loader
Etli Bulgur Pilavı Tarifi..

Etli Bulgur Pilavı Tarifi..

Antalya Gazipaşa mutfak kültüründe etli bulgur pilavı nasıl yapılır? En iyi Gazipaşa yemeklerinde etli bulgur pilavının özellikleri nelerdir? Geleneksel Türk mutfağında Yörük...

Etli Bulgur Pilavı Tarifi..
 
Antalya Gazipaşa mutfak kültüründe etli bulgur pilavı nasıl yapılır? En iyi Gazipaşa yemeklerinde etli bulgur pilavının özellikleri nelerdir? Geleneksel Türk mutfağında Yörük mutfağı ve yörük yemekleri içerinde olan Etli bulgur pilavı mutfak tarihimizde sadece kendisi bir yemek olarak yenir.
 
Tüm beslenme uzmanlarının pirinçten daha sağlıklı olduğunu söylediği bulgur ile hazırladığımız bulgur pilavı tadına doyulmaz bir lezzet. Genelde Antalya bölgesinde salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen bulgur pilavı içindeki et ve sebzelerele bambaşka bir tat oluyor. İşte etli bulgur pilavı malzemeleri ve ayrıntılı tarifi.
 
Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem besleyici, hem de klasikten biraz daha uzaklaşmış tadıyla bulgur pilavı akşam yemekleriniz ve özellikle de yörük sofralarında enfes bir pilav tarifi olacak. Etli bulgur pilavı evinizdeki malzemeler ile yapabileceğiniz domatesli bulgur pilavı. İşte etli bulgur pilavı için gerekli malzeme listesi ve ayrıntılı tarifi…
 
Antalya Gazipaşa Mutfak Kültüründe Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Antalya Gazipaşada Ne Yenir Dendiği Zaman Akla İlk Gelen Yemeklerden Etli Bulgur Pilavı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     250 Gr Kuşbaşı Et, (Kemikli Et Olması'da Tercih Edilebilir)
*     2 Kaşık Tereyağı,
*     2 Tane Soğan,
*     1 Kaşık Biber Salçası,
*     3 Tane Yeşil Biber,
*     3 Tane Domates,
*     1 Bardak İri Bulgur,
*     Maydanoz,
*     Kekik,
*     Kuru Nane,
*     Kimyon,
*     Pul Biber,
*     Karabiber
*     Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında Yörük Mutfağı Ve Yörük Yemeklerinde Bulgur Pilavı Yapılış Tarifi:
 
Geniş bir tencerenin içinde tereyağını eritip etleri üzerine dökün. Et pişerken biber ve soğanları doğrayın. Domateslerden birini rendeleyip diğerlerini küp küp doğrayın. Et suyunu salıp tekrar çektikten sonra soğanları ilave edin. 
 
Biraz kavurduktan sonra üzerine salçayı ekleyin ve karıştırın. Doğranmış ve rendelenmiş domateslerle birlikte biberleri de tencereye atın.
 
Daha sonra baharatlarını ekleyin. Sos koyulaştıktan sonra bulguru ekleyin ve karıştırın. Üzerine yaklaşık 2 bardak su ekleyerek (kemik suyu daha iyi olur) kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
 
Dneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler