loader
Gazipaşa’da Ekmek 4 Lira

Gazipaşa’da Ekmek 4 Lira

Gazipaşa’da dün sabah itibariyle 210 gram ekmek fırın ve marketlerde 4 liradan satılmaya başlandı. Böylece son 1 yılda dört defa zam gelen ekmeğin fiyatı 4 lira oldu. Un, maya, elektrik ve akaryakıt fiyatlarına ardı..

 
Artan maliyetlerin ardından ekmeğe bir daha zam geldi. Bazı fırın ve marketlerde ekmek 4 liradan satıldı
 
EKMEKTE zam dalgası durdurulamıyor. Artan maliyetler karşısında son aylarda art arda fiyat artışı yapılan ekmeğe yine zam geldi. Ekmeğe gelen zammın yeterli olmadığını söyleyen fırıncılar, gerekli düzenlemeler yapılmazsa önümüzdeki aylarda yeni zamların gelebileceğini söyledi.
 
210 GRAM EKMEK 4 LİRA
 
Gazipaşa’da dün sabah itibariyle 210 gram ekmek fırın ve marketlerde 4 liradan satılmaya başlandı. Böylece son 1 yılda dört defa zam gelen ekmeğin fiyatı 4 lira oldu. Un, maya, elektrik ve akaryakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamlar nedeniyle ekmeğe zam gelmesi kaçınılmaz oldu. 
 
2021 yılının Haziran ayında 1,5 liradan satılan ekmek yüzde 33 zamlanarak 2 liraya yükselmişti. Haziran ayında yapılan zammın ardından ekmeğe kasım ayında da yüzde 25 zam yapıldı. 
 
Kasım ayında 210 gram ekmek 2,5 liradan satılmaya başlanmıştı. Şubat ayındaki zamla birlikte ekmeği fiyatı 3 liraya yükselmişti. Şubat ayının başından bu yana 3 liraya satılan 210 gram ekmeğe, dün sabah itibari ile 1lira zam geldi. Böylece, son bir yılda ekmeğe yapılan 4 zam ile ekmeğin fiyatı 1,5 liradan 4 liraya çıkarak yüzde 170 oranında zamlandı.
 
FIRINCININ SUÇU YOK
 
Artan maliyetler karşısında ezildiklerini belirten fırıncılar, başka çarelerinin kalmadığını söylediler. 4 liradan satılan ekmekte bile para kazanamayacaklarını ifade eden fırıncılar, “Fırıncı esnafının zararı çok büyük. Tüm girdilerdeki fiyatlar arttı. Ekmek yapımında kullanılan un ve maya fiyatları uçtu. 
 
Elektrik ve akaryakıt fiyatları aldı başını gitti. 
 
Bu zam da fırıncıların hiçbir suçu yada günahı yok. Her geçen dakika her şeye zam geliyor. Eğer düzgün bir fiyatlama yapılmazsa önümüzdeki günlerde yeniden zam gelecektir. Fırıncı para kazanamazsa ekmeği nasıl üretsin. Vatandaş bir tek ekmeğe zam geldiği zaman sesini çıkarıyor. Bu zamlar karşısında ekmeğe de zam yapılması kaçınılmaz” diye konuştular.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler