loader
Forbes Dergisi Akıncı TİHA’yı Kaleme Aldı...

Forbes Dergisi Akıncı TİHA’yı Kaleme Aldı...

Türk SİHA’larına büyük ilgi, En gelişmiş İHA: AKINCI. Akıncı Tiha Nedir? Akıncı Tiha'nın Tüm Özellikleri Nelerdir? 40,000 Feet Uçuş İrtifası, 24 Saat Havada..

Forbes Dergisi Akıncı TİHA’yı Kaleme Aldı...
 
Selçuk Bayraktar öncülüğünde Baykar firması tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen AKINCI TİHA Taarruzi İnsansız Hava Aracı, Fransa’da gündem oldu.
 
Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Baykar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Türkiye Gündeminde olduğu gibi Dünyadan Haberlerde de Fransız basınında, “Türkiye insansız hava aracı teknolojisinde ilk 3 ülke arasında” başlığıyla yer buldu.
 
Türk SİHA’larına büyük ilgi...
 
Türk İHA ve SİHA’larının dünya çapında yoğun talep gördüğü belirtilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin insansız hava araçları alanında lider ülke olmaya kararlı olduğunu vurguladığı sözlerine yer verildi.
 
En gelişmiş İHA: AKINCI
 
Fransız basınında yer alan bir başka haberde de “Türkiye’nin bugüne kadarki en gelişmiş insansız hava aracı AKINCI” başlığı kullanıldı. Haberde, “Türk ordusu bugüne kadar üretilen en gelişmiş ve sofistike insansız hava aracı ile bu alanda kendini kanıtlayarak filoyu genişletiyor” ifadelerine yer verildi.
 
Forbes Dergisi Akıncı TİHA’yı Kaleme Aldı...
Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg ise, Bayraktar AKINCI’yı “Türkiye, Filosuna İleri Derecede Gelişmiş İnsansız Hava Aracı Ekliyor” başlıklı haberle mercek altına aldı.
 
Haberde, Bayraktar AKINCI’nın mevcut insansız hava araçlarından daha yüksekte uçarak havada daha uzun süre kalabildiğine vurgu yapıldı.
 
Forbes AKINCI TİHA’yı kaleme aldı
 
Amerikan Forbes dergisi de Bayraktar AKINCI’yı, Türkiye’nin bugüne kadar geliştirdiği en kapsamlı insansız hava aracı olarak tanımladı.
 
Makalede, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın özellikleri anlatıldı. Ekonomi haberlerinde de Türkiyede Siyasi Gündem ve AKINCI TİHA’nın en etkileyici özelliğinin haberleşme ve radar sistemleri olduğu aktarıldı.
 
Akıncı Tiha Nedir?
 
Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), BAYKAR Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge Tesisleri'nde geliştirilen ve Türkiye'nin en gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracıdır. Türkiye, Bayraktar Akıncı'nın uçuşuyla birlikte bu sınıfta insansız hava aracına sahip dünyadaki 4 ülkeden biri oldu.
 
İlk motor testini 1 Eylül 2019 tarihinde yapan AKINCI TİHA, testlerin de başarıyla tamamlanmasının ardından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Hava Meydan Üs Komutanlığı'nda ilk uçuş testini yaptı.
 
Forbes Dergisi Akıncı TİHA’yı Kaleme Aldı...
Burada yapılan taksi ve koşu testlerinin tamamlanmasıyla birlikte TİHA ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Sorunsuz tamamlanan tam otomatik taksi ve 15.19'daki kalkışın ardından 16 dakika havada kalan Bayraktar Akıncı seyir halinde gerçekleştirilen testlerin tamamlanmasını takiben ilk tam otomatik inişini de başarıyla tamamladı.
 
Akıncı Tiha'nın Tüm Özellikleri Nelerdir?
 
40,000 Feet Uçuş İrtifası
24 Saat Havada Kalış Süresi
Çift Yedekli SATCOM + Çift Yedekli LOS
Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)
Yer Sistemlerine Bağımlı Olmaksızın Tam Otomatik İniş ve Kalkış Özelliği
GPS Bağımlılığı Olmaksızın Dahili Sensör Füzyonu İle Seyrüsefer Özelliği
Tam Otomatik Seyir ve Rota Takibi Özelliği
Seyir - Maksimum Hız 130 - 195 Knots
Operasyonel - Maksimum İrtifa 30.000 feet - 40,000 feet
Faydalı Yük Kapasitesi 1.350 kg
Dahili Sensör Füzyonu Destekli Hassas Otomatik Kalkış ve İniş Özelliği
Tam Otomatik Taksi ve Park Özelliği
Yarı Otonom Uçuş Modları Desteği
Hata Toleranslı ve 3 Yedekli Sensör Füzyonu Uygulaması
Çapraz Yedekli YKİ Sistemi
Özgün Yedekli Servo Aktüatör Birimleri
Özgün Yedekli Lityum Tabanlı Batarya Birimleri
Haberleşme Menzili LOS & BLOS
Faydalı Yük - ISR Simultane EO/IR/LD, Çok Amaçlı AESA Radar & SIGINT
Faydalı Yük - Mühimmatlar Lazer Güdümlü Akıllı Mühimmatlar, Füzeler &
Uzun Menzilli Stand Off Mühimmatlar
İtki Tipi 2 x 750 HP veya 2 x 450 HP Turboprop Motor
Kalkış ve İniş Pist (Otomatik)
Maksimum Kalkış Ağırlığı 5,500 kg
Havada Kalış 24 saat
Kanat Açıklığı 20 mt.
Yükseklik 4.1 mt.
Uzunluk 12.2 mt.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler