loader
African Cucumber Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

African Cucumber Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

African Cucumber, diğer adıyla Horned Melon, Kiwano ya da Cucumis metuliferus, sıradışı görünümüyle tanınan bir meyvedir. Aslen tropikal meyvelerden Afrika'nın subtropik bölge..

 
African Cucumber Meyvesi Nedir? African Cucumber Meyvesinin Faydaları Nelerdir? African Cucumber Meyvesinin Çeşitleri Nelerdir?
 
Antalya gazipaşada ziraat ve tarımda da yetiştirilen African Cucumber meyvesinin bazı faydaları şunlardır:
 
African Cucumber, diğer adıyla Horned Melon, Kiwano ya da Cucumis metuliferus, sıradışı görünümüyle tanınan bir meyvedir.
 
Aslen tropikal meyvelerden Afrika'nın subtropik bölgelerinden gelen bu meyve, şimdi birçok ülkede yetiştirilmektedir. Yüzeyi parlak turuncu-yeşil renkte olan bu meyvenin üzerinde sivri tırtıklar bulunmaktadır.
 
Kiwano'nun iç kısmı, yeşil, jel benzeri bir doku ile doludur ve içerisinde birçok küçük tohum bulunur. Antalya gazipaşada ziraat ve tarımda da yetişen Tadı hafif ve tatlıdır, bazıları tarafından kavun, salatalık ve limonun bir karışımı olarak tanımlanır.
 
Horned Melon'un bazı özellikleri ve faydaları şunlardır:
 
Vitamin ve Mineraller: 
C ve E vitaminleri, potasyum ve demir açısından zengindir.
 
Hidrasyon: 
Yüksek su içeriği sayesinde vücudu hidrate eder.
 
Diyet Lifi: 
Sindirim sistemine fayda sağlar ve tokluk hissi verir.
 
Antioksidanlar: 
Serbest radikallere karşı koruma sağlayabilir.
 
Kiwano, genellikle çiğ olarak tüketilir, ancak smoothie'lere, salatalara eklenebilir ya da tatlılarda kullanılabilir. Sıradışı görünümü sayesinde dekoratif bir unsurla olarak sofralarda yer bulabilir.
 
African Cucumber (Horned Melon) Meyvesinin Çeşitleri Nelerdir?
 
African Cucumber, yani Kiwano veya Şifalı ve Faydalı meyvelerden Horned Melon (Cucumis metuliferus) oldukça özgün bir meyvedir ve spesifik bir türü temsil eder. Bu nedenle, diğer meyvelerin aksine çok sayıda alt çeşidi veya varyasyonu bulunmamaktadır. Bununla birlikte, genetik varyasyonlar ve yetiştirme koşulları nedeniyle bazı küçük farklılıklar gözlemlenebilir, ancak bu farklılıklar genellikle meyvenin boyutunda, dikenlerin uzunluğunda veya meyvenin iç renginde olabilir.
 
Özetle, African Cucumber (Kiwano) için özgül çok sayıda çeşitten bahsetmek zordur, çünkü genellikle tek bir tür olarak bilinir. Ancak bölgesel ve iklimsel farklılıklar nedeniyle yetiştirme koşullarına göre meyvenin bazı özelliklerinde değişiklikler olabilir.
 
African Cucumber Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler