loader

Gazipaşa Güncel

Gazipaşa Antalya’nın en doğusunda yer alan küçük bir ilçedir. Nüfusu yaklaşık 50.000 olmakla beraber yüz ölçümü 1111 kilometre karedir. Birçok tarihi ve doğal güzellikleriyle ‘’Sessiz Cennet’’ Gazipaşanın tarihi ve özelliklerinde keşfedilmeye hazır bir şekilde ziyaretçilerini bekliyor....
Küresel Isınma ve Arı Popülasyonunu

Küresel Isınma ve Arı Popülasyonunu

Son zamanlarda, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, birçok bölgede arıların erken uyanmasına ve sonuç olarak telef olmasına neden oldu. Bu durum doğal denge..

Antalya

Antalya "Gazipaşa" İçin Ziraat ve Tarım'ın Önemi Nedir?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi, tarım ve ziraat açısından oldukça önemli bir bölgedir. Gazipaşa'nın iklimi ve toprak yapısı, çeşitli tarım ürün 'lerinin yetiştirilmesine olanak sağlar. Tarım ve ziraatın..

Gazipaşa Haberler Duyuru;

Gazipaşa Haberler Duyuru;

Gazipaşa'nın ekonomik, sosyal, kültürel yaşamına katkı sağlamak, turizm ve tarım kenti Gazipaşamızı dünyaya tanıtmak amacıyla yeni profesyonel bir yapılanmaya gidiyoruz. http://gzpgrup.com ana sitemiz olmak üzere 30 site ile..

Kültür Merkezi Ne Zaman Açılacak?

Kültür Merkezi Ne Zaman Açılacak?

Gazipaşa halkının uzun yıllardır tamamlanmasını beklediği kültür merkezinin inşaatı bitti. Eksiklikleri hızla tamamlanan kültür merkezinin açılması için gün sayıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı...

Çelik’ten Kış Uyarısı

Çelik’ten Kış Uyarısı

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, çiftçilere ‘Kış gelmeden odun kömürünüzü temin edin' uyarısında bulundu. Ziraat Odası Başkanı Çelik, geçen yıl Antalya ve ilçelerinde yaşanan odun ve kömür sıkıntısını hatırlatarak, çiftçilerin tedbir almasını istedi.

30 Ağustos’a Özel Turnuva

30 Ağustos’a Özel Turnuva

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı’nın dolayısıyla Gazipaşa’da satranç turnuvası düzenlenecek. Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliği tarafından düzenlenecek satranç turnuvası 20-21 Ağustos tarihlerinde...

GÜNDES’ten Burs Çağrısı

GÜNDES’ten Burs Çağrısı

Gazipaşalı Üniversitelileri Destekleme Derneği (GÜNDES) Başkanı Yusuf Kileci, burs almak isteyen öğrencilere başvuru çağrısı yaptı. Kısa adı GÜNDES olan Gazipaşalı Üniversitelileri Destekleme Derneği 2022-23...

Market ihalesi 17 Ağustos’ta

Market ihalesi 17 Ağustos’ta

Belediye Encümeni tarafından pazarlık usulü ile 3 yıllığına ihale edilecek olan marketle ilgilenenlerin ihale saatinde Gazipaşa Belediyesi toplantı salonunda olması gerekmektedir. İhaleye katılmak isteyenler geçici teminatlarını...

Sinan Ağa'nın Ardından

Sinan Ağa'nın Ardından

Oğlu Osman Özdemir ile ilkokulu birlikte okumuştum. Birçok kere evine gitmişliğim, sohbetini dinlemişliğim vardır. Bilgili, özgüveni yüksek olan, gür sesiyle konuştuğunda herkese kendisini dinleten, memleket meselelerine hakim, sert mizaçlı, disipli

Güleç Yüzlü Lütfiye Ana'da Göçtü Gitti Bu Dünyadan...

Güleç Yüzlü Lütfiye Ana'da Göçtü Gitti Bu Dünyadan...

İnsanın, kendi çocukluğunda iz bırakmış, bizzat tanıdığı, hasbihal ettiği, yolda, sokakta görüp kucaklaştığı, yaşlanmalarını gördüğü kişilerin ölmesine tanıklık etmesi daha da acı. Her ne..

Balık Yemek Lüks Oldu

Balık Yemek Lüks Oldu

Artık hiçbir ürünün hizmetin fiyatları eskisi gibi olmayacak. Ürünlere sık sık gelen zamlar vatandaşı adeta canından bezdirdi. Özellikle akaryakıta gelen zam vatandaşların kullandığı ve satın aldığı her malda büyük ücret artışlarına neden.

Gazipaşa’da Kurbanlık Hayvanlar İçin Satış Pazarı Kuruldu

Gazipaşa’da Kurbanlık Hayvanlar İçin Satış Pazarı Kuruldu

Gazipaşa Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı, kurallara uygun hijyenik bir ortamdan alabilmesine yönelik hazırlıklarını tamamladı...

Gazipaşa'da Çay Kenarları Çöplük Gibi

Gazipaşa'da Çay Kenarları Çöplük Gibi

Gazipaşa'da duyarsız vatandaşlar tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda Hacımusa, Bıçkıçı ve Delice çayının kenarlarına cam, lastik, mobilya ve sera atıkları döküldü. Dökülen bu atıklar nedeni..

Kurbanlarınızı Bu Sene Ülkü Ocakları Kesiyor

Kurbanlarınızı Bu Sene Ülkü Ocakları Kesiyor

Gazipaşa Ülkü Ocakları Başkanı Emre Görgülü, hayırseverlere çağrıda bulunarak kurban bağışlarını ocağa yapmalarını istedi. Ülkü Ocakları Başkanı Görgülü, “Ülkü Ocakları, kurban bağış..

Gazipaşa’da Feci Kaza

Gazipaşa’da Feci Kaza

Edinilen bilgiye göre; Gazipaşa’dan Alanya istikametine seyir halinde olan Şenol Can Ö. idaresindeki 07 ATL 771 plakalı otomobil, önünde seyir halinde olan Mahmut Ö. idaresindeki 07 UJ 267 plakalı römorklu traktöre arkada...

Gazipaşa'da Esnafa İndirimli Sağlık Hizmeti Verilecek

Gazipaşa'da Esnafa İndirimli Sağlık Hizmeti Verilecek

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Alanya Anadolu ve Yaşam Hastanesi arasında indirim protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre oda üyesi esnaflar ile birinci derece yakınları..

Yediemin Depolarında Milli Servetimiz Çürüyor

Yediemin Depolarında Milli Servetimiz Çürüyor

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yaşar Yediemin Otoparkı’na çekilen motosikletler ve araçlar kaderine terk edildi. Alınmayan motosiklet ve otomobillerin yediemin kiralarının her gün arttığını kaydeden..

Gazipaşa’da Ekmek 4 Lira

Gazipaşa’da Ekmek 4 Lira

Gazipaşa’da dün sabah itibariyle 210 gram ekmek fırın ve marketlerde 4 liradan satılmaya başlandı. Böylece son 1 yılda dört defa zam gelen ekmeğin fiyatı 4 lira oldu. Un, maya, elektrik ve akaryakıt fiyatlarına ardı..

Gazipaşa'da fırıncılar isyanda

Gazipaşa'da fırıncılar isyanda

Bazı fırıncı esnafları, artan maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Un fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmeğin 5 liradan satılması gerektiğini söyleyen fırıncılar şunları söyledi, “Daha önce 400 lira olan 50 kil

Ali Oğuz Yaşamını Yitirdi

Ali Oğuz Yaşamını Yitirdi

Geçtiğimiz haftalarda beyninde meydana gelen kan pıhtılaşması sebebiyle Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Oğuz, ileri tetkik ve tedavi için Antalya’ya sevk edilmişti. Antalya’dan ambulans helikopterle İstanbul’a sevk..

Sıcaktan Bunalan Denize Koştu

Sıcaktan Bunalan Denize Koştu

Sıcak hava ve hafta sonunu fırsat bilenler Kahyalar, Koru ve Selinus sahillerine akın etti. Bazı vatandaşlar sahilde güneşlenmeyi tercih ederken bazıları ise denize girerek serinlemenin keyfini yaşadı. Derslerden bunalan..

MHP İlçe Başkanı Terzi; Şehitlerin Kanı Yerde Kalmaz

MHP İlçe Başkanı Terzi; Şehitlerin Kanı Yerde Kalmaz

Hain teröristlerin döktükleri şehit kanlarının yerde kalmayacağını belirterek, “Türkiye’ye ve Türk milletine silah çekenler acıklı sonlarını hazırlamışlardır. Terörün kökü kazınacak, terörist...

Kurbanlıklar Cep Yakacak!

Kurbanlıklar Cep Yakacak!

Bir zamanlar hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Gazipaşa’da de hayvancılık ile uğraşan kişilerin sayısı da hayvan sayısı da azaldı. Son dönemlerde fahiş oranda artan maliyetler sonrası yetiştiricilikten vazgeçen üreticilerin de sayı..

Ülkücüler Nikahta Buluştu

Ülkücüler Nikahta Buluştu

GAZİPAŞA’da ülkücü camianın sevilen ve önde gelen isimlerinden biri olan Ertuğrul Kileci, evlilik yolunda ilk adımını attığı nişanlısı Hatice Karataş ile hayatını birleştirdi. Kileci ve Karataş ailelerinin yanı sıra genç..





Gazipaşa...
 
Şahan Mirza Özdemir & Nazife Beyza  Özdemir
Gazipaşa Antalya’nın en doğusunda yer alan küçük bir ilçedir. Nüfusu yaklaşık 50.000 olmakla beraber yüz ölçümü 1111 kilometre karedir. Birçok tarihi ve doğal güzellikleriyle ‘’Sessiz Cennet’’ Gazipaşanın tarihi ve özelliklerinde keşfedilmeye hazır bir şekilde ziyaretçilerini bekliyor. Gazipaşa, tarihinde sahil kenarlarındaki gizemli mağaralarıyla korsanlara sığınak olmuştur.
 
Akdeniz’in incisi Gazipaşa Antalya’nın imara açılmayan bâkir plajları ile sayılı sahillerine ve eşsiz tatil koylarına sahiptir. Gazipaşa Selinus Sahilinde mevsimi olduğu zaman caretta caretta yumurtalarının olduğu korumalı alanlara da rastlayabilirsiniz. Sahil bu gibi birçok deniz canlısına daha ev sahipliği yapmaktadır.
 
Gazipaşa...
Halen daha tamamlanması beklenen Gazipaşa Yat Limanında da şimdilik çoğunlukla bölge halkının yat ve tekneleri bulunmaktadır. Tam olarak faaliyete geçtiği zaman Gazipaşa ekonomisine büyük katkısı olacağı düşünülmektedir.
 
Yaklaşık 10 kilometrelik Selinus kumsalıyla beraber yaz aylarında şehrin gürültüsünden ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen tatilciler için mükemmel bir tatil merkezidir.
 
 
Koru Sahilinde bulunun Gazipaşa doğal havuzları da gerek temizliği gerek nostalji ve doğal güzellikleri ile göz kamaştırmaktadır.
 
Bunun gibi, tatilciler tarafından tercih edilen doğal yerler turizm cenneti olan Gazipaşa’mızda sıkça görülmektedir. Gazipaşa’nın sahip olduğu bir başka doğal güzellik ise ilçe merkezine 21 km uzaklıkta bulunan Antalya – Mersin yolu üzerinde Güney köyü Nohut Yeri’nde olan Gazipaşa Delik Deniz ve Gazipaşa Kral Koyu’dur...
 
Antalyada Gazipaşa'da Gazipaşa güncel Haberlerimizi Bu Kategorimizden İnceleyebilirsiniz…