loader
  • Günnercik Yayla Şenliği Hazırlıkları Devam Ediyor

    Günnercik Yayla Şenliği Hazırlıkları Devam Ediyor

Günnercik Yayla Şenliği Hazırlıkları Devam Ediyor

Gazipaşa’ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan 3. Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği için geri sayım başladı. Muhteşem doğa yapısıyla yılın..

Günnercik Yayla Şenliği Hazırlıkları Devam Ediyor
 
GAZİPAŞA Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “3. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği” hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Şenlik güzergahında bulunan yayla yollarının deforme olan bölümleri elden geçirilip bozuk zeminler modernize ediliyor. Gazipaşa’ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan 3. Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği için geri sayım başladı. Muhteşem doğa yapısıyla yılın 4 mevsimi vatandaşların ilgi odağı olan Günnercik Yaylası’nda  bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek şenlikler 3 gün sürecek. 
 
Günnercik Yayla Şenliği Hazırlıkları Devam EdiyorŞenlik için bu sene el ele veren Gazipaşa Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların şenlik alanına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşabilmeleri için seferberlik başlattı. Dev araç filosu ile Gazipaşa Belbaşı Yaylası ile Günlercik Yaylası şenlik alanı arasındaki yol güzergahını elden geçirip deformasyona uğrayan bölümlerini modernize eden ekipler, hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. 
 
ŞENLİKTE SÜMER EZGÜ VE KUBAT RÜZGARI ESECEK
 
Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan şenlik, 29-30 ve 31 Temmuz tarihlerinde Gazipaşa’nın Günnercik Yaylası’nda yapılacak. Günnercik Yayla Şenliği’nde vatandaşlar yaylada kamp kurma imkanına sahip olacak. 29 Temmuz Cuma günü Sümer Ezgü ve 30 Temmuz Cumartesi Günü Kubat’ın sahne alacağı şenlikte yerel sanatçılarda yer alacak, yöresel ve geleneksel oyunlar oynanacak. 
 
Şenliğin simgesi haline gelen Yörük Göçü 30 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak. Çocukların şenlikte doyasıya eğlenmesi için çocuk oyun grubu ve animasyon etkinlikleri ilk iki gün aktif olacak. İki gün boyunca konser sonrasında şenlik ateşi yakılacak. Şenliğin son günü sabah erken saatlerde Günnercik yaylasının sembolü olan dağa yansıyan Atatürk silüeti izlenecek. 
 
BAŞKAN YILMAZ’DAN ŞENLİĞE DAVET
 
Yaklaşan şenlik öncesi hazırlıkları denetleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, vatandaşların konforlu bir şekilde şenlik alanına ulaşabilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Şenliğin oldukça eğlenceli olacağını belirten Başkan Yılmaz, “ 3. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’mize sayılı günler kaldı. Şenliğimiz kapsamında 29 Temmuz’da Sümer Ezgü, 30 Temmuz’da Kubat bizlerle olacak. Birbirinden güzel konserler, yarışmalar ve etkinliklerle dolu şenliğimizde hep birlikte eğlenceye doyacağız. Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 29-30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 3. Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği’mize tüm halkımızı davet ediyorum.” ifadesiyle herkesi şenliğe davet etti.
 
3. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği Programı;
 
1. Gün 29.07.2022 Cuma 
17.00 Halk Oyunları ( Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi)
18.00 Çocuk Oyun Grupları Ve Animasyon Gösterileri
19.00 Yerel Müzik Grupları
21.00 Sümer Ezgü Konseri
23.00 Şenlik Ateşinin Yakılması Ve Yerel Gruplar Eşliğinde Mini Konser
 
2. Gün 30.07.2022 Cumartesi Günü
11.00 Serbest Etkinlikler 
14.00 Yarışmalar, Çocuk Oyun Grupları Ve Animasyon Gösterileri
16.00 Yörük Göçü
17.00 Açılış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı
17.30 Halk Oyunları (Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi)
18.00 Açılış Konuşmaları
18.30 Stantların Gezilmesi
19.00 Yerel Müzik Grupları
21.00 Kubat Konseri 
23.00 Şenlik Ateşinin Yakılması Ve Yerel Gruplar Eşliğinde Mini Konser
 
3. Gün 31.07.2022 Pazar
08.00 Güneşin Doğmasıyla Dağa Yansıyan Atatürk Silüetinin İzlenmesi
11.00 Serbest Etkinlikler
15.00 Kapanış.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri