loader
Yörükler Festivalde Buluştu

Yörükler Festivalde Buluştu

Antalya’nın Aksu ilçesinde düzenlenen ve 6 Mayıs tarihinde açılan Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne Gazipaşa Belediyesi ekipleri ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi üyeleri ile birlikte katıldı. 29 ülke, çok..

Yörükler Festivalde Buluştu
 
Gazipaşa Belediyesi, Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne katıldı. Belediye Başkanı Yılmaz, misafirlerini kıl çadırda ağırladı. Yörük festivalinde renkli görüntülen yaşandı.
 
Gazipaşa Belediyesi, Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne katıldı. Festivalde renkli görüntüler yaşandı
 
GAZİPAŞA Belediyesi, Yörük kültürünün tanıtılması ve yaşatılması amacıyla Aksu’da düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne katıldı. Gazipaşa Yörük kültürü, Gazipaşa Belediyesi’nin açtığı özel çadırla tanıtıldı. 
 
Antalya’nın Aksu ilçesinde düzenlenen ve 6 Mayıs tarihinde açılan Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne Gazipaşa Belediyesi ekipleri ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi üyeleri ile birlikte katıldı. 29 ülke, çok sayıda ilçe ve büyükşehir belediyeleri, Yörük dernekleri ve kooperatiflerin katıldığı festivalde kurduğu çadırla Gazipaşa Belediyesi de yerini aldı. 
 
Çadırda Yörük göçünde kullanılan mutfak eşyaları, taş değirmen, taşımacılık için kullanılan heybeler, çuvallar, dokumalar, çobanların kullandığı keçe ve kepenekler, kirmen ve kilim dokuma tezgâhları başta olmak üzere Yörük kültürünü anlatan, besleyen tüm araç ve gereçler ziyaretçilere sunuldu. 8 Mayıs’a kadar devam eden festivalde Gazipaşa Belediyesi’nin çadırını ziyaret eden misafirlere gözleme, şepit, muz, çilek ve deri yayıkta yapılan ayran ikram edildi.
 
GAZİPAŞA BELEDİYESİ’NİN ÇADIRI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
 
Yörükler Festivalde Buluştu
6 Mayıs’ta açılışı gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Yörük ve Türkmen festivaline Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, Gazipaşa CHP ilçe Başkanı Yavuz Demir ve ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri Zafer Tan ve Onur Demir birlikte katıldı. 
 
Yörük kültürünün yaşatıldığı 29 ülkenin yansıra Antalya, Burdur ve Isparta’dan Yörük Türkmen Derneklerinin de katıldığı festivalde; Gazipaşa Belediyesi’nin Milletvekilleri,  Belediye Başkanları, STK temsilcileri, festivale katılan ülkelerin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ziyaret etti. Yörük kültürün vazgeçilmez enstrümanı kavalla karşılanan ziyaretçiler Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ a özenle hazırlanan çadır ve müzik ziyafeti için teşekkür etti. 
 
YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN TANITILMASI ÇOK ÖNEMLİ
 
Festival alanındaki tüm çadırları ziyaret eden ve Yörük kültürünün tanıtılmasının önemli olduğunu vurgulayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde güzel bir çadır kurduk. Ziyaretçilerimizi ağırladık, biz de tüm çadırları ziyaret ettik. Yörük kültürünün tanıtılması çok önemli. Gazipaşa’mızın Yörük kültürünü burada tanıtma fırsatı bulduk. Bu güzel organizasyon için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler