loader
Tropikal Meyve Nedir? Hangi İklimlerde Yetişir?

Tropikal Meyve Nedir? Hangi İklimlerde Yetişir?

Tropikal meyve, sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişen meyvelere verilen genel bir isimdir. Şifalı ve Faydalı Bitkiler olan Bu tür meyveler, genellikle ekvatora yakın bölgelerde, yani tropikal ve

 
Tropikal Meyve Nedir? Hangi İklimlerde Yetişir?
 
Tropikal meyve, sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişen meyvelere verilen genel bir isimdir. Şifalı ve Faydalı Bitkiler olan Bu tür meyveler, genellikle ekvatora yakın bölgelerde, yani tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişir. Yüksek sıcaklık ve nem, bu meyvelerin yetişmesi için genellikle ideal koşullardır.
 
Antalya gazipaşa haberler olarak araştırdık...
 
Tropikal Meyveler Hangi İklimlerde Yetişir?
 
Tropikal meyveler, şu iklim tiplerinde yetişir:
 
Tropikal Yağmur Ormanları İklimi: 
Yüksek nem ve ortalama yüksek sıcaklık koşulları bu meyveler için idealdir.
 
Subtropikal İklim: Yine yüksek nemin ve sıcaklığın hüküm sürdüğü, ancak tropikal iklimlere göre biraz daha ılıman olan bu iklimlerde de çeşitli tropikal meyveler yetiştirilebilir.
 
Tropikal Monson İklimi: 
Bu iklim tipi, genellikle yaz aylarında yüksek yağış alır ve nem oranı yüksektir. Bu koşullar, birçok tropikal meyve için uygundur.
 
Tropikal Savan İklimi: 
Bu iklim tipi, yüksek sıcaklık ve ılımlı yağışlarla karakterizedir. Burada yetiştirilebilecek tropikal meyveler genellikle suya daha az ihtiyaç duyan türlerdir.
 
Örnek Tropikal Meyveler:
 
* Mango
* Ananas
* Papaya
* Avokado
* Muz
* Likya (Dragon Fruit)
* Guava
* Durian
* Mangostan
* Rambutan
* Pasiflora (Passion Fruit)
 
Tropikal Meyveler Nasıl Yetiştirilir sorusunun cevabında Bu meyveler, çeşitli renk, şekil ve boyutlara sahip olabilirler ve genellikle tatlı, ekşimsi veya aromatik bir tada sahiptirler. Besin değeri yüksek olan bu meyveler, aynı zamanda yüksek miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler