazipaşa' ya Yeni Yıl Mesajı <

Başkan Mehmet Ali Yılmaz'dan Gazipaşa' ya Yeni Yıl Mesajı

Dilerim ki 2022 yılı, kötü haberlerin, küskünlüklerin, hastalıkların geride kalacağı; barışın, huzurun, sağlığın ve mutlulukların fazlasıyla bizimle olacağı bir yıl olur. Nice birlikte hizmet dolu yeni..

Gazipaşa Yeni Yıl Pazarı<

Gazipaşa Yeni Yıl Pazarı

Sessiz cennet Gazipaşa ilçemizde ilk kez açılacak olan Gazipaşa Yeni Yıl Pazarı hizmete girecek. Antalya gazipaşa haberler olarak edinmiş olduğumuz bilgiye göre 24 aralık saat 10.00’da hizmete başlayacak olan Gazipaşa Yen

Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?<

Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının ardından belediyeye aldığını açıkladığı PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı kişilerin kimlikleri..

Çanakkale Köprüsü'nde Son Tabliye Bu Gün Yerleştirilecek...<

Çanakkale Köprüsü'nde Son Tabliye Bu Gün Yerleştirilecek...

Başkan Erdoğan, çalışmalar başladıktan 1 yıl sonra kule kazık çakımı töreni için yine Çanakkale 'deydi. Köprünün erken bitirileceği müjdesini verdi. 1915 Çanakkale Köprüsü rekorların projesi..

Gazipaşa Cumhuriyeti Kutladı...<

Gazipaşa Cumhuriyeti Kutladı...

Antalya gazipaşada farklı etkinlikler ile kutlanan 29 ekim cumhuriyet bayramına gazipaşa halkınında katılımı oldu. Başkan Mehmet Ali Yılmaz cumhuriyet kutlamalarına dair açıklamasında; İlçe protokolümüz, çocuklarımı..

Gazipaşa 'da Nar Festivalin' in Kazananları Belli Oldu<

Gazipaşa 'da Nar Festivalin' in Kazananları Belli Oldu

Antalya gazipaşa haberler olarak edinmiş olduğumuz bilgilere göre 11. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali hakkında Gazipaşa belediye başkanı sn. Mehmet Ali Yılmaz..

Altay Ana Muharebe Tankı<

Altay Ana Muharebe Tankı

Altay AMT’nin üretiminin de Arifiye 1’inci Ana Bakım Fabrikası’nda yapılmasının planlandığını aktardı. Altay AMT’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslimine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan..

Cimbiti Yaylası Nohutu...<

Cimbiti Yaylası Nohutu...

Gazipaşa Belediyesi geçen yıl gazipaşada gezilecek yerlerinden Cimbiti yaylasına ve çevresindeki yaylalara nohut ekmişti. Daha sonraki senelerde üretim..

Akıncı Tiha'dan Tarihi Rekor<

Akıncı Tiha'dan Tarihi Rekor

Antalya gazipaşa haberler olarak olarak yapmış olduğumuz araştırmada Akıncı TİHA sadece Türkiye gündeminde değil 2 saat 26 dakika havada kalma..

Babalar Ve Yollar<

Babalar Ve Yollar

Allım yeşillim bir yörük baharından geçsek. Ala karlı dağların ala baharlarında bir türkü tuttursak. Islık çalsa babam, tıpkı çocukluğu -mun bir türlü sabahı olmayan yayla yolculuklarında olduğu gibi.

Seyfe’de Rençberlik (Çiftçilik) Anılar- Bilgiler- Görgüler..<

Seyfe’de Rençberlik (Çiftçilik) Anılar- Bilgiler- Görgüler..

Seyfeli olduğu için örneklerimi buradan seçiyorum. Rençber dilimize Farsça’dan gelme bir sıfattır. Tarım işi ile uğraşan ve ekmeğini topraktan kazanan..

Silahlı Deniz Aracı Sida

Silahlı Deniz Aracı Sida "Ulaq" Testlerden Başarıyla Geçti

Silahlı Deniz Aracı Sida nedir? Ulaq nedir? Silahlı Deniz Aracı Sida neler yapabilir? Savunmada Ulaq hangi amaçlar ile kullanılır? "Sida" ne zaman denize indirildi...

Gazipaşanın En Sevilen Türkülerinden

Gazipaşanın En Sevilen Türkülerinden "A Sünne"...

Gazipaşada Âdet Ve Geleneklerden köy düğünlerinin vazgeçilmez türkülerinden olan "A Sünne" türküsünü duymayanımız yoktur heralde. Emre Dayıoğlu ve...

2020 Gazipaşa Yangın Raporu<

2020 Gazipaşa Yangın Raporu

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım 2020 yılında farklı noktalarda meydana gelen yangınlara 8 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracıyla müdahale edildiğini belirtti.

Gazipaşa’ya Nasıl Sahip Çıkıyoruz?<

Gazipaşa’ya Nasıl Sahip Çıkıyoruz?

Duyarlı Gazipaşalılardan Fatih Çağlayan’ın özellikle pandemi sürecindeki Gazipaşada gezilecek yerlerde ve yol kenarlarındaki sorumsuzluklara tepkisi...

Biloslunun Mantar Hikayesi<

Biloslunun Mantar Hikayesi

Antalya Gazipaşa Bilos'da Sofradan mutlu bir şekilde ayrılan komşu köylüler evlerinin yolunu tutar tabi kimse köyüne varamadan hepsi yolda mefta olur. Eee Biloslunun davetine...

Bir Şepit Atıver Bakeen <

Bir Şepit Atıver Bakeen

Gazipaşa Mutfak Kültüründe Ekmek yapımı hatırın yoğrulması ile başlar. Hamur mayalanır. Bu arada ekmek sacı küllenir. Niye mi? Ekmek yanmasın deye. Senit, sırana, oklava, şiş hazır edilir.

Başkan Muhittin Böcek Ne Zaman Taburcu Olacak?<

Başkan Muhittin Böcek Ne Zaman Taburcu Olacak?

105 gün sonra ilk görüntüsü ile çok iyi görünen Antalya belediye Başkanı Muhittin BÖCEK taburcu olmaya hazırlanıyor. Başkan Muhittin Böcek'in haberi...

Sayın Gazipaşa Belediye Başkanım Bu Yapılan Doğrumu?<

Sayın Gazipaşa Belediye Başkanım Bu Yapılan Doğrumu?

İlçemizde bulunan en iyi Gazipaşa plajlarının olduğu sahile derelerden alınan balçık ve çamurun bizzat belediyeye ait olan kamyonlar ile boşaltılması vatandaşlar tara...

Tarhana Nasıl Yapılır?<

Tarhana Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında ve Gazipaşa mutfak kültüründe tarhana nasıl yapılır? En eski kış hazırlıklarından Yörük mutfağı ve Yörük yemeklerinde tarhana yapabilmek için içerisine...

Sayın Kılıçdaroğlu Sizden Gerçekten Siyasetçi Olmaz!!!<

Sayın Kılıçdaroğlu Sizden Gerçekten Siyasetçi Olmaz!!!

Seçim Filan Kazanamazsınız, Bu Ülkeyi Seviyorsanız Siyaseti Bırakın, Sizden Bu Ülkeye Umut Olmaz. Peki Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı...

Gazipaşa Belediyesinden Asfalt Çalışmalarına Devam…<

Gazipaşa Belediyesinden Asfalt Çalışmalarına Devam…

Geçen yılda 30-40 kilometre civarında dökmüştük. Bu yıl da yine hedefimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Asfaltı olmayan yerlere de inşallah önümüzdeki...

Güney Köyü Sakinlerinden Gazipaşada Kum Ocağına Hayır!!!<

Güney Köyü Sakinlerinden Gazipaşada Kum Ocağına Hayır!!!

Gazipaşada ziraat ve tarımda kendi aşıladığı zeytinlerin dahi tehlike altında olduğunu belirten vatandaş 'lar böyle bir alana kum ocağı için nasıl izin verildiğini merak...

Gururumuz TİHA'nın Test Uçuşları Başarıyla Sonuçlandı<

Gururumuz TİHA'nın Test Uçuşları Başarıyla Sonuçlandı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipinin...

Gazipaşada Yağlı güreş Heyecanı<

Gazipaşada Yağlı güreş Heyecanı

Gazipaşa belediye kültür merkezinde yapılacak olan toplantıda hak edişi olan arazilerin teslimi ve 18 uygulamaları ile birlikte Gazipaşa’da Kültür Ve Sanat Etkinliklerinden

Kurban Bayramının Önemi Nedir?<

Kurban Bayramının Önemi Nedir?

Kurban Ne Zaman Kesilir? Kurban Nasıl Kesilir? Kurban Seçerken Nelere Dikkat Edilir? Kurban Eti Nasıl Dağıtılır? Bayramlaşmanın Önemi Nedir? Hangi Hayvanlar Kurban Edilir? Kurban edilecek..

2020 Yaz Sezonunda Dünyanın En Güvenli Turizm Kentiyiz...<

2020 Yaz Sezonunda Dünyanın En Güvenli Turizm Kentiyiz...

Gazipaşa'dan Kaş'a kadar her noktasında güvenli bir şekilde misafir ağırlayabileceğimizi taahhüt ediyorum. Misafirlerimizin hiçbir problemi olmayacağını burada...

Gazipaşa Belediye Meclis Toplantısında Ne Konuşuldu?<

Gazipaşa Belediye Meclis Toplantısında Ne Konuşuldu?

Başkan Yılmaz Açıklamasında; Tüm Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle 3 aydır toplana mayan Gazipaşa Belediye Meclisi, bugün yeniden bir araya geldi.

Gazipaşa Sarıyer mevkii'nde Orman Yangını Söndürüldü<

Gazipaşa Sarıyer mevkii'nde Orman Yangını Söndürüldü

Gazipaşa Haberler Olarak Yaptığımız Araştırmada; Gazipaşada çıkan yangında Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere Antalya Orman Bölge...

Barco Blanco

Barco Blanco "Gazipaşa"

Antalya Gazipaşada gezilecek yerlerden olan Barco Blanco sahip olduğu geniş alan sayesinde Gazipaşa halkına ve yiyecek ve içecek konseptinde farklı hizmetler vermeyi amaçlıyor...

Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...<

Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...

Köprülü Kanyon Nedir? Köprülü Kanyonda Neler Yapılır? Köprülü Kanyon’a Nasıl Gidilir? Köprülü Kanyon Nerede? Gazipaşa haberler 'de Köprülü Kanyon...

Denize Girmek Yasaksa Evde Eski Buzdolabı Var!!!<

Denize Girmek Yasaksa Evde Eski Buzdolabı Var!!!

Buzdolabı eskisini havuza çeviren Hasan Gülcan havalarında sıcak olması sebebiyle çareyi buz dolabını doldurarak serinlemekte buldu. Havuz sefasını yaşayan..

23 Nisan Coşkusu Evlerde Kutlanıyor...<

23 Nisan Coşkusu Evlerde Kutlanıyor...

Korona virüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinden kutlamak...

Gazipaşa'da Zeytin Üreticisine İlaçlama Uyarısı...<

Gazipaşa'da Zeytin Üreticisine İlaçlama Uyarısı...

Önümüzdeki dönemde atılacak olan zeytin güvesi çiçek nesli, pamuklu bit ve zeytin güvesi meyve nesli ilacı bu zararlıya da ruhsatlı olduğu..

Bakan Soylunun İstifası Onaylanmadı...<

Bakan Soylunun İstifası Onaylanmadı...

Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir..

Polis Teşkilatımız 175. Yaşında <

Polis Teşkilatımız 175. Yaşında

İlk polis teşkilatı ne zaman kuruldu? Polis teşkilatı ne demektir? polis teşkilatının tarihi. Yeniçeri Ocağının kaldırılmasından sonra gerek Osmanlı başkentinde..

Başkan Yılmaz; Dezenfekte Çalışmaları Devam Edecektir<

Başkan Yılmaz; Dezenfekte Çalışmaları Devam Edecektir

Belediyemizin Hijyen ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdür 'mektedir. Bu dönemde sizlerin sağlığı için fedakarca çalışan mesai arkadaşlarıma..

Gazipaşa Belediye Başkanından Yardım Çağrısı <

Gazipaşa Belediye Başkanından Yardım Çağrısı

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmetali Yılmaz, Korona Virüsten dolayı çalışamayan ihtiyaç sahibi 500 hane olduğunu, muhtarlar..

Bizbizeyeteriz Türkiyem'de Toplam Bağış Miktarı<

Bizbizeyeteriz Türkiyem'de Toplam Bağış Miktarı

03 Nisan 2020 İtibarıyla; Toplam Bağış Adedi (Banka), Sms İle Toplanan Bağış Miktarı, Toplam Atılan Sms, En Yüksek Bağışlar, T.C. Merkez Bankası...

Adaçayının Bilinmeyenleri...<

Adaçayının Bilinmeyenleri...

Adaçayının Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Ada Çayı Ne İşe Yarar? Adaçayı Nasıl Yapılır? Adaçayının Nasıl Hazırlanır? Adaçayının belki de en çok ön plana çıkan faydası...

Test Sayısına Oranla Pozitif Vaka Sayısı Azaldı<

Test Sayısına Oranla Pozitif Vaka Sayısı Azaldı

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 bin 456 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulduğunu, 79 kişinin daha hayatını kaybettiğini...

Vali Karaloğlu'dan Antalya'da Koronavirüs Raporu...<

Vali Karaloğlu'dan Antalya'da Koronavirüs Raporu...

Antalya’mızda 95 korona vakası ve 3 can kaybımız var. Allah rahmet etsin. Vakaları bu seviyede tutmak elimizde. Bunun için..

Sağlıkçılardan

Sağlıkçılardan "Evde Kal" Çağrısı...

Gazipaşa Devlet Hastanesi çalışanları koronavirüsle mücadele kapsamında vatan -daşlara ‘Evde kal’ çağrısı yaptı. Gazipaşa Devlet Hastanesi...

Gazipaşa’da Tarihi ve Antik Yerleri Nerelerdir?<

Gazipaşa’da Tarihi ve Antik Yerleri Nerelerdir?

Antalya Gazipaşanın tarihinde Batı Akdeniz Bölgesini iki ana parça halinde ele almaktadır. Batı tarafı için Pamfilya bölgesi denilmiştir. Pamfilya...

Gazipaşa Doğa Ve Bisiklet Gezginlerinden Örnek Davranış'lar<

Gazipaşa Doğa Ve Bisiklet Gezginlerinden Örnek Davranış'lar

Doğa'ya saygı ve doğa'yı koruma amaçlı örnek davranış 'ları ilgimizi cekti. Sorumsuz kişiler tarafından duyarsızca doğaya atılan çöpleri...

Gazipaşa’da İstiklal Marşı’nın Kabulü Kutladı...<

Gazipaşa’da İstiklal Marşı’nın Kabulü Kutladı...

Gazipaşa’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla tören düzenle...

Mahmutlarda

Mahmutlarda "Anneler" Yarıştı

Hem farklı yörelerin yemeklerini görmek hem de okuldaki daya -nışmayı arttırmak için yapılan yemek yarışması renkli görüntü 'lere sahne oldu. Yarışmayı Gaziantep mutfağından içli köfte kazanırken, Hatay...

Yörükler Nasıl Peynir Yapar?<

Yörükler Nasıl Peynir Yapar?

Gazipaşa Mutfağında ve yörük mutfağında Sağılan süt, süzekte (bezli ve telli süzekte) süzülür. Oğlak mayasına “kursak” denir. Oğlak mayası, “satı mayası” ile karıştırılıp yeterli miktarda...

Almanya Neden Mülteci Çocuklarını İstiyor? <

Almanya Neden Mülteci Çocuklarını İstiyor?

Mülteci Çocuklarının Organları Yedek Parca Olarakmı Kullanılı 'yor? Almanya'da Kaybolan Mülteci Çocukları Nerede? Mülteciler Üzerinden Organ Ticareti Haberleri...

Gazipaşa Alanya Havalimanı ’na Belgrad’dan Yeni Seferler<

Gazipaşa Alanya Havalimanı ’na Belgrad’dan Yeni Seferler

Belgrad Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı yapıldı. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (Altav) ve Alanya Turistik İşletme -ciler Derneği (Altid) Yöne...

Antalya’ya Şehit Ateşi Düştü<

Antalya’ya Şehit Ateşi Düştü

Suriye’nin İdlib bölgesinde Mehmetçiğe yapılan hava saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Antalya’ya şehit ateşi düştü. Yapılan hain saldırı sonucu şehit olan asker...

Yörüklerin Tarihi Nedir? Nereden Gelmişlerdir?<

Yörüklerin Tarihi Nedir? Nereden Gelmişlerdir?

Yörükler, Göktürk (Kutluk) Devletinin asli unsurlarından olarak Altay ve Tanrı dağlarında uzun süre huzur içinde yaşadı. Bu bölgede Kazak, Kırgız...

Arı İğnesi Nedir? Arı İğnesinin Faydaları Nelerdir?<

Arı İğnesi Nedir? Arı İğnesinin Faydaları Nelerdir?

Kişinin arı zehrine karşı alerjisinin olup olmadığını anlamak için kan tahlili yapıyoruz. Eğer alerjisi yoksa deri testini yapıyoruz. Uygulayacağımız...

Gazipaşa'da Nereye Gidilir?<

Gazipaşa'da Nereye Gidilir?

Gazipaşa gezilecek yerler hangileridir? Gazipaşanın en önemli turizm yerlerini biliyormusunuz? Gazipaşanın antik kentlerin mutlaka görmelisiniz. Antalya’nın şirin ilçesi Gazipaşa antik...

Gazipaşa Kültür Merkezi Yakında Hizmetinizde...<

Gazipaşa Kültür Merkezi Yakında Hizmetinizde...

Bu projeler arasında yer alan 5 bloktan oluşan Gazipaşa Kültür Merkezi’nin B, C, D ve E bloklarının inşaatında sona gelindi. İnşaat çalışmaları biten bloklarda kapı...

Tuba Vural Çokal İyi Parti'den İstifa Etti<

Tuba Vural Çokal İyi Parti'den İstifa Etti

İYİ Parti'de istifa depremi yaşanıyor. Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal, dün gece Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile partisine...

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik Kimdir?<

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik Kimdir?

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik Çelik memleketi Gazipaşa’da, Zeytinada sağlık ocağı, Gazipaşa Merkez Sağlık..

Çikolatadan Ejdere Türkiyenin Ziraat Ve Tarımda Başkenti Gazipaşa<

Çikolatadan Ejdere Türkiyenin Ziraat Ve Tarımda Başkenti Gazipaşa

Antalya Gazipaşa ve Alanya, Mersin Finike başta olmak üzere Akdeniz Bölgesi’nde pek çok alanda tropikal ürünler yetiştirile biliyor...

Gazipaşa 'da Ejder Meyvesine Gıda Sektöründe Büyük İlgi...<

Gazipaşa 'da Ejder Meyvesine Gıda Sektöründe Büyük İlgi...

Gazipaşa'da Yetişen ürünleri tanıtmak ve bunu farklı tatlarla birleştirmek istediklerini anlatan Demirok, ejder meyveli dondurmanın yoğun ilgi gördüğünü söyledi...

Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri<

Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri

Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri 07 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Güçlü, sağlıklı, sportmen..

Gazipaşa’nın Tarihi Geçmişi

Gazipaşa’nın Tarihi Geçmişi "Dr. Adil Çelik"

Gazipaşa'nın tarihine yaptığımız yolculuğun önemli bir kilometre taşı İ.Ö. 628 yıllarına götürüyor. Selinus adıyla tarihte iki kent vardı. Sicilya'da Yunanlı Megara-Hyblaia halkı...

Gazipaşada Delik Deniz Nerededir? Nasıl Gidilir?<

Gazipaşada Delik Deniz Nerededir? Nasıl Gidilir?

Mutlaka Gitmelisiniz! Delik Deniz Nerededir? Kral Koyu'na Nasıl Gidilir? Gazipaşa’nın Tarihi Geçmişi Nedir. Nohutyeri olarak bilinir. Kentin bulunduğu bölge denize dik inen...

Gazipaşa Doğal Havuzları Güzelliğiyle Büyülüyor<

Gazipaşa Doğal Havuzları Güzelliğiyle Büyülüyor

Keşfedilmemiş koylarıyla dikkati çeken ilçedeki Koru sahilinde kendiliğinde oluşan doğal havuzlar ise görenleri büyülüyor. Doğal havuzları tepeden kuş bakışı görebilme..

Peynir Saklama Yöntemleri  <

Peynir Saklama Yöntemleri

Aslında peynir uzmanları, lezzet ve kalite üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle peynirlerin dondurulmasını önermezler. Ancak dondurulmuş peyniri tüketmek sağlıkla ilgili...

Gazipaşa Aşıklarından Türküler Ve Atatürk Şiiri...<

Gazipaşa Aşıklarından Türküler Ve Atatürk Şiiri...

Mustafa Kaya - Gevenes Köyü - Gazipaşa "Dönmemeye Yeminim Var", Düriye Özdemir "Atatürke Sevgi Şiiri" (FÇ), Bir Kez Gel (Fç) Gazipaşa - Çile Köyü, Gazipaşa...

Gazipaşa'da Çocuklar Dalından Çikolata Topladılar <

Gazipaşa'da Çocuklar Dalından Çikolata Topladılar

Emekli öğretmen İzzet Akyol, 9 yıl önce eline ulaştığı black sapote meyvesinin çekirdeğini dikerek meyve almayı başardı. Kendisine ait hobi bahçesinde...

Antalya'nın Çölyak Savaşçıları<

Antalya'nın Çölyak Savaşçıları

İsterseniz hastalığı tanıyarak başlayalım. Çölyak nedir? Çölyak, bir bağırsak hastalığı. Bunun tek çaresi glütensiz diyet. Bunun dışında tedavisi yok. Bu hastalar, buğday...