loader

Çanakkale Köprüsü'nde Son Tabliye Bu Gün Yerleştirilecek...

Başkan Erdoğan, çalışmalar başladıktan 1 yıl sonra kule kazık çakımı töreni için yine Çanakkale 'deydi. Köprünün erken bitirileceği müjdesini verdi. 1915 Çanakkale Köprüsü rekorların projesi..

 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye yerleştirme töreninde açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:
 
Yatırım tutarı 2.5 milyar Euro olan bu otoyol ve köprü projesini yap illet devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Proje ile geçiş süresi 6 dakikaya inecektir. Ülkemizin en çok nüfusunu barındıran en büyük ticaret hacmine sahip sanayi bölgelerine kuşan Marmara Otoyol ringi kritik projelerimiz arasında yer almaktadır. Bu köprü ile bu projenin en zor ve prestijli bölümlerinden birini daha tamamlamış oluyoruz.
 
Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670'i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır. Bu köprü büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır.
 
(1915 Çanakkale Köprüsü) Önümüzdeki yılın en geç 18 Mart'ında, Çanakkale Deniz Zaferi'mizin yıl dönümünde köprümüzü hizmete açacağız.
 
MUHALEFETE KANAL İSTANBUL TEPKİSİ
İnşallah Kanal İstanbul ile devrim niteliğinde bir atılımı daha hayata geçireceğiz.
 
İkide bir ana muhalefetin muhalefetin özellikle dünyaya seslenerek, büyükelçileri toplayarak 'Sakın ha Kanal İstanbul'a girmeyin, paralarını alamazlar' Sevgili milletim devletlerde süreklilik esastır. Zaten bunların iktidar yüzü görmeye fırsatı olmayacaktır. Bu açıklamalar ülkelerine nasıl ihanet içerisinde olduklarının göstergesidir. Başkanlıklarını ellerinde buldukları belediyelerde ne yapıyorlar bunlara bakın. Verdikleri hangi sözü tuttular. Muhalefetin ihaleye girecek ülkeleri tehdit etmesi cehalettir.
 
Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. Son tabliye montajı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılıyor.
 
TÜRKİYE GÜNDEMİNDE ERDOĞAN'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Başkan Erdoğan, tarihi törene dakikalar kala çalışmalarda sona yaklaşıldığını işaret eden bir paylaşımda bulundu.
 
DÜNYADAN HABERLERDE KISKANILAN KÖPRÜ 18 AY ERKEN BİTİRİLECEK
Başkan Erdoğan, çalışmalar başladıktan 1 yıl sonra kule kazık çakımı töreni için yine Çanakkale'deydi. Köprünün erken bitirileceği müjdesini verdi.
 
Köprünün ayakları, Osmangazi Köprüsü'ndeki gibi denizin içinde yer aldı. Dev kuleleri 16 Mayıs 2020'de tamamlandı. Kedi yolu kuruldu, kuleler arasına kablolar örüldü.
 
1915 Çanakkale Köprüsü rekorların projesi olarak tarihe geçti. Köprüde dünyanın etrafını 4 kez dolanacak uzunlukta, 162 bin kilometre çelik tel kullanıldı. Bu tellerle önce kedi yolu yapıldı ardından taşıyıcı ana kablo ve halatlar monte edildi.
 
DEV TABLİYELER DENİZ YOLUYLA TAŞINDI
Bursa'nın Gemlik ve Kocaeli'nin Gölcük ilçelerinde imal edilen dev tabliyeler deniz yoluyla Çanakkale'ye taşındı. Genişliği 45, uzunluğu 48 metre, ağırlığı da 700 ton olan bloklar dev yüzer vinç ile yukarı kaldırıldı. 81 tabliye yerleştirildi.
 
Köprü, gidiş-geliş toplam 6 şeritten oluşacak. Saatte 299 kilometre hızdaki rüzgara dayanıklı şekilde projelendirildi.
 
SİMGELERİN KÖPRÜSÜ OLACAK
Yapı, "Simgelerin Köprüsü" olarak isimlendiriliyor. Kuleleri 318 metrelik yüksekliğiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni simgeliyor. Üst kısımları, Seyit Onbaşı'nın namluya sürdüğü top mermisini temsil ediyor.
 
Orta açıklığı Cumhuriyetin 100'üncü yılına ithafen 2023 metre olarak inşa edildi. Bu özelliğiyle dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olacak.
 
TÜRKİYE EKONOMİ HABERLERİNDE Asma köprü, 7 milyar 144 milyon liraya, 101 kilometrelik otoyol ise 3 milyar 210 milyon liraya mal olacak. Yani toplam yatırım, 10 milyar lirayı aşacak. Geçiş ücreti ise 15 Euro artı KDV olarak belirlendi.
 
BOĞAZ 6 DAKİKADA GEÇİLECEK
Dev köprü, seneye 18 Mart törenlerinde hizmete açılacak. Feribotla yaklaşık 35 dakika süren boğaz geçişini, 6 dakikaya indirecek.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler