loader
Yayla Yolları Açılıyor

Yayla Yolları Açılıyor

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve mahalle muhtarlarının taleplerinin ardından çalışmaları başladı. Kızılgüney Mahalle Muhtarı Ramazan..

Yayla Yolları Açılıyor
 
Büyükşehir ekipleri, yayla yollarında kar temizleme çalışması yayıyor. Yayla yolunun önümüzdeki günlerde ulaşıma açılması hedefleniyor.
 
Büyükşehir Belediyesi, karla kaplı yayla yollarını açmak için çalışma başlattı. Yayla yolundaki karlar iş makineleriyle temizleniyor
 
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan Yörük göçerlerinin yaylalara göçünün başlaması, yüksek kesimlerde hububat ekimi ve bahçe bakım zamanının gelmesi nedeniyle halen karla kaplı olan ilçelerdeki yayla yollarını ulaşıma açmak için mesai harcıyor. 
 
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve mahalle muhtarlarının taleplerinin ardından çalışmaları başladı. 
 
Gazipaşa’ya gelen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri Belbaşı yaylası, Taşbaşı yaylası, Maha yaylası ve Berem yaylasının yollarında kar temizleme işlemi yapıyor. Hafta sonu nedeniyle ara verilen çalışmaların bugün yeniden başlaması ve yayla yollarının ulaşıma açılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yayla yollarında yaptığı çalışma vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
Üretim Zamanı
 
Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, yolların açılmasının yaylada çiftçilik yapan vatandaşlar açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Yaylalarda ekim zamanının yaklaştığını belirten Oda Başkanı Çelik, “Halkımız yaz aylarını yaylalarda geçiriyor. 
 
Bu süre zarfında burada üretim yapıyor.  Yaylalarda ekim zamanı geldi. Yayla yolların açılması için talepte bulunduk. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların açılması için çalışmaya başladı. 
 
Yolların en kısa sürede açılmasını umut ediyoruz. Yollar temizlendikten sonra vatandaşlarımız rahatlıkla yaylalara giderek domatesini, salatalığını, biberini ve nohudunu ekebilir. Meyve ağaçlarının ve fidanlarının bakımını yapabilir. Sabah ve akşam saatlerinde yaylaya gidecekler kar ve buzlanmaya dikkat etsinler” dedi.
 
Muhtar Tekin’den Teşekkür
 
Kızılgüney Mahalle Muhtarı Ramazan Tekin, yayla yollarında yapılan temizleme çalışmalarını yakından takip ediyor. Kızılgüney halkının sıklıkla kullandığı yayla yolunun biran önce çalışması için çalışan ekiplere teşekkür eden Mahalle Muhtarı Tekin, emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Mahalle Muhtarı Tekin, “Antalya Büyükşehir Belediyesi, Belbaşı, Taşbaşı, Maha ve Berem yaylasının yollarında kar temizleme işlemi yapmaktadır. 
 
Hafta sonu olduğu için çalışma Pazartesi günü devam edecek. Özellikle Berem Yaylası’ndaki çiftçilerimizin işlerini yapabilmesi için yollarımızın açılması önemli idi. 
 
Bizlerin talebini kırmayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanım Muhittin Böcek’e, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı İsa Akdemir’e, Hizmet Koordinatörü Musa Akdemir’e, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Zafer Tan’a, Mehmet Yüksel’e ve Gazipaşa Hizmet Birimi Müdürü Yaşar Kemal Uğuz’a mahallem ve şahsım teşekkür ederim” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler