loader
Berdimuhamedov'dan Başkan Tayyip Erdoğan'a

Berdimuhamedov'dan Başkan Tayyip Erdoğan'a "Âli Nişanı"

Başkan Erdoğan, Türkmenistan ziyareti kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Törende, Berdimuhamedov tarafından

Berdimuhamedov'dan Başkan Tayyip Erdoğan'a "Âli Nişanı"
 
Başkan Erdoğan’dan Türkmenistan’a teşekkür! Bu âli nişanı şerefle taşıyacağım
 
Antalya gazipaşa haberler olarak dünyadan haberlerde edinmiş olduğumuz bilgiye göre;
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da kendisine takdim edilen Devlet Nişanı için bir teşekkür mesajı paylaştı. Başkan Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu âli nişanı şerefle taşıyacağım." dedi.
 
Başkan Erdoğan, Türkmenistan ziyareti kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Törende, Berdimuhamedov tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkmenistan Devlet İşbirliği Nişanı" takdim edildi.
 
"Bu Âli Nişanı Şerefle Taşıyacağım"
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da kendisine takdim edilen Devlet Nişanı için bir teşekkür açıklaması yaptı.
 
Berdimuhamedov'dan Başkan Tayyip Erdoğan'a "Âli Nişanı"
Başkan Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkmenistan Devlet İş Birliği Nişanı'nın tarafıma tevcihinden dolayı büyük bir onur ve mutluluk duydum. Bu âli nişanı şerefle taşıyacağım. Başta Devlet Başkanı kadirli doğanım Sayın Berdimuhammedov'a ve tüm Türkmen doğanlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, resmi akşam yemeği sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Başkan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a da eşi Ogulgerek Berdimuhamedova eşlik etti.
 
Son dakika haberlerine göre; Türkmenistan'da tarihi gün: 9 maddelik anlaşma imzalandı! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar.
 
Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta resmi törenle karşılandı. Başkan Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile baş başa görüştü. Görüşmenin ardından iki ülke arasında 9 maddelik anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası Berdimuhammedov ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, "Ticaret hacmini 5 milyar dolar hacme çıkarmakta kararlıyız." dedi.
 
Başkan Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile anlaşmaların imza töreninin ardından ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 
İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
 
Ata yurdumuz Türkmenistan'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyorum. Kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde Türkmenistan'ı ve başarıyla sürdürdüğü bağımsızlık statüsünü desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir.
 
Ticaret Hacmini 5 Milyar Hacme Çıkarmakta Kararlıyız
 
Berdimuhamedov'dan Başkan Tayyip Erdoğan'a "Âli Nişanı"
Türkmenistan'a kardeşler meselesine hoş geldin diyorum. Görüşmemizde ticaret hacmini 5 milyar hacme çıkarmakta kararlıyız. Bugün imzaladığımız ortak bildiri, 9 maddeden oluşuyor.
 
Başkan Erdoğan'a Devlet Nişanı
 
Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için yürekten teşekkür ediyorum. Bu nişana layık görülmem, bu ziyareti taçlandırmıştır. Kemik kardeşliğimiz bir kez daha perçinlenmiştir.
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TRK" ile TSİ 13.50'de Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi.
 
Başkan Erdoğan, Aşkabat Uluslararası Havalimanı'nda Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Çarı Gılıçov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral ve büyükelçilik personeli tarafından karşılandı.
 
Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Aşkabat'a geldi.
 
Resmi Törenle Karşılandı
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından resmi törenle karşılandı.
 
Berdimuhamedov'dan Başkan Tayyip Erdoğan'a "Âli Nişanı"
Oğuzhan Köşkü'ndeki törende, Başkan Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülke milli marşları dinlendi.
 
Tören kıtasını denetleyen Erdoğan ve Berdimuhamedov, daha sonra heyetlerini birbirine takdim etti.
 
Ortak Anlaşmalar İmzalandı
 
Başkan Erdoğan ve Berdimuhamedov, resmi karşılama töreninin ardından görüşmelere geçti. İki lider, görüşmelerin sonunda anlaşmaların imza törenine katıldı.
 
Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.
 
Baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapıldı. İkili ilişkiler tüm yönleri ile ele alındı. Enerji, turizm ve ticaret başta olmak üzere birçok konu ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı.
 
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'İnci Liderler Zirvesi'ne Katılacak
 
Erdoğan, resmi ziyaretinin ardından, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un riyasetinde, "Birlikte Geleceğe" temasıyla 28 Kasım'da düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi'ne iştirak edecek.
 
Başkan Erdoğan'ın, teşkilat dönem başkanlığını Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a devredeceği zirve kapsamında, katılımcı bazı üye ülke liderleriyle ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler