loader

Gazipaşada Ne Yenir

Gazipaşa Mutfağı Nedir? Gazipaşa'da Ne Yenir? Gazipaşa Mutfak kültüründeki yemekler nelerdir? Yöresel Mutfaklarımızdaki Gazipaşa Mutfağından Yöresel Yemekleri biliyormusunuz? Üretim için harcanan zaman fazla olduğu için, hazırlığı uzun süren yemek kültürü oluşmamıştır...
Gazipaşa'da Gerdeme Salatası Nasıl Yapılır?

Gazipaşa'da Gerdeme Salatası Nasıl Yapılır?

Evde Gerdeme Salatası yapmak için neler gereklidir? Gerdeme Salatası yaparken nelere dikkat edilir? Gazipaşa mutfak kültüründe Gerdeme Salatasının önemi nedir? Bilinen Gazipaşa Yemekleri

Gazipaşa'da Nefis Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

Gazipaşa'da Nefis Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

Evde Saç Kavurma yapmak için neler gereklidir? Piknikte Saç Kavurma yaparken nelere dikkat edilir? Saç Kavurmada hangi et kullanılır? Antalya gazipaşa haberler olarak Gazipaşa Mutfak Kültü..

Antalya Gazipaşa'da Yufka Ekmek Nasıl Yapılır?

Antalya Gazipaşa'da Yufka Ekmek Nasıl Yapılır?

Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi yufka ekmeği burada da popülerdir. Ancak, Gazipaşa'ya özgü spesifik bir yufka ekmeği tarifi olup olmadığını kesin olarak söylemek zordur. Ancak...

Antalya Gazipaşa'da Düğün Kavurması Nasıl Yapılır?

Antalya Gazipaşa'da Düğün Kavurması Nasıl Yapılır?

Gazipaşa'da da yerel düğün yemeklerine ve geleneklere rastlamak mümkündür. Ancak, Gazipaşa özelinde "Düğün Kavurması" adında özgün bir yemek tarifi. Bununla birlikte..

Antalya Gazipaşada Köy Tavuğu Nasıl Yapılır?

Antalya Gazipaşada Köy Tavuğu Nasıl Yapılır?

"Gazipaşa'da Köy Tavuğu" olarak bilinen spesifik bir tarif üzerine özel mutfak bilgileri. Fakat Türkiye'nin birçok bölgesinde, özellikle köylerde, taze tavuklarla yapılan "köy tavuğu" yemekleri olduk..

Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Et Haşlama Nasıl Yapılır?

En sevilen düğün yemeklerinden Et Haşlama yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Et Haşlama yapmanın püf noktaları nelerdir? Antalya'nın Gazipaşa ilçesi, Türkiye'nin güney kıyısında yer..

Sirken Bulgurlusu...

Sirken Bulgurlusu...

Kimi yerde ise hayvan yemi olarak kullanılmış. Sirken otunun faydalarında Çünkü gerçekten besleyici. Demir kaynağı mesela. Yabani ıspanak olarak biliniyor. Ak pazı denilen yerlerde var. Doğada kendiliğinden yetişiyor.

Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi

Un helvası nedir? Gazipaşa'da En eski helva tariflerinden Un helvası nasıl yapılır? Yörük mutfağı ve yörük kültüründe en sevilen helva çeşitlerinden Un helvası yapmak için nelere dikkat edilir? Un helvası yapmanın püf noktaları nelerdir?

Tereyağlı Bükme Tarifi

Tereyağlı Bükme Tarifi

Bükme yapmak için uslu çökelek içine soğan ve istenirse maydanoz kıyılır. Bu karışım büyükçe bittiklerin içine konur. ikiye katlanıp uçları bastırarak yapıştırılır. Odun ateşinde ve saç üzerinde döndürülerek pişirilen bükmeye tereyağı..

Bıldırcınlı Pilav Tarifi

Bıldırcınlı Pilav Tarifi

Evde Bıldırcınlı pilav yapmayı denediniz mi? Nefis ve lezzetli sofralarınızı Bıldırcınlı pilav ile şenlendirmek istermisiniz? İşte sizlere Türk mutfağı şeflerimizden "Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’in kaleminden Bıldırcınlı pilav tarifi

Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir öğün için akla ilk gelen seçeneklerden biri olan Tavuk Sote, aynı zamanda hızlı bir akşam yemeği çözümüdür. Pratik ve kolay oluşu nedeniyle tercih edilen yemek birkaç farklı baharat ya da sebze..

Yörük Kebabı Nasıl Yapılır?

Yörük Kebabı Nasıl Yapılır?

Yörük Kebabı nedir? Gazipaşa mutfak kültüründe Yörük Kebabı nasıl yapılır? Yörük mutfağında en sevilen yemeklerden olan Yörük Kebabı için gereken malzemeler nelerdir? Gazipaşada ne yenir dendiği zaman akla gelen..

Gazipaşa' da Bamya Yemeği

Gazipaşa' da Bamya Yemeği

Gazipaşada adet ve geleneklerden olan bu alışkanlık ta muhtemelen Gazipaşa Mutfak Kültüründe sevilen yemeklerden olan bamya, taze fasulye, domates, salatalık gibi sebzeler olma ihtimali..

Taratorlu levrek Tava Nasıl Yapılır

Taratorlu levrek Tava Nasıl Yapılır

Antalya Gazipaşada ne yenir dediğiniz zaman ilk akla gelen balık yemeklerinden olan levrek balığı ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz'de görülür. Gazipaşa halkının en çok tercih ettiği..

Antalya Mutfağında

Antalya Mutfağında "Cive Yemeği" Nasıl Yapılır?

Peki evinizde Cive yapmak istermisiniz? İşte Gazipaşa Haberler olarak sizlere "Doç. Dr. Yılmaz SEÇİM" den özel bir tarif olan Gazipaşada Ne Yenir?

Etli Bulgur Pilavı Tarifi..

Etli Bulgur Pilavı Tarifi..

Antalya Gazipaşa mutfak kültüründe etli bulgur pilavı nasıl yapılır? En iyi Gazipaşa yemeklerinde etli bulgur pilavının özellikleri nelerdir? Geleneksel Türk mutfağında Yörük...

Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Gazipaşa mutfak kültüründe taze fasulye nasıl yapılır? Taze fasulye yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Peki taze fasulyemi kıymalı 'mı yapsam yoksa etlimi diyenler işte Gazipaşa...

Gazipaşa Mutfak Kültüründe Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Gazipaşa Mutfak Kültüründe Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Gazipaşa mutfağında Yörük Mutfağı Ve Yörük Yemeklerinden Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en meşhur tencere yemeklerinden...

Gazipaşa Mutfak Kültüründe Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Gazipaşa Mutfak Kültüründe Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

En iyi ev yemeklerinden Barbunya Yemeği nasıl yapılır? Evde barbunya yemeği yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Gazipaşa mutfağında...

En İyi Gazipaşa Tatlıları

En İyi Gazipaşa Tatlıları

En Meşhur Gazipaşa lezzetlerinden, Geleneksel Türk mutfağında ve Gazipaşa Mutfak Kültüründe İncir (yemiş) Pekmezi. Antalya Gazipaşa tatlılarından Kabaklı Tatlı. Eylül ayı ortalarında bağ bozumu olurdu.

Gazipaşa Cuma Pazarında Çam Mantarı Yok Sattı...

Gazipaşa Cuma Pazarında Çam Mantarı Yok Sattı...

Antalya Gazipaşa Mutfak Kültüründe ve Yörük Mutfağı Ve Yörük Yemeklerinde kullanılan Mantarı Özleyenleri toplamasını Özleyenleri bir görelim bakalım...

Gazipaşada En İyi Burgerin Adresi “Tyana Plajı”

Gazipaşada En İyi Burgerin Adresi “Tyana Plajı”

Gazipaşa’da ne yenir dendiği zaman akla gelebilecek yada yeniden keşfedilebilecek sosyal aktivitelerinde bulunduğu Gazipaşa’nın en iyi plajları..

Gazipaşa Mutfak Kültüründe Ülübü Salatası Nasıl Yapılır?

Gazipaşa Mutfak Kültüründe Ülübü Salatası Nasıl Yapılır?

Yörük yemeklerinden olan ülübü salatasında kullanılan malzemeler nelerdir? Yörük mutfak kültüründe ülübü salatası doğal olarak Gazipaşa mutfak kültürü...

Gazipaşa Yemeklerinden Göleviz Nasıl Yapılır?

Gazipaşa Yemeklerinden Göleviz Nasıl Yapılır?

Evinizde daha önce Göleviz yemeği yaptınız mı? Yörük yemeklerinden olan Gölevizin püf noktaları nelerdir? Gazipaşa restoranlarından hangisinde Göleviz yiyebilirsiniz?





Yöresel Gazipaşa Mutfağı Nedir? Gazipaşa'da Ne Yenir? Antalya Gazipaşa Mutfak kültüründeki yemekler nelerdir? Yöresel Mutfaklarımızdaki Gazipaşa Mutfağından Yöresel Yemekleri biliyormusunuz?
 
Evet Antalya Gazipaşa güncel Haberleri olarak yaptığımız araştırmada ;
Gazipaşa'nın ekonomisi, seracılıktan önceki dönemlerde tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Ilıman iklim bölgesinde bulunması nedeniyle, dört mevsim sebze üretilebilmektedir. 
 
Üretim için harcanan zaman fazla olduğu için, hazırlığı uzun süren yemek kültürü oluşmamıştır. Çabuk yapılan aperatif yemek türleri ve ağırlıklı olarak sebze yemekleri beslenmede yerini almıştır.
 
Anadolu Mutfağında ve Gazipaşa Mutfağından Yemekler
 
Göleviz:
Patates gibi yumruları bulunan bir bitkidir. Limon suyuyla harmanlanarak patates yemeği şeklinde pişirilir. Kuru baklagil eklemesi ile veya tarator sosu ile de yapılabilir.
 
Bişme:
Yaz sebzelerinden özellikle patlıcandan yapılan domatesli sebze yemeğidir.
 
Yahni:
Arpacık soğan ve kemikli etle yapılır.
 
Ülübü Piyazı:
Kuru böğrülce haşlanıp haşlanmış yumurta, soğan, maydanoz, limon ve zeytinyağı ile yapılır.
 
Gazipaşa Mutfağında Çorbalar
Fıstıklı Ayran Tarhanası :
 
Buğday kırması, ayran yer fıstığı, tereyağı ve kırmızı biberle pişirilip limon ilavesiyle tüketilir.
 
Heyire :
Tereyağında un kavrulup, süt yada su eklenerek krema kıvamında pişirilir. Daha çok hasta çorbası olarak yapılır.
   
Yumurta Çorbası :
Tereyağında kırmızı biber kavrulur su eklenir. Çırpılmış yumurta ve limon ilave edilir.
 
Bakla Çorbası :
Kırılmış kuru bakladan yapılır.
 
Maş Çorbası :
Mercimeğe benzer. Kurubaklagil çeşididir. Haşlanıp kabuğu alınır. Ezme mercimek çorbası gibi yapılır.
 
Gazipaşa Mutfağında Hamur İşleri
Cızlama(Akıtma) :
 
Kalın öğütülmüş buğday unu ,su ve tuz ile karıştırılarak akışkan bir hamur elde edilir.Saç ısıtılıp karın iç yağı ile yağlanır.Bir kepçe hamur el büyüklüğünde yayılarak pişirilir. Tereyağ ,çökelek, bal ve pekmez sürülerek tüketilir.
 
Porçlu Ekmek :
Sakızlak (Çitlembik) çiçeğini hamurla karıştırıp gözleme şeklinde yapılmasıdır.
 
Göç Çöreği :
Azık olarak hazırlanır. Yufka hamuru yoğurt ile hazırlanır leğene yayılıp yumurta sürülüp çörek otu(Occam) ilave edilir. Alttan ve üstten kömürle pişirilir.
 
Dolaz :
Kırılmış yufka üzerine tereyağı, pul biber ve su dökülerek yapılır.
 
Ovmaç :
Yeşil biber, soğan, domates kavrulup kırılmış yufka ekmekle ovalanır. Kuru çökelek veya diğer peynir türleri ile tüketilir.
 
Gazipaşa Yemek Yenecek Yerler
 
Gazipaşa ve civarında damağınızı tatlandıracak mekanları sizin için derledik... Afiyet olsun :)
 
Seyahatleri renklendiren, keyiflendiren unsurlardan birisi de gittiğiniz yerlerin öne çıkan mekanlarında yine tanınan, bilinen yemeklerini yemektir.
 
Gazipaşa bölgesinde sizin için öne çıkan restoranları ve yemek yenilecek yerleri Bu kategoride yayınlıyoruz...
 
Yaşamak için değil de yemek için yaşayanlardansanız burada sizin için mutlaka işinize yarayacak mekanlar vardır. Balık lokantaları, meyhaneler, barlar...
 
Gazipaşa Haberler Tavsiye Linkleri:
 
Yaşanmış mesleki deneyimlerle  Yurt İçinde Ve Yurt Dışında İhtiyac Duyan Kişi Ve Kurumlara;
Yiyecek ve içecek alanlarında restoran ve konaklama ve işletmelerine belirtilen konularda Osmanlı ve Türk mutfağı, Osmanlı saray mutfağı, Anadolu mutfağı, Akdeniz mutfağı, menü planlama, konsept belirleme, mesleki eğitim alanlarında uluslararası konumda has aşçıbaşı Ahmet Özdemir olarak;
 
Gastronomi Danışmanlığı alanında kesin başarı hedefi ile Yiyecek ve içecek danışmanlığımutfak danışmanlığıRestoran Açarken En Çok Yapılan HatalarYeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?, Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?, Menü DanışmanlığıRestoran YönetimiKonsept tasarımRestoran konsept, Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?, Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?, Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur, Restoran Menüsü Nasıl YapılırKalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!! konularında mesleki eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermekteyim. İlgili projeler için mesleki bilgilerime ihtiyac duyan kişi ve kurumlar Türkiye saati ile sabah 10:00 ila aksam 22:00 saatleri arasında tarafım ile İLETİŞİM bilgilerimden bağlantıya geçebilirler...
 
uluslararası gastronomi danışmanlığı