loader

Gazipaşa Belediye

Selendi Gazipaşa Oluyor? “Çoban Kepeneği ile Çiftçi Öğendiresi ile” diye başlayan seferberlik, Sakarya savaşının kazanılmasını sağladı. Yokluklarla girilip 22 gün 22 gece devam eden ve nice selindi yiğitlerinin de bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girdiği bu kutsal direniş zaferle bitince...
Belediye Hizmetleri (Yerel Yönetimler) Nedir?

Belediye Hizmetleri (Yerel Yönetimler) Nedir?

Belediyeler, halka doğrudan hizmet veren yerel yönetim organlarıdır ve bu hizmetler toplumun refahını, yaşam kalitesini ve günlük yaşamın düzenini etkiler. Gazipaşa gibi bir yer için belediye hizmetleri özel..

Belediye Plaj Hizmetleri Nedir? Sorumlulukları?

Belediye Plaj Hizmetleri Nedir? Sorumlulukları?

Belediyeler, kıyı bölgelerinde veya şehirlerde bulunan plajların işletilmesi ve yönetilmesi konusun 'da çeşitli hizmetler sağlar ve sorumluluklar üstlenir. Bu hizmetler ve sorumluluklar yerel yön

Gazipaşa Kral Koyu Yolu Asfaltlanıyor

Gazipaşa Kral Koyu Yolu Asfaltlanıyor

Gazipaşa Güneyköy Mahallesi’nde bulunan doğa harikası Kral Koyu (Delik Deniz) her geçen gün daha fazla misafir tarafından keşfediliyor. Ziyaretçi akınına uğrayan bölgedeki yaklaşık 4 kilometrelik zorlu..

Sahildeki Market İhaleye Çıkıyor

Sahildeki Market İhaleye Çıkıyor

Yapılan ihaleye katılımcı olmadığı için bedeli, teminatı ve dosya bedeli aynı kalmak şartıyla pazarlık usulü ile 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü Saat 14.10’da Gazipaşa Belediyesi toplantı salonunda yeniden ihaleye çıkılacak

Gazipaşa Belediyesi Üretiyor, Gazipaşa Kazanıyor

Gazipaşa Belediyesi Üretiyor, Gazipaşa Kazanıyor

Kahyalar Mahallesi’nde bulunan ve uzun yıllardır aktif bir şekilde hizmete devam eden Gazipaşa Belediyesi Parke ve Beton Üretim Tesisinde, üretilen ürünlerinde çeşitliliğini her geçen yıl artıy..

Şehit Süleyman Gür Bulvarı’nın 18’Leri Tamam!

Şehit Süleyman Gür Bulvarı’nın 18’Leri Tamam!

İstiklal ve Aydın Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Şehit Süleyman Gür Bulvarı ve çevresinde, yaklaşık 18 hektar alanda uygulanan 18. Madde İmar uygulaması tamamlandı. Vatandaş..

Gazipaşa Belediyesinden Çevre Farkındalığı Eğitimi

Gazipaşa Belediyesinden Çevre Farkındalığı Eğitimi

Çevre Haftası kapsamında okullarda eğitim vermeye başladı. Eğitimler sayesinde çevre bilincinin çocuklara aşılanması hedefleniyor. Çevre duyarlılığı konusunda sık sık bilinçlendirme çalışmaları yapan..

Göçük’te Yol Çalışması

Göçük’te Yol Çalışması

Belediye ekipleri, Göçük Mahallesi'nde yol sıyırma işlemi başlattı. Geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağışta bozulan mahalle yolunda çalışma başlattı. Gazipaşa Belediyesi'ne ait greyderler..

Alanyalı Gazeteciler Gazipaşa’yı Ziyaret Ettiler...

Alanyalı Gazeteciler Gazipaşa’yı Ziyaret Ettiler...

Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için Alanya Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle bir gezi programı düzenledi. Cumartesi günü sabah erken saatlerde..

Belediye'den Parke, Büz, Bordür Ve Prizma Taşı Üretimi

Belediye'den Parke, Büz, Bordür Ve Prizma Taşı Üretimi

Gazipaşa Belediyesi, ihtiyaç duyduğu parke ve prizma taşının ardından Arnavut kaldırımı taşını da kendi imkanlarıyla kendine bağlı Selinus İnşaat Şirketi’nde üretiyor. Arnavut kaldırımı taşı üreti..

Emlak Vergisi Uyarısı

Emlak Vergisi Uyarısı

Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait İlan Reklam ve Çevre Temizlik Vergisi’nin ilk taksit ödeme süresinin, bu ayın bitimi..

Belediye Nohut Ekti

Belediye Nohut Ekti

Gazipaşa Belediyesi ilçede 1700 rakımlı Cimbiti Yaylası'ndaki 100 dekar araziye, nohut ekimi yaptı. Ekim sırasında bölgedeki doğal güzellikler de dronla havadan görüntülendi. Gazipaşa'ya yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta

Yayla Yolları Açıldı

Yayla Yolları Açıldı

Kar kalınlığının 4-5 metreyi bulduğu yoldaki kar yığınları iş makineleriyle temizlenen yollar kullanıma açıldı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Gazipaşa, dört mevsimi aynı anda yaşadığımız muhteşem bir yer.

Gazipaşa Belediye Meclis Toplantısında Toki Gerilimi...

Gazipaşa Belediye Meclis Toplantısında Toki Gerilimi...

Bayramın ikinci günü meydana gelen kazada yaşamını kaybeden minik Erva Buğlem Çağlayan’a Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Başkan Yılmaz, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası..

Zeytinada'da yol çalışması

Zeytinada'da yol çalışması

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, “Mahallemizde bazı yollarda bozulmalar vardı. Bozuk yollara asfalt yama yapılması için Gazipaşa Belediyesi’ne müracaatta..

Gazipaşa' da Bebek ve Gelin Bohçası Projesi

Gazipaşa' da Bebek ve Gelin Bohçası Projesi

İhtiyaçları doğrultusunda ailelere ve bireylere psiko-sosyal/manevi destek sunmak amacıyla hazırlanan ‘Hayata Başlarken’ projesi Gazipaşa’da uygulanmaya başlandı.

Yayla Yolları Açılıyor

Yayla Yolları Açılıyor

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve mahalle muhtarlarının taleplerinin ardından çalışmaları başladı. Kızılgüney Mahalle Muhtarı Ramazan..

2 Mahalleye Kanalizasyon Ve İçme Suyu Hattı Yapılıyor

2 Mahalleye Kanalizasyon Ve İçme Suyu Hattı Yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi ve Pazarcı Mahallesi’nde eksik olan kanalizasyon ve içme suyu hatlarını tamamlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi..

Gazipaşa Belediyesinden Bakılar ’da Kaldırım Çalışması

Gazipaşa Belediyesinden Bakılar ’da Kaldırım Çalışması

Belediye ekipleri, Bakılar Mahallesi Muzdeniz Sitesi önünde yaya geçidi için tehlikeli olan bölgeyi daha güvenli bir hale getirmek için kolları sıvadı. Muzdeniz sitesi önündeki bölge, belediye..

Belediyenin İftar Sofrası Büyümeye Devam Ediyor

Belediyenin İftar Sofrası Büyümeye Devam Ediyor

Gazipaşa Belediyesi, Ramazan ayında gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. İlçedeki pek çok vatandaşın bir araya geldiği 6 Nisan günü düzenlenen iftar..

Belediyeden Hızlı Hizmet

Belediyeden Hızlı Hizmet

Öğrencilerin okula giderken kullandıkları ve mahalle halkının kullandığı Kızıllar Cami’ye giden yolu kısa sürede parkeyle buluşturan Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle halkını yaşadıkları toz...

Gazipaşa Belediyesinden Özel Çocuklara Özel Davet

Gazipaşa Belediyesinden Özel Çocuklara Özel Davet

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, özel gereksinimi olan öğrencilerle bir araya gelerek, onların mutluluklarını paylaştı. Farkındalık etkinliğine Gazipaşa Belediye Başkanı..

Başkan Yılmaz’a Ali Güzel'den Sürpriz Ziyaret

Başkan Yılmaz’a Ali Güzel'den Sürpriz Ziyaret

Belediye Başkanı Yılmaz, ziyareti sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bugün belediyemizde Ankara’da yaşayan Gazipaşalı hemşerilerimizi ağırladık. Ali Güzel ve hemşerilerimiz Vahdettin..

Gazipaşa Belediyesinden Satılık 9 Adet Taşınmaz

Gazipaşa Belediyesinden Satılık 9 Adet Taşınmaz

Yayınlanan ihale duyurusunda şu ifadelere yer verildi: “ Gazipaşa Belediyesine ait aşağıda belirtilen taşınmazlar 2886 sayılı DİK’nun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile Satışı Yapılacaktır...





Selendi Gazipaşa Oluyor?
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Gazipaşanın Tarihi Ve Özelliklerini Siz Takipçilerimiz İçin  Araştırdık ve Hazırladık...
“Çoban Kepeneği ile Çiftçi Öğendiresi ile” diye başlayan seferberlik, Sakarya savaşının kazanılmasını sağladı. Yokluklarla girilip 22 gün 22 gece devam eden ve nice selindi yiğitlerinin de bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girdiği bu kutsal direniş zaferle bitince; TBMM Başkumandan Mustafa Kemal’e GAZİ ünvanını verdi. Artık o, GAZİ-PAŞA diye anılıyordu. 
 
İşte bu savaştan önce Eylül 1919 sonlarında başlayan 1.ve 2. Bozkır İsyanlarında ve bundan 1 sene sonra cereyan eden Delibaş ve Karazor isyanlarında Selendi ahalisi, yerli kanaat önderleri, Murat Ağa, Asaf Çavuş, Kölemen Kiya, Sarı Mehmet, Koçabaş, Bahşişli Halil Ağa gibi Yörük beyleri öncülüğünde Kuvva-i Milliye’ye tam ve kesin bir destek vererek Millici güçlerin yanında yer aldı.
 
Fırsatçı ve bozguncuları Selendi’ye sokmadı. 
 
TBMM Hükümeti, Selendi’nin Kuvva-i Milliye’ye arka çıkması ve Delibaş İsyanında takındığı vatansever tutum sebebi ile kazanın adını, Selinti’den Gazipaşa’ya değiştirmiştir. 
 
Gazipaşanın Tarihinde Gerçi biz bu değişiklik kararının gerekçesinin belgesini elde edemedik ama ortada bir de yaşanan gerçekler vardır. Olayların canlı tanıkları yazılan eserler Selendi’nin İstiklal Mücadelesini nasıl desteklediğine dair pek çok bilgi vermektedir. Ayrıntılar için Dünden Bugüne Gazipaşa Tarihi isimli kitabımıza bakılabilir. 
 
ili” ve ismi hiçbir mefhum-u milli ifade etmeyen Eğin Kazasının “Kemaliye” ve ecnebi bir isimden muharref olan Silinti kazasının ismi “Gazipaşa”  ünvanları ile tevsimleri Dâhiliye Vekaletinin 8 Tesrin-i evvel 338 tarih ve İdare-i Umumiye Müdiriyeti 1902/23476 numaralı tezkeresi üzerine İcra Vekilleri Heyetinin 21/10 /338 tarihindeki ictimaında takarrur etmiştir. 
 
21 / 10 / 338 
Türkiye Büyük Millet Meclisi İcra Vekilleri Heyeti Reisi: Hüseyin (Hüseyin Rauf Bey) İmza : Hariciye Vekaleti Vek. : Toplantıda bulunmamış , İmza :Dahiliye Vekili, İmza :  Adliye Vekili, İmza :Şeriye Vekili İmza : Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Vekaleti Vek. İmza : Nafia Vekili İmza : Sıhhiye ve Muavenet-i İçtimaiye Vekili İmza: Maarif Vekili İmza : Maliye Vekili İmza : Müdafa-i Milliye Vekili 
 
Artık Gazipaşa kaza olmuş arkasından da Gazipaşa adını almıştır. Bağlı olduğu il, İçel Vilayeti’dir. Vilayet merkezi Silifke’dir. 
 
Gazipaşa kaza statüsü ile 1926 yılına kadar İçel’e bağlı kaldıktan sonra nüfus azlığı gerekçe gösterilerek önce nahiye yapılmış, arkasından da Alanya’ya bağlanmıştır. Bu durum 9 Aralık 1947 yılına kadar de.vam etmiştir.
 
Bu yıllarda Antalya milletvekili olan Rasih Kaplan’ın gayret ve destekleri ile 5071 sayılı yasa gereğince yeniden müstakil kaza yapılmış, 5071 sayı.lı yasa 1.1.1948 tarihinde yürürlüğe girerek; Gazipaşa doğrudan Antalya Vilayetine bağlanmıştır.   "Araştırmacı - Yazar - Ali YILDIZ
 
Gazipaşa Haberler Not:
Özellikle Gazipaşalı Hemşerilerimize Tavsiyemiz Gazipaşa'da Gezilecek Yerler’de Temiz Ve Ferah Oksijeni Tercih Ederek Spor Yapabilirler…