loader
Abd'deki Kanlı Kongre Baskını Endişe Vericidir...

Abd'deki Kanlı Kongre Baskını Endişe Vericidir...

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'deki Kongre baskınına ilişkin flaş açıklama. Bakan Çavuşoğlu "Avrupa ve dünyanın tamamı...

Abd'deki Kanlı Kongre Baskını Endişe Vericidir...
 
Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'deki Kongre baskınına ilişkin flaş açıklama...
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Silva ile ortak basın toplantısı düzenledi. ABD'deki kanlı Kongre baskınına ilişkin  açıklama yapan Çavuşoğlu “Avrupa ve dünyanın tamamı için endişe verici” dedi.
 
Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
 
Azerbaycan Hukuki Olarak Haklı Olduğu İçin Destekledik...
 
Biz Azerbaycan'ı tek bir millet 2 devlet olduğumuz için değil, Azerbaycan hukuki olarak haklı olduğu için destekledik. Azerbaycan toprakları 30 yıldır işgal altında. 
 
Minsk grubu bu sorunu çözemedi. Ermenistan, Azerbaycan topraklarına saldırı düzenledi. Ve Azerbaycan topraklarını savunarak bu savaşı kazandı. Bizden çok destek duymadılar çünkü kazanabilecek güçleri yerindeydi. 
 
Biz her türlü desteği vermeye hazırdık. Biz ortak gözlem merkezini kurma aşamasındayız. Bu gözetim merkezlerinin temel amacı barış ateşkesini izlemek olacak. 
 
Herhangi bir ihlal varsa bunu gözlemlememiz söz konusu. Her seferinde bu ateşkesin çabaları Ermenistan tarafından ihlal edildi. Umarım Ermenistan tarafından bu ateşkes bir kez daha ihlal edilmez.
 
Abd'deki Kanlı Kongre Baskını
Bakan Çavuşoğlu "Avrupa ve dünyanın tamamı için endişe verici" ifadelerini kullandı.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler