loader
Girişimci Kadınlarımızdan Antalyada Kadın Kooperatifi

Girişimci Kadınlarımızdan Antalyada Kadın Kooperatifi "

Nar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin kurucu başkanı Aynur Selime Keskin, “Biz 7 kadın arkadaş olarak yola çıktık. Yola çıkıştaki ilk amacımız...

Girişimci Kadınlarımızdan Antalyada Kadın Kooperatifi...
 
Kadın kooperatifi, nar için kolları sıvadı
Döşemealtı'nda bir grup kadın girişimci, ilçenin en önemli tarım ürünü olan narın bahçeden ihracata değerlendirilmesinin yanı sıra, narın ekonomik anlamda daha çok getiri sağlaması, suyunun ve ekşisinin değerlendirilmesi için kooperatif kurdu. Kooperatifin, ilerleyen süreçte kadınların bütün el emeklerini değerlendirmesi işlevini de üstlenmesi hedefleniyor.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Antalya Ve İlçeleri Gündeminde Edindiğimiz bilgiye göre Kadın kooperatifi, nar için kolları sıvadı...
Döşemealtı'nın artık ismiyle özdeşleşmiş tarım ürünü olan narın bahçeden ihracata yönelik pazarlamasına alternatif saha ve üretim anlayışıyla ilçede yaşayan bir grup kadın girişimci, nar işlemesinden yola çıkarak ev hanımlarının emeklerinin değerlendirilmesi için Kadın Girişim Kooperatifi kurdu. 
 
Girişimci Kadınlarımızdan Antalyada Kadın Kooperatifi...
Başlangıçta ilçenin en önemli tarım ürünü narın daha kapsamlı değerlendirilmesi, nar suyu nar ekşisi gibi ürünlerin işlenmesi amacıyla kurulan kooperatifin çalışma alanı genişletilerek, ilçe yaşayanı kadınların ürettiği bütün ürünlerin değerlendirilmesi için bir kollektif yapı oluşturulma aşamasına geçildi.
 
Döşemealtı Nar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin kurucu başkanı Girişimci Kadınlarımızdan Aynur Selime Keskin, “Biz 7 kadın arkadaş olarak yola çıktık. Yola çıkıştaki ilk amacımız Topraktan Tabağa narın üretimi ve daha kapsamlı işlenmesi, nar suyu, nar ekşisi gibi ürünlerin ihracata ve ithalata yönelik çalışmalarını başlatmaktı. Ancak daha sonra ev hanımlarının yaptığı diğer ürünleri de bu kapsama dahil ettik. 
 
Girişimci Kadınlarımızdan Antalyada Kadın Kooperatifi...
Bize yola çıkışımızda Döşemealtı Belediye Başkanı Sayın Turgay Genç'in maddi ve manevi desteğinin yanı sıra, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu hanımefendi ve Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Engin Murat Özdemir'in çok büyük desteğini gördük. Amacımız Döşemealtı'nda evinde üreten ev hanımlarının emeklerinin değerlenmesi. 
 
Bunlar peynirden Döşemealtı halısına, zeytinden nar ekşisine, tarhanasına, bulguruna kadar bütün ürünlerin değerlendirilmesine vesile olmak" diye konuştu.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler