loader

Tropikal Meyveler Nasıl Yetiştirilir

Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Mango nasıl ekilir?  Rambutan nasıl yetiştirilir? Mangosteen nasıl dikilir? Avokadonun bakımı nasıl yapılır? Ananas Hangi iklimi sever? Tropikal Meyvelerden Dragon Fruit “Ejder meyvesi” nasıl ekilir? Star Fruit “Yıldız meyvesi” nasıl yetiştirilir? Passion Fruit, bakımı nasıl yapılır? Passion Fruit, Hangi iklimi sever? Passion Fruit nasıl yetiştirilir?

Tropikal Meyve Nedir? Hangi İklimlerde Yetişir?

Tropikal Meyve Nedir? Hangi İklimlerde Yetişir?

Tropikal meyve, sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişen meyvelere verilen genel bir isimdir. Şifalı ve Faydalı Bitkiler olan Bu tür meyveler, genellikle ekvatora yakın bölgelerde, yani tropikal ve

Gazipaşa Çekirdeksiz Narı Nedir? Nasıl Yetiştirilir?

Gazipaşa Çekirdeksiz Narı Nedir? Nasıl Yetiştirilir?

Türkiye'nin Antalya ilinin Gazipaşa ilçesine özgü, çekirdeği olmayan veya çok az çekirdeği olan bir nar çeşididir. Gazipaşada Şifalı ve Faydalı Bitkilerden Bu nar türü, özellikle Gazipaşa ve çevre..

Mangosteen Nedir? Mangosteen Nasıl Yetiştirilir?

Mangosteen Nedir? Mangosteen Nasıl Yetiştirilir?

Mangosteen (Garcinia mangostana), genellikle tropikal bölgelerde yetişen bir meyve türüdür. Dış kabuğu sert ve mor renkli olan bu meyve, içerisinde beyaz, tatlı ve aromatik etli..

Pitaya Meyvesi Nedir? Pitaya Nasıl Yetiştirilir?

Pitaya Meyvesi Nedir? Pitaya Nasıl Yetiştirilir?

Pitaya, genellikle "ejderha meyvesi" olarak da bilinir ve Hylocereus cinsinden birkaç kaktüs türü tarafından üretilir. Güney ve Orta Amerika kökenli olan bu meyve, günümüzde Asya, Avustr..

Ananas Meyvesi Nedir? Ananas Nasıl Yetiştirilir?

Ananas Meyvesi Nedir? Ananas Nasıl Yetiştirilir?

Ananas (Ananas comosus), bromeliyad ailesine ait tropikal bir meyvedir. Genellikle Güney Amerika kökenli olarak kabul edilir, özellikle de Brezilya ve Paraguay bölgelerinde. Meyve eti sarı..

Pomelo Meyvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Pomelo Meyvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Pomelo (Citrus maxima), narenciye ailesine ait bir meyvedir ve genellikle Asya kökenli olarak kabul edilir. Greyfurt'un bir atası olarak bilinir ve bazen "şaddock" veya "pummelo" olarak da adlandırılır.

 Tropikal Meyve Yetiştiriciliği 'nde Nelere Dikkat Edilir?

Tropikal Meyve Yetiştiriciliği 'nde Nelere Dikkat Edilir?

Tropikal meyve yetiştiriciliği özellikle sıcak ve nemli iklimlerde en iyi sonuçları verir. Ancak, özellikle sıcaklık kontrolü, nem ve uygun bakım teknikleri ile iç mekanlarda veya sera gibi kontrollü ortam..

Passiflora Nasıl Ekilir?

Passiflora Nasıl Ekilir?

Passiflora Tohum ekimi nedir? Passiflora Nasıl çimlendirilir ? Passiflora Bakımı ve diğer bilgiler, Passiflora Nerede yetiştirilir ? Passiflora İklim istekleri ile dış mekanda sorunsuz yetiştirilebi..

Örnek Avokado Bahçesi

Örnek Avokado Bahçesi

Avokado 'nun Ekolojik İstekleri, Rüzgarkıran tesisi, Avokado Çeşit Seçimi, Avokado Dikimi, Avokado fidanları için en uygun dikim zamanı, soğuk tehlikesinin kalktığı ilkbahar aylarının erken...

Avokado Yetiştiriciliği...

Avokado Yetiştiriciliği...

Neden Avokado Yetiştirmeliyiz? Avokado Yetiştiriciliğinde Mart ayında yapılacaklar: Mart ayı içinde yeni bahçe tesisleri yapılacaksa, araziye fidan dikimleri yapılmalıdır. Araziye dikilen fidanlar yaz...

Pepino Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Pepino Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Dikimden iki ay sonra başlayan hasat ısının 5 C 'nin altına düşene kadar meyve hasatı devam eder. Fideler topraktaki kök araları 45 cm dir. Tropikal meyveler nasıl yetiştirilir dendiği zaman Yerden 160 cm...

Passiflora'da Çiçeklenme...

Passiflora'da Çiçeklenme...

Duruma göre çiçeklenmesi yaz ortasına sarkar. Ne yazık ki muhteşem güzellikteki pasiflora çiçekleri bir gün, en fazla iki gün içinde solar gider. Kışın sıfır ve sıfırın altı soğuklarına...

Passiflora Nasıl Çoğaltılır?

Passiflora Nasıl Çoğaltılır?

Passiflora incarnata çoğaltılması en basit şekillerde yapılabilen zahmetsiz bitkilerdendir. Bir dalını alıp direkt toprağa dikin. Susuz bırakmazsanız 5-10 günde köklenir. Sonra da filizlenip büyür...

Passiflora Yetiştirilmesi Ve Bakımı Nedir?

Passiflora Yetiştirilmesi Ve Bakımı Nedir?

Yaz boyu hiç sulamazsanız bu durumda kötü etkilenir. Arsız gelişim özellikle üçüncü yıl başlar ve durdurmak mümkün değildir. Ancak düzenli budamalar yaparak kontrol altına alabilirsiniz.

Passiflora Türlerinde Çoğaltma Teknikleri

Passiflora Türlerinde Çoğaltma Teknikleri "Çarkıfelek"

Çarkıfelek türlerinden birçoğu Güney Amerika ülkelerinde ticari olarak kapama bahçe şeklinde yetiştirilmektedir. Brezilya ve Kolombiya çarkıfelek...

Durian Meyvesi Nasıl Yetiştirilir? Faydaları Nelerdir?

Durian Meyvesi Nasıl Yetiştirilir? Faydaları Nelerdir?

Duryan Meyvesinin Faydaları Nelerdir? Durian Meyvesi Nasıl Yetiştirilir? Antalya Gazipaşada ziraat ve tarımda yetiştirilmeye çalışılan Durian Meyvesi...

Tropikal Meyvelerden Ananas Nedir? Ananas Nasıl Yetiştirilir?

Tropikal Meyvelerden Ananas Nedir? Ananas Nasıl Yetiştirilir?

Tropikal Meyvelerden Ananas Bir Meyve'mi? yoksa sebzemi? Ananas Nerede Büyür? Ananas Hangi İklimde Yetişir? Ananas Ne Kadar Yagış İster?

Passiflora Yetiştiriciliği Nedir?

Passiflora Yetiştiriciliği Nedir?

Passifloranın Anavatanı Ve Üretim Alanları, Passifloranın Genel Özellikleri, Passifloranın Bitki ve Gövde Yapısı, Passifloranın Çiçek Yapısı,Passiflora'da Çiçeklenme ve Tozlanma...

Tropikal Meyvelerden Mango Nedir? Mango Nasıl Yetiştirilir?

Tropikal Meyvelerden Mango Nedir? Mango Nasıl Yetiştirilir?

Mangonun Faydaları Nelerdir? Mango Neye İyi Geliyor? Gazipaşada Tropikal Meyvelerden Mango nasıl ekilir? Mango nasıl dikilir? Mango nasıl aşılanır?

Avokado Yetiştirme Rehberi

Avokado Yetiştirme Rehberi

Avokado Meyvemi? Avokado sebzemi? Avokadonun anavatanı Neresi? Türkiye’de Avokado nerelerde yetişir? Evde avokado yetiştirme, avokado yetiştirmenin püf noktaları nelerdir?...





Tropikal Meyveler Nasıl Yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Mango nasıl ekilir? Mango nasıl yetiştirilir? Mango nasıl dikilir? Mangonun bakımı nasıl yapılır?  Mango Hangi iklimi sever? ... Mango. nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyveler Nasıl YetiştirilirTropikal Meyvelerden Rambutan nasıl ekilir? Rambutan nasıl yetiştirilir? Rambutan nasıl dikilir? Rambutan bakımı nasıl yapılır? Rambutan Hangi iklimi sever? ... Rambutan nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Mangosteen nasıl ekilir? Mangosteen nasıl yetiştirilir? Mangosteen nasıl dikilir? Mangosteen bakımı nasıl yapılır? Rambutan Hangi iklimi sever? Mangosteen nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden avokado nasıl ekilir? avokado nasıl yetiştirilir? avokado nasıl dikilir? Avokadonun bakımı nasıl yapılır?  avokado Hangi iklimi sever? avokado nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Ananas nasıl ekilir? Ananas nasıl yetiştirilir? Ananas nasıl dikilir? Ananas bakımı nasıl yapılır? Ananas Hangi iklimi sever? Ananas nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Durian nasıl ekilir? Durian nasıl yetiştirilir? Durian nasıl dikilir? Durian bakımı nasıl yapılır? Durian Hangi iklimi sever? Durian nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Dragon Fruit “Ejder meyvesi” nasıl ekilir? Dragon Fruit “Ejder meyvesi” nasıl yetiştirilir? Dragon Fruit “Ejder meyvesi” nasıl dikilir? Dragon Fruit “Ejder meyvesi” bakımı nasıl yapılır? Dragon Fruit “Ejder meyvesi” Hangi iklimi sever? “Ejder meyvesi” Dragon Fruit “Ejder meyvesi” nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Star Fruit “Yıldız meyvesi” nasıl ekilir? Star Fruit “Yıldız meyvesi” nasıl yetiştirilir? Star Fruit “Yıldız meyvesi”nasıl dikilir? Star Fruit “Yıldız meyvesi” bakımı nasıl yapılır? Star Fruit “Yıldız meyvesi” Hangi iklimi sever? “Yıldız meyvesi” Star Fruit “Yıldız meyvesi” nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Passion Fruit, nasıl ekilir? Passion Fruit, nasıl yetiştirilir? Passion Fruit, nasıl dikilir? Passion Fruit, bakımı nasıl yapılır? Passion Fruit, Hangi iklimi sever? Passion Fruit nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Water Apple nasıl ekilir? Water Apple nasıl yetiştirilir? Water Apple nasıl dikilir? Water Apple bakımı nasıl yapılır? Water Apple Hangi iklimi sever? Water Apple nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Pomelo nasıl ekilir? Pomelo nasıl yetiştirilir? Pomelo nasıl dikilir? Pomelo bakımı nasıl yapılır? Pomelo Hangi iklimi sever? Pomelo nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Sacha Inchy nasıl ekilir? Sacha Inchy nasıl yetiştirilir? Sacha Inchy nasıl dikilir? Sacha Inchy bakımı nasıl yapılır? Sacha Inchy Hangi iklimi sever? Sacha Inchy nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Snake Fruit “yilan meyvesi” nasıl ekilir? Snake Fruit “yilan meyvesi” nasıl yetiştirilir? Snake Fruit “yilan meyvesi” nasıl dikilir? Snake Fruit “yilan meyvesi” bakımı nasıl yapılır? Snake Fruit “yilan meyvesi” Hangi iklimi sever Snake Fruit “yilan meyvesi” nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Kumquat “kamkart” nasıl ekilir? Kumquat “kamkart” nasıl yetiştirilir? Kumquat “kamkart” nasıl dikilir? Kumquat “kamkart” bakımı nasıl yapılır? Kumquat “kamkart” Hangi iklimi sever? Kumquat “kamkart” nasıl yetiştirilir?
 
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Guava nasıl ekilir? Guava nasıl yetiştirilir? Guava nasıl dikilir? Guava bakımı nasıl yapılır? Guava Hangi iklimi sever? Guava nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden African Cucumber “afrika salatalığı” nasıl ekilir? “afrika salatalığı” nasıl yetiştirilir? “afrika salatalığı” nasıl dikilir? “afrika salatalığı” bakımı nasıl yapılır? “afrika salatalığı” Hangi iklimi sever? African Cucumber “afrika salatalığı” nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Wood Apple nasıl ekilir? Wood Apple nasıl yetiştirilir? Wood Apple nasıl dikilir? Wood Apple bakımı nasıl yapılır? Wood Apple Hangi iklimi sever? Wood Apple nasıl yetiştirilir?
 
Gazipaşada Yetişen Tropikal Meyvelerden Jack Fruit nasıl ekilir? Jack Fruit nasıl yetiştirilir? Jack Fruit nasıl dikilir? Jack Fruit bakımı nasıl yapılır? Jack Fruit Hangi iklimi sever? Jack Fruit  nasıl yetiştirilir?