loader
Çin ve Tayvan Gerilimi...

Çin ve Tayvan Gerilimi...

İhlallere ABD ve Tayvan'dan tepki gelirken Çin, bu durumu ada üzerindeki egemenlik iddiasındaki kararlılığını vurgulayan bir "gövde gösterisi" olarak yorumladı. Son dakika bilgisine göre..

Çin ve Tayvan Gerilimi...
 
Çin ve Tayvan arasında büyük kriz! 52 savaş uçağıyla hava sahası ihlal edildi
Çin ve Tayvan arasında gerilim tırmanıyor. Çin savaş uçakları 3 günde tam 93 savaş uçağı ile Tayvan hava sahasını ihlal etti. 
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak Türkiye gündeminde Dünyadan Haberlerde edindiğimiz bilgiye göre;
 
İhlallere ABD ve Tayvan'dan tepki gelirken Çin, bu durumu ada üzerindeki egemenlik iddiasındaki kararlılığını vurgulayan bir "gövde gösterisi" olarak yorumladı. Son dakika bilgisine göre; Tayvan, hava savunma sahasına Çin'e ait 52 savaş uçağının girdiğini duyurdu.
 
Çin Halk Kurtuluş Ordusuna (PLA) ait savaş uçaklarının, Tayvan'ın hava savunma tanımlama sahası (ADIZ) ilan ettiği bölgede yaptığı ihlaller, gerilimin tırmanmasına sebep oldu. Tayvan Savunma Bakanlığı, 1 Ekim'de 38, 2 Ekim'de 39, 3 Ekim'de ise 16 savaş uçağının hava savunma tanımlama sahasına girdiğini bildirdi.
 
Çin: Gövde Gösterisi
 
İhlallere Tayvan ve ABD'den tepki gelirken, Çin medyası, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ilanının yıl dönümünün kutlandığı Ulusal Gün ve ertesine denk gelen uçuşları, Pekin'in ada üzerindeki egemenlik iddiasındaki kararlılığını vurgulayan bir "gövde gösterisi" olarak yorumladı.
 
Cuma ve cumartesi gündüz ve gece, ikişer parti halinde yapılan sortiler, Tayvan'ın kayıtlarını tutmaya başladığı Eylül 2020'den bu yana tespit ettiği en çok sayıda uçakla yapılan ihlaller oldu.
 
Bakanlık, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, 1 Ekim'de gündüz 18 J-16, 4 SU-30 avcı uçağı ile 1 Y-8 ASW deniz devriye uçağının, gece ise 10 J-16 avcı uçağı, 2 H-6 bombardıman uçağı ve 1 KJ-500 erken uyarı ve kontrol uçağının hava savunma sahasını ihlal ettiğini belirtti.
 
Çin ve Tayvan arasında büyük kriz! 52 savaş uçağıyla hava sahası ihlal edildi...
 
2 Ekim'de gündüz 14 J-16 ve 4 SU-30 avcı uçağı ile 2 Y-8 ASW deniz devriye uçağının, gece de 12 J-16 ve 6 SU-30 avcı uçağı ile 1 KJ-500 erken uyarı ve kontrol uçağının ihlalde bulunduğu kaydedildi.
 
Çin ve Tayvan arasında büyük kriz! 52 savaş uçağıyla hava sahası ihlal edildi
3 Ekim Pazar günü ise 8 J-16, 4 SU-30 avcı uçağı, 2 Y-8 ASW deniz devriye uçağı ve 1 KJ-500 erken uyarı ve kontrol uçağının gündüz saatlerinde hava sahasında uçtuğu ifade edildi.
 
Çin ve Tayvan arasında büyük kriz! 52 savaş uçağıyla hava sahası ihlal edildi.
 
Tam 93 Uçak Adız'ı İhlal Etti
 
Ulusal Gün kutlamalarını izleyen 3 günde toplam 93 uçak ADIZ'ı ihlal ederken, pazar günü gece saatlerinde uçuş tespit edilip edilmediğine dair açıklama yapılmadı.
 
Çin ve Tayvan arasında büyük kriz! 52 savaş uçağıyla hava sahası ihlal edildi
İhlallerin tamamı Tayvan Adası'nın güneybatısında, ada ile Güney Çin Denizi'ndeki Dongşa (Pratas) takımadaları arasında kalan bölgede gerçekleşti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler