loader

Gazipaşada Resmi Daireler

Siz Takipçilerimize Antalya Antalya Gazipaşa Haberleri olarak Resmi Kurum Nedir? Resmi kurumlar Nelerdir? Resmi Kurumların Özellikleri Nelerdir? Daha Fazla Faydalı Bilgiler Verebilmek Amacı İle Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Yaptığımız Araştırmada Eğitim Kurumları Nelerdir? Sağlık Kurumları Nelerdir? Adalet Kurumları Nelerdir? Paylaşmak İstedik;

Gazipaşa'da Resmi Daireler 'in Şehir Halkı İçin Önemi?

Gazipaşa'da Resmi Daireler 'in Şehir Halkı İçin Önemi?

Gazipaşa gibi küçük ve orta ölçekli yerleşimlerde resmi dairelerin (kamu kurumları ve hizmetleri) önemi büyüktür. İşte Gazipaşa gibi yerlerde resmi dairelerin şehir halkı için taşıdığı önemli fonksi..

Emniyetten E-Posta Dolandırıcılığı Uyarısı

Emniyetten E-Posta Dolandırıcılığı Uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü ve EUROPOL'den gönderildiği izlenimi verilen, dolandırıcılık ve zararlı yazılım amaçlı e-postalar gönderildiği...

Gazipaşa’nın Eski Kaymakamı

Gazipaşa’nın Eski Kaymakamı "Cemil Öztürk" İhraç Edildi

Yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibat ve iltisakı olduğu belirlenen 66 mülkiyelinin meslekten ihraç edilmesine karar verilirken, 6 Mülkiyeli ise..

Koru’daki Turizm Alanı 49 Yıllığına Tahsis Edilecek

Koru’daki Turizm Alanı 49 Yıllığına Tahsis Edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Koru Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında ‘Fidanlık’ olarak bilinen hazine arazisini 49 yıllığına tahsis edecek. Koru Mahallesi’ndeki 1470/1, 1471/1, 1472/1..

Gazipaşa'da Avukatlar Ücretleri 'nde Güncelleme İstiyorlar

Gazipaşa'da Avukatlar Ücretleri 'nde Güncelleme İstiyorlar

Antalya Barosu Gazipaşa Temsilcisi Ali Akyol tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı, “20 Kasım 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret

Gazipaşa Müftülüğünden Kurban Açıklaması

Gazipaşa Müftülüğünden Kurban Açıklaması

Gazipaşa İlçe Müftülüğü, Kurban Bayramı öncesi vekâletle kurban kesimi, kurban edilecek hayvanın özellikleri ve kurban kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme..

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim’e Yeni Şube Müdürü

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim’e Yeni Şube Müdürü

azı müdürler ve müdür yardımcıları da koltuklarını korumayı başararak, mevcut okullarında 4 yıl daha göreve devam edecek. Yeni tayinler sonrası Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü..

Antalya Gazipaşa Adliyesi’nde Tayin Rüzgarı

Antalya Gazipaşa Adliyesi’nde Tayin Rüzgarı

Gazipaşa Adliyesi’nde görev yapan 1 Cumhuriyet savcısı ve 7 hakimin aynı kararname kapsamında başka adliyelere tayini çıkarken, yine çeşitli adliyelerde görev yapan 2 Cumhuriyet savcısı ile 6 hakim..

Valilikten Yasak Kararı

Valilikten Yasak Kararı

Antalya Valiliği resmi internet sitesinden Vali Ersin yazıcı imzasıyla yayınlanan genelge, “Yaz aylarında havaların aşırı derecede ısınması göz önünde bulunduru larak ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde, insan ve araç..

Hasan Ali Sönmez; Her Şey Esnafımız İçin

Hasan Ali Sönmez; Her Şey Esnafımız İçin

Mesaisinin büyük bir bölümünü esnafın sorunlarını çözmek, dertlerine derman olmak için harcayan Oda Başkanı Hasan Ali Sönmez, pastane ve tatlı üretimi yapan esnafa indirimli şeker..

Vakıf Evsiz Bırakmıyor

Vakıf Evsiz Bırakmıyor

Müdür Büyükakça, vakıf olarak bugüne kadar 55 aileye sıcak yuva kazandırdıklarını söyledi. Son olarak Küçüklü Mahallesi’nde yeni bir ev yapımı için 70 bin lira ödenek tahsis ettiklerini söyleyen Müdür Büyükakça, 4 adet yeni ev..

Gazipaşa'da Kurban Kesim Kursu Açılacak

Gazipaşa'da Kurban Kesim Kursu Açılacak

Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması, kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılması açısından kursların önemine değinen HEM Müdürü Kır, teorik eğitimin ardından kursi..

Başkan Yılmaz’dan Kamil Cıngıl’a 177. Yıl Ziyareti

Başkan Yılmaz’dan Kamil Cıngıl’a 177. Yıl Ziyareti

İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl’ı makamında ziyaret eden Başkan Yılmaz, ilçemizde görev yapmasından dolayı duyduğu memnuniyetten bahsederek, ilçenin güvenliğinden sorumlu..

Kaymakam Altun’dan Gazi Çelik’e İftar Ziyareti

Kaymakam Altun’dan Gazi Çelik’e İftar Ziyareti

İlçe Kaymakamı Altun’a iftar yemeğinde Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ali Rıza Büyükakça da eşlik etti. Kaymakam Altun ve beraberin

Kaymakam Altun'dan Kıbrıs Gazisine İftar Ziyareti

Kaymakam Altun'dan Kıbrıs Gazisine İftar Ziyareti

İlçe Kaymakamı Altun’a iftar yemeğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ali Rıza Büyükakça ve Esentepe Cami İmamı Taner Kızılkaya da eşlik etti. Kaymakam Altun ve beraber..

Kaymakam Altun'dan Kırsaldaki Okullara Ahenk Ziyareti

Kaymakam Altun'dan Kırsaldaki Okullara Ahenk Ziyareti

AHENK Projesi kapsamında okul ziyareti yapan İlçe Kaymakamı Altun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gül, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kitap okumanın ve diş sağlığının önemini bizzat..

Gazipaşa Kaymakamı Altun Şehit Ailesiyle İftar Yaptı

Gazipaşa Kaymakamı Altun Şehit Ailesiyle İftar Yaptı

Yer sofrasında orucunu açan Kaymakam Altun yaptığı açıklamada, "Bu mübarek ayda şehidimizin ana ocağında iftar sofrasında bulunmaktan gurur duyduk. Davetlerinden dola..

Gazipaşa Kaymakamı Altun’dan Jandarmaya Ziyaret

Gazipaşa Kaymakamı Altun’dan Jandarmaya Ziyaret

İlçe Kaymakamı Altun, Güney Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. Altun, yol uygulamasında durdurulan otobüs şoförü ve yolcularla sohbet ederek, hayırlı yolculuklar diledi. Kayma..

Görgülüer’den Ziyarete Devam

Görgülüer’den Ziyarete Devam

Başkan seçilmesinin hemen ardından okul ziyaretlerine başlayan Şenol Görgülüer, geçtiğimiz hafta sonu sendika üyelerini tanışma ve kaynaşma kahvaltısında buluşturmuştu. Başkan Görgülüer, dünde Ekmel Şehit..

Gazipaşa SYDV Müdürü Büyükakça’dan Kırsala Ziyaret

Gazipaşa SYDV Müdürü Büyükakça’dan Kırsala Ziyaret

Büyükakça, vakıf olarak ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Büyükakça, “Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ihtiyaç sahibi vatandaş..

Mahkeme Kararına Sert Tepki

Mahkeme Kararına Sert Tepki

Antalya Barosu Alanya Kadın ve Çocuk Hakları ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Melek Depren, “Burada bir araya gelmemizin sebebi, yargı eliyle bir kez daha katledilen Hatice Kaçmaz’ı anmak ve tüm kad

Kaymakam Altun Öğrencileri Ağırladı

Kaymakam Altun Öğrencileri Ağırladı

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Ateş, İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu Müdürü Mustafa Gazioğlu ve şampiyon öğrenciler, başarılarını Kaymakam Altun ile paylaştı. Kaymakam Altun tarafı

Kaymakamdan Esnaf Ziyareti

Kaymakamdan Esnaf Ziyareti

Kaymakam Altun, esnaflara hayırlı olsun ve bol kazançlar diledi. Kaymakam Altun, “Gazipaşa’da geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Çınar Ağacı Kafe ‘işletmesinin sahibi Nuri Kaplan’ ardından ise ilçemiz esnaflarından Fıstık

Kaymakam Refiği Staj İçin Gazipaşa’da

Kaymakam Refiği Staj İçin Gazipaşa’da

Durdu Yavuz Öğüt, Gazipaşa Kaymakamı Altun’un yanında 45 gün boyunca staj yapacak. Konuyla ilgili olarak Gazipaşa Kaymakamlığı ’ndan yapılan açıklamada, “İlçemize kaymakam refikliği stajı yapmak..





Resmi Kurum Nedir? Resmi kurumlar Nelerdir? Resmi Kurumların Özellikleri Nelerdir? Daha Fazla Faydalı Bilgiler Verebilmek Amacı İle Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Yaptığımız Araştırmada Eğitim Kurumları Nelerdir? Sağlık Kurumları Nelerdir? Adalet Kurumları Nelerdir? Siz Takipçilerimize Antalya Gazipaşa güncel Haberleri olarak Paylaşmak İstedik;
 
Antalyada Gazipaşada Resmi Daireler Haberlerimizi Bu Kategorimizden İnceleyebilirsiniz…
 
Resmi Kurum Nedir?
Devletin, toplumun eğitim, sağlık, güvenlik, barınma, beslenme, sağlıklı bir çevre gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu kurumlara "resmi kurum" denir.
 
Resmi kurumlar;
• Cumhurbaşkanlığı,
• Bakanlıklar,
• TBMM,
• Mahkemeler, 
• Devlet okulları, 
• Devlet hastaneleri 
• Sağlık ocakları, 
• Nüfus müdürlüğü,
• Valilikler,
• Kaymakamlık,
• Belediye,
• Muhtarlık   
gibi kuruluşlar resmi kurumlardır.
 
Resmi Kurumların Özellikleri:
- Masrafları (giderleri) devlet tarafından karşılanır.
- Çalışanların tek amacı topluma hizmet etmek, toplumun sorunlarına çözüm bulmaktır.
- Çalışma şartları ve yöntemleri devlet tarafından belirlenir.
- Çalışanlar, hizmetlerinin karşılığında "maaş" denilen ücret alırlar.
- Çalışanlar arasında mevki(makam) ve görev farkı vardır.
- Resmi kurumlara kamu kurumları da denir. Çalışanlarına da "kamu görevlisi" ya da "memur" denir.
 
Toplumun Temel İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Kurulan Resmi Kurumlar:
 
1. Eğitim Kurumları:
Toplumumuzun eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulmuş kurumlarımızdır. Eğitim kurumlarımız Milli Eğitim Bakanlığıdır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı;
Eğitim sisteminin belirlenmesinde, Okullarda okutulacak derslerin müfredatının hazırlanmasını ve uygulanmasını, Okul ihtiyacı olan yerleşim yerlerini tespit ederek okul yapılmasını, Okulu olmayan köylerdeki çocukları da en yakın okula taşıyarak toplumun eğitim ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır.
 
Ülkemizdeki eğitim ihtiyacı şu eğitim kurumları tarafından sağlanmaktadır:
 
Kreşler ve anaokulları,
İlköğretim okulları, 
Ortaöğretim kurumları (Liseler)  Dershaneler ve sürücü kursları, 
Üniversiteler, 
Halk Eğitim Merkezleri, 
Açıköğretim Okulları.
 
2. Sağlık Kurumları:
Her toplum için sağlığın önemli bir yeri vardır.
Sağlıksız nesillerin yaşadığı toplumlar ilerleyip kalkınamazlar. Bu nedenle ülkemizde de sağlığa önem verilmiştir. Devlet, topluma sağlık hizmeti vermesi için pek çok kurum oluşturmuştur.Sağlık kurumlarımız, insanların hastalıklardan korunması, teşhis ve tedavisi hizmetlerini vermek için kurulmuşlardır.
 
Bunların başlıcaları şunlardır:
- Sağlık Bakanlığı,
- Hastaneler, 
- Sağlık Ocakları, 
- Dispanserler, 
- Sanatoryumlar, 
- Tıp merkezleri, 
- Sağlık evleri, 
- Eczaneler, 
- Doğum evleridir.
 
Devletin Sağlık Görevleri:
- Sağlık kurumları açmak. 
- Sağlık kurumlarında çalışacak doktor, hemşire ve hasta bakıcıları yetiştirmek.
- Hastaların tedavileri için gerekli ilaçları ve tıbbi malzemeleri temin etmek. 
- Sağlık hizmetlerini tüm vatandaşlara götürmek.
- Doktor ve hasta hakları korumak.
- Sağlık kurumlarında doktor, hemşire, sağlık memuru, ebe, hasta bakıcı gibi çalışanlar vardır.
 
3. Adalet Kurumları:
Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır. Adalet karşısında güçlü ile güçsüz, zengin ile fakir eşit haklara sahiptir.Adalet, hukuk kurallarına göre bağımsız yargı sonucunda oluşur.Mahkemeler, vatandaşların birbirileriyle anlaşmazlıklarını çözmek, suçluları kanunlara dayanarak cezalandırmak amacıyla kurulmuşlardır.
 
Hakimler, savcılar, avukatlar; Adalet Bakanlığına bağlı olarak çalışırlar.
Mahkemeler, karakollar, cezaevleri, Adli Tıp Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay gibi kurumları vardır.
 
4. Güvenlik Kurumlarımız:
Devletin kuruluş amaçlarının başında güvenlik gelir. Toplumun iç ve dış çatışmalardan ve saldırılardan korunması devletin temel görevlerindendir.
Devlet pek çok güvenlik kurum oluşturmuştur.
 
Bunların başlıcaları şunlardır:
- İçişleri Bakanlığı
- Milli savunma Bakanlığı
- Türk Silahlı Kuvvetleri (Genelkurmay Başkanlığı)
- Polis Teşkilatı (Emniyet Genel Müdürlüğü)
 
Ülkemizde iç güvenliğin sağlanmasından İç İşleri Bakanlığının sorumluluğundadır. Polis teşkilatı ve karakollar İçişleri Bakanlığına bağlıdır.
 
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ:Ülkemizi, dış tehditlere karşı korumak Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevidir.Genelkurmay Başkanlığına bağlı Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığından oluşan askeri gücümüze "Türk Silahlı Kuvvetleri" denir. Türk silahlı Kuvvetlerinin birinci görevi Türk vatanını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamaktır.
 
5. Sosyal Güvenlik Kurumları:
İnsanlar yaşamlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Ama hayat boyunca çalışmak, sağlıklı kalmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak zordur. Bu nedenle çalışanların maaşlarının bir bölümü devlete bağlı sosyal güvenlik kurumlarına kesinti olarak ödenir. Bu parayla devlet çalışanlarının tedavi giderlerini karşılar.
 
Emekli olduklarında ise onlara ikramiye verilir, emekli maaşları ödenir, sağlık giderleri karşılanır. Buna sosyal güvenlik sistemi denir.
 
Ülkemizde üç farklı sosyal güvenlik kurumu vardır. Bunlar:
Emekli Sandığı:Resmi kurumlarda çalışanların, sağlık, güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılayıp onları destekleyen kurumdur. Emekli Sandığı, devlet memurlarına hizmet verir.
 
Sosyal Sigortalar Kurumu SGK: Resmi ve özel sektörün çeşitli alanlarında işçi olarak çalışan vatandaşların sosyal haklarını düzenleyen ve onlara hizmet veren bir kurumdur.
 
Bağ- Kur: Çiftçi, esnaf, zanaatkâr gibi kendi iş alanlarını kurup buralarda çalışan insanların sosyal haklarını düzenlemek için çalışır.
 
Bu üç kurum Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) altında hizmet vermeye başladı.
 
6. Yerleşme ve Konut Edindirme(Barınma) Kurumları:
Kurulacak şehirlerin nerede kurulacağı, ev yapma izinleri, yolları, planlaması, bakıma muhtaç ve kimsesizlerin kalacak yerleri bu kurumlar tarafından yönetilir.
Bayındırlık ve iskan(yerleşme) Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ve belediyeler toplumumuzun yerleşme ve konut(ev) edinme sorumluluğunu üstlenmiş resmi kurumlarıdır.
Oteller, Huzurevleri, çocuk Esirgeme Yurtları gibi belli başlı kurumları da vardır.
 
7. Çevre İle ilgili Kurumlar:
Ülkemizde çevre sorunlarının ortaya çıkmasını önlemek amacıyla devlet tarafından Çevreve Orman Bakanlığı kurulmuştur. Yaşadığımız çevrenin düzeni, temizliği, ağaçlandırılması gibi çalışmalar bu bakanlığın sorumluluğundadır. Çevre sorunları bu bakanlığa bağlı birimler tarafından çözülmeye çalışılır.
 
Ülkemizin tarihi ve kültürel varlıklarının korunmasını ve ülke turizminin geliştirilmesi işini de Kültür ve Turizm Bakanlığı üstelenmektedir.
 
Devlet Su işleri Genel müdürlüğü, devlet Meteoroloji İşleri genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı gibi kurumları vardır.
 
Çevre temizliği ve düzeni, park ve bahçelerin bakımı, çevrenin korunması gibi konularda belediyeler önemli görevler üstlenir.
 
Antalyada Gazipaşa'da Gazipaşada Emniyet Ve Asayiş Haberlerimizi Bu linki Tıklayarak İnceleyebilirsiniz…