loader
Teknoloji İsrafını %80 Azaltıyor

Teknoloji İsrafını %80 Azaltıyor

Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya, son 10 yıl içerisinde makine üretim noktasında 18 bin yeni firmanın daha üretim kanalında yer aldığını ifade etti..

Ekmek ve unlu mamul sektöründeki cari açığa Yüksek Teknoloji Fırıncılık desteği
 
2021’de ihracat, % 33,44 artarak 21 milyar 468 milyon dolar, ithalat, % 26,73 artarak 26 milyar 794 milyon dolar, dış ticaret hacmi, % 29,63 artarak 48 milyar 263 milyon dolar olarak gerçekleşti.  Rakamları değerlendiren Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya, ekmek ve unlu mamul sektöründe Yüksek Teknoloji Fırıncılığın Türkiye’nin hem teknoloji ihracatına hem de cari açığına katkı sağlayacağını açıkladı.
 
Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya, son 10 yıl içerisinde makine üretim noktasında 18 bin yeni firmanın daha üretim kanalında yer aldığını ifade etti.  Yüksek Teknoloji Fırıncılık ile beraber, gelişmekte olan ülkelere yöresel ve geleneksel lezzetlerin ulaşmasını sağlayacak modern teknolojik alt yapı yatırımlarının yapılmasının mümkün olacağını da belirten ve unlu mamullerde teknoloji yatırımlarını değerlendiren Yalçınkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Teknoloji israfını %80 azaltıyor
 
Önümüzdeki yıllarda Yüksek Teknoloji Fırıncılık teknolojisi kullanılarak yapılan üretimler hem sektörün işgücü eğitiminde hem modernizasyonda hem de kamusal işletmeler bünyesinde kullanılabilecek. Bu yönde projeler geliştiriyor, yaklaşık 10 yıldır yüksek teknoloji fırıncılık için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu teknoloji israfı da %80 ölçüsünde azaltıyor. Hem karbon salınımı hem de çevre zararlarını engelleyen bir teknoloji. Ülkemizin ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak. 
 
Afrika veya Avrupa’daki tüketici de Türk lezzetlerine ulaşacak
 
Türkiye dünyanın en büyük üçüncü un ihracatçısı konumunda.  Geliştirilmiş bu teknolojiyle İstanbul’da üretilmiş bir ürünün taşınılarak başka şehirlerde pişirilip tüketiciyle buluşturulması mümkün ise aynı teknolojiyle artık Türkiye’de üretilen bir unlu mamulün Afrika veya Avrupa’da simit, ekmek, açma poğaça, ekmek çeşitleri olarak sevk edilmesi ve bu lezzetlerin tüketicilerle buluşması mümkün olacak. 
 
Teknoloji ihracatı anlamında ülkenin cari açığına katkı sağlayacak
 
Özellikle Afrika pazarında, Türk Cumhuriyetlerde ve Avrupa’da ki gurbetçi Türklerin bulunduğu bölgelerde Türk lezzetlerine ulaşmak arzusu içerisinde olan oradaki tüketicilerin, bu modern teknolojiler sayesinde Türk lezzetlerine ulaşması sağlanmış olacak. Yüksek Teknoloji Fırıncılık hem cari açık anlamda ülkemizin yaşamakta olduğu soruna hem de teknoloji ihracatı anlamında ülkenin cari açığına katkı sağlayacak.
 
Bay Bread hakkında: Katkı maddesi içermeyen doğal ve yerel malzemeler kullanarak geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmaktadır. Bay Bread, ilk şubesini Mart 2017'de açmıştır. Bay Bread, stratejik lokasyonlarda açılan yeni mağazaları ile büyürken, deneyimli ve işini aşkla yapan kadrosu ile marka kimliğini en iyi şekilde yansıtarak "Yeni Nesil Fırıncılık" konseptini hayata geçirmektedir. 
 
Ayrıca yeni nesil pazarlama, ürün formları ile evlerde ve iş yerlerinde donuk olarak muhafaza edilen ve ihtiyaç halinde pişirilerek her zaman sıcacık ve tazecik tüketilebiliyor. Klasik fırıncılık anlayışını daha ileriye taşıyan; ekmekten tatlıya, çay ve kahveden dondurulmuş ürünlere uzanan geniş ürün gamına ek olarak, yeni lezzetlere de öncü olmak için var gücüyle çalışmaktadır. 
 
Bay Bread, Ümraniye'de yer alan fabrikada tüm ürünlerini son teknolojiyi kullanarak, gıda mevzuatına ve yüksek kalite kontrol standartlarına uygun hijyenik koşullarda üretmektedir. Türkiye'de bir ilke imza atan imalat modeliyle amaçlanan ülkemizdeki üretim verimliliğini en yüksek seviyeye ulaştırarak sektörün rekabet gücünü artırmaktır.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler