loader
Hasan Ali Sönmez; Her Şey Esnafımız İçin

Hasan Ali Sönmez; Her Şey Esnafımız İçin

Mesaisinin büyük bir bölümünü esnafın sorunlarını çözmek, dertlerine derman olmak için harcayan Oda Başkanı Hasan Ali Sönmez, pastane ve tatlı üretimi yapan esnafa indirimli şeker..

 
Esnaf Odası Başkanı Sönmez, pastane ve tatlı üretimi yapan esnafa indirimli şeker alma fırsatı sunduklarını söyledi.
 
GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, pastane ve tatlı üretimi yapan esnafın indirimli şeker almasını sağladı. Esnaf Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, daha önce 50 kiloluk toz şekeri 1.100 liraya alan esnafın yüzde yüz kar ederek 550 liraya satın alacağını söyledi.
 
Mesaisinin büyük bir bölümünü esnafın sorunlarını çözmek, dertlerine derman olmak için harcayan Oda Başkanı Hasan Ali Sönmez, pastane ve tatlı üretimi yapan esnafa indirimli şeker alma fırsatı sundu. 
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Oda Başkanı Sönmez şunları söyledi, “Şeker fiyatlarındaki artış nedeniyle imalatta zor bir dönem geçiren pastane ve tatlı üretimi yapan esnafımızın indirimli şeker almasını sağlayacağız. Yapılan anlaşma gereği bazı şeker fabrikalarının esnafa indirimli şeker verdiğini duyduk. 
 
Bu konuda gerekli çalışmaları yaparak Burdur Şeker Fabrikası ile iletişime geçtik. Hangi esnafların indirimli şeker alacağını öğrendik. Yaptığımız araştırma sonucunda pastane ve tatlı üretimi yapan 15 esnafımızın bu fırsattan yararlanabilecek. Esnaflarımızı arayarak konu hakkında bilgilendirdik. 
 
Esnafımız 50 kiloluk şekeri piyasadan 1100 liraya aldığını söyledi. Biz de kendilerine yüzde yüz kar ederek 50 kiloluk şekeri 550 liraya alabileceklerini söyledik. Esnaflarımızın evraklarını topladık ve Burdur Şeker Fabrikası’na gönderdik. 
 
Her bir esnafa aylık 50 kiloluk 20 çuval şeker verilecek. Esnafımız 20 çuval şekere daha önce 22 bin lira öderken, sadece 11 bin liraya satın alacak. Bir ayda sadece şekerden 10 bin liranın üzerinde kar edecekler. Bir yılda şekerden karları 120 bin lirayı bulacak. Maliyetten yüzde yüz kar edecek. 
 
Antalya genelinde pastane ve tatlı üretimi ile ilgili yaklaşık 30-35 oda var. 
 
Ama indirimli şekerden sadece Antalya Pastacılar Odası ile Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri faydalanacak. İndirimli şeker alan esnafımız biraz da olsa nefes alacak. Göreve esnaflarımızın sorunları çözmek için talip olduk, esnaflarımızda bizlere güvenoyu verdi. Elimizden geldiği kadar esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler