loader

Tropikal Meyveler Nelerdir?

Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Mango, Rambutan, Mangosteen, Ananas, Durian, Dragon Fruit, Star Fruit,  Passion Fruit, Water Apple, Pomelo, Sacha Inchy, Snake Fruit, Kumquat, Guava, African Cucumber, Wood Apple, Jack Fruit... En İyi Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerin Faydaları Nelerdir? 

Tropikal Meyvelerin Özellikleri Nelerdir?

Tropikal Meyvelerin Özellikleri Nelerdir?

Tropikal meyveler, sıcak iklim koşullarında yetişen, genellikle yüksek oranda su içeren ve tatlı, ekşimsi ya da aromatik bir lezzete sahip meyvelerdir. Tropikal bölgelerde yetişen bu mey..

African Cucumber Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

African Cucumber Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

African Cucumber, diğer adıyla Horned Melon, Kiwano ya da Cucumis metuliferus, sıradışı görünümüyle tanınan bir meyvedir. Aslen tropikal meyvelerden Afrika'nın subtropik bölge..

Guava Meyvesi Nedir? Guava Çeşitleri Nelerdir?

Guava Meyvesi Nedir? Guava Çeşitleri Nelerdir?

Guava (Türkçe'de genellikle "guava" ya da "guavva" olarak adlandırılır), Myrtaceae familyasına ait bir tropikal meyvedir. Yumuşak dokulu olan bu meyve, genellikle yeşil ya da sarı

Tropikal Meyve Çeşitleri Nelerdir?

Tropikal Meyve Çeşitleri Nelerdir?

Tropikal meyveler, sıcak iklim bölgelerinde yetişen, genellikle tatlı ve sulu olan meyvelerdir. İşte bazı popüler tropikal meyve çeşitleri. Yerel olarak yetiştirilen bazı tropikal meyveler, belirli bölgelere ö

Tropikal Meyvelerin Özellikleri Nelerdir?

Tropikal Meyvelerin Özellikleri Nelerdir?

Tropikal meyveler, genellikle sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişen ve özellikle tropikal ve subtropikal bölgelerden gelen meyvelerdir. Tropikal meyveler, çeşitli boyutlar, şekiller, renkler ve tatlar..

Tarımın Güvenilir Platformu

Tarımın Güvenilir Platformu

botanikcim.com Tarım ile ilgili tüm ilanların ücretsiz paylaşıldığı bir platformdur. Gazipaşada ziraat ve tarıma destek, fidan, fide, tohum, süs bitkileri, tropikal meyveler, sebzeler ve daha fazlası komis...

Avokado Nedir? Avokadonun Faydaları Nelerdir?

Avokado Nedir? Avokadonun Faydaları Nelerdir?

Avokadoda Bulunan Vitaminler Nelerdir? Avokado Nasıl Tüketilmelidir? Avokado çeşitlerinden Ettinger, Zutano, Bacon,Hass Avakado...

Rambutan Meyvesi Nedir? Rambutan Çeşitleri Nelerdir?

Rambutan Meyvesi Nedir? Rambutan Çeşitleri Nelerdir?

Tropikal Meyvelerden Rambutan Türkiye'de De Yetişiyor. Rambutanın Yetiştirilme Koşulları Nelerdir? Rambutan Meyvesi Nerelerde Yetişir? Rambutan Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Mango Çekirdeği Nasıl Ekilir? Mango Nerede Yetişir?

Mango Çekirdeği Nasıl Ekilir? Mango Nerede Yetişir?

Mango Nerede Yetişir? Mango Nasıl Yetiştirilir? Mango Çekirdeği Nasıl Ekilir? Mango Meyvesi Nerede Yetişir? Mango Tohumu Çimlendirme, Tropikal Mey...

Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyveler Nelerdir?

Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyveler Nelerdir?

Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Mango, En İyi Tropikal Meyvelerden Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Rambutan Nedir? Faydaları Nelerdir? Mangos...

Kudret Narı Nedir?

Kudret Narı Nedir?

İşte kudret narının faydaları, Kudret Narı Kalori Değeri Nedir? Kudret Narının besin değerleri nelerdir? Kudret Narı Nerelerde Yetişir? Kudret Narı Neye İyi Gelir? Kudret Narı Çayı Nasıl Hazırlanır?





Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyveler Nelerdir Merak ediyormusunuz?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Mango
En İyi Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Mango Nedir? Faydaları Nelerdir?
Popüler tropiklerden mangonun kokusuenfes, kendisi de pek lezizdir. A, B ve C vitaminleri yönünden de çok zengindir. “Meyvelerin kraliçesi” olarak adlandırılan
mangoyu ülkemizde de rahatça bulabilir, sofranızı onunla taçlandırabilirsiniz.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Rambutan
En İyi Tropikal Meyveler Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Rambutan Nedir? Faydaları Nelerdir?
Şekli şemalı bir acayip, üzerindeki tüyler iç gıcıklayıcı olan rambutanın sert kabuğunu soyarsanız altından inci gibi meyve çıkar. Üstelik demir yönünden de zengindir, insanı kanlı canlı yapar. Çekinmeden soyunuz. Dikenleri yumuşaktır, batmaz; tadı leziz, aroması ise nefistir.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Mangosteen
En İyi Tropikal Meyveler Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Mangosteen Nedir? Faydaları Nelerdir?
Görünüşüne bakıp aldanılmaması gereken muhteşem bir meyvedir mangosteen. Kahverengi-bordo sert kabuğunu açtığınızda içinden bir hazine çıkar. Kremamsı, tatlı, aromalı, yumuşacık bu meyve ağzınızın içinde eriyip giderken; hayatınız mangosteen'den önce ve sonra olarak ikiye ayrılacaktır.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyveler Nelerdir Merak ediyormusunuz?
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Ananas Nedir? Faydaları Nelerdir?
Artık memlekette de fazlasıyla bulunan ananas, bol suyuyla ferahlatıcı, içeriğindeki vitamin ve mineraller ile çok besleyicidir. Soyarken kuşa çevirmeyin, kabuğa doğru daha leziz olduğu söylenir.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Durian
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Durian Nedir? Faydaları Nelerdir?
Meyvelerin kralı olarak bilinen durian'ı yemek için hayli sabır gerekir. Bir de burun alışkanlığı... Zira kabuğu dikenli, kokusu ise berbattır, hem de öyle böyle değil. Ama bu acılı aşamayı geçip, asıl meyveye gelebilenler durian'dan aldıkları zevki tarif edemiyor. Son derece besleyici olmakla birlikte, B, C, E vitaminleri ve demir yönünden de hayli zengindir.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Dragon Fruit
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Dragon Fruit Nedir? Faydaları Nelerdir?
Ağacı kaktüsgillerden olanın, meyvesi böyle olur dedirtir. Adını ejderden alması da sizi korkutmasın, zırhlı görünümüne rağmen tadı çok hafiftir. Yumuşacık, beyaz meyvesinin üzerinde çok sayıda çekirdek ile kaplıdır, sanırsınız ki çörek otu serpmişler. Bolca magnezyum, potasyum, özellikle de kalsiyum içerir.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Star Fruit
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Star Fruit Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Bir varmış, bir yokmuş, gökyüzünden meyve düşmüş ise o kesin bu meyvedir. Zira enlemesine keserseniz, yıldız şeklinde dilimleriniz olur. Estetik güzelliği bir yana, hem çıtır, hem de tatlıdır. C ve B kompleks vitaminleri deposu da olması ayrı bir güzelliğidir.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Passion Fruit
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Passion Fruit Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Bir meyveye bu adın verilmesi elbette tesadüf olamaz. Tadını, kokusunu, aromasını Eros'tan almış olsa gerek ki ilk yiyişte aşka düşmemek elde değildir. Üstelik vitamin ve mineraller açısından çok zengin ve anti-oksidan kaynağıdır.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Water Apple
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Water Apple Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Düşünün ki bir elma; ama içi kıtır, sulu sulu... O dolapta soğurken, hava ısındıkça ısınıyor. Bir tane elinize alıyorsunuz, buz gibi; ısırıyorsunuz, suyu fışkırıyor. Çölde vaha bulmak gibi yani... Mis...
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Longan
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Longan Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Tipine bakınca, bir çeşit ceviz ya da fındık olmalı diye düşündürür. Ama kabuğunu soyduğunuzda, saydam -beyaz, sulu ve yumuşak meyvesi ile tanışıyorsunuz. Bir de baharat gibi kokar longan. Yemişti, kuruydu, baharattı derken mideye indiriveriyorsunuz, bir rahatlık ki sormayın. Lyche'nin erkek kardeşi longan, özellikle sinir sistemi üzerindeki faydalı etkisi ile bilinir.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Lychee
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Lychee Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Fazlasıyla tatlı ve yumuşak lychee hakkındaki en acayip şey, bir zamanlar Çin'de vergi olarak toplanmasıdır herhalde. Ekstra C vitamini lazımsa, ona başvurun. İnce kabuğunu soyun ve saydam-beyaz enfes meyvesiyle tanışın. Üstüne çinko, potasyum, fosfor da bonus!
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Pomelo
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Pomelo Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Kalın kabuğunu soymayı başarırsanız pomelo'nun ekşi ve sulu meyvesine ulaşabilirsiniz. Tadı ve görünüşü itibariyle greyfurtun büyük babası olsa da yaşlanma karşıtı, anti oksidan ve C vitamini deposudur. Söylenene göre, akşamdan kalmalığı bir çırpıda ortadan kaldırır.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Sacha Inchy
En İyi Tropikal Meyveler Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Sacha Inchy Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Amazon ormanlarına bir daha hayranlıkla bakmamızı sağlayan bu meyve, 4,5 veya 6 köşeli hafif kilo almış bir yıldız şeklindedir. Çekirdekleri çiğken yenmez, kabuğundan çıkarıp kavurduğunuzda da tadından yenmez. Bir çeşit badem olan çekirdek, Omega-3 yağı ve E vitamini deposu, güçlü de bir protein kaynağıdır.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Snake Fruit
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Snake Fruit Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Dış kabuğu yılan derisini andıran bu meyvenin diğer isminin “salak” olması sadece dillerin bir azizliği olsa gerek. Derisini (kabuğunu) soyup atarsanız üç parçalı meyvesine ulaşabilirsiniz. Ekşi tatlı oluşuyla ananas, birazcık asidik oluşuyla da elmayı andıran meyve, sadece insanların değil, maymunların da gözdesi. İçeriğindeki beta karoten ile gözlerinize dürbün etkisi yapacaktır.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Kumquat
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Kumquat Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Turunçgillerden kumquat için portakal ile limonun zeytin büyüklüğünde ve şeklinde bir karışımı diyebiliriz. A, B1, B2, B3, C ve kalsiyum ihtiva eden meyvenin en leziz kısmı kabuğudur. Löp löp mideye indirebilir, parmaklarınızla hafifçe sıkarsanız da ferah bir fıs fıs etkisi görebilirsiniz.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Guava
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Guava Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Elma ile armudu birbirine karıştırırsanız ortaya sanırız guava çıkar. Olgunlaştıkça tatlılaşan bu meyve anti oksidan zenginidir. Her gün bir guava, sizi doktor masraflarınızdan kurtarır derler.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  African Cucumber
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden African Cucumber Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Boynuzlu kavun ismiyle de bilinen bu meyvenin dış kabuğuna bakarsanız hakikatten kavunun boynuzlusunu görürsünüz. Fakat içi tam bir salatalık görünümündedir. Fakat bu 2 özelliği ile sizi yanıltır zira tadı da greyfurta benzer. Anti oksidan, vitamin E ve C kaynağıdır.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Wood Apple
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden Wood Apple Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Olur mu, demeyin olur. Tahta görünümlü bu meyve görsel olarak iştah açıcı pek sayılmaz. Dış kabuğu hindistan cevizi kadar serttir. Ama onu koklayın, işte o zaman niye yemeniz gerektiğini anlayacaksınız. Kabuğunu kırın, kaşıkla içine dalın. Kanı temizler, sindirimi kolaylatır, enerji verir. Ayrıca, beta karoten deposudur.
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden  Jack Fruit
En İyi Tropikal Meyveler  Ve En Faydalı Tropikal Meyvelerden "Jack Fruit Nedir? Faydaları Nelerdir? 
Dünya üzerinde ağaçta yetişen en büyük meyve olduğu söylenir. 36 kg. ağırlığa, 90 cm. boya ulaşabilir. Soymayı becerebilirseniz (soyulmuş alsanız isabetli olur.) içindeki sarı, etli ve tatlı meyveye kavuşabilirsiniz. Jack Fruit A, C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum açısından zengindir.