loader
Yılan Akrep Uyarısı

Yılan Akrep Uyarısı

zehirli yılan ısırması ve akrep sokmalarının özellikle çocuklar için öldürücü etkiye sahip olduğuna dikkati çekti. İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik, "Vatandaşlarımızın bu nedenle çok dikkatli olmaları gerekiyor. Yılan ısırması ve akr

İlçe Sağlık Müdürlüğü, sera ve tarlada çalışan vatandaşları yılan sokması ve akrep ısırmasına karşı uyardı
 
GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü, artan sıcaklıklar nedeniyle yılan sokması ve akrep ısırmasına karşı vatandaşları uyarırken, bebek ve çocukların otluk ya da sazlık arazide yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.  Yaz aylarında aşırı sıcak nedeniyle yılan ve akrep gibi zehirli hayvan ısırma vakalarına karşı vatandaşı uyaran İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik;
 
zehirli yılan ısırması ve akrep sokmalarının özellikle çocuklar için öldürücü etkiye sahip olduğuna dikkati çekti. İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik, "Vatandaşlarımızın bu nedenle çok dikkatli olmaları gerekiyor. Yılan ısırması ve akrep sokmalarından korunmak için, akrep ve yılan yuvalarından, özellikle kaya, ağaç kovuğu ya da oyuklardan uzak durulmalı, halkımız kamp, piknik ya da çalışma alanlarında dikkatli olmalıdır" dedi.
 
AYAKKABIYI GİYMEDEN OTLUK ALANA GİRMEYİN
 
Otluk ya da sazlık arazide bebek ve çocukların kesinlikle yalnız bırakılmaması, arazide çıplak ayakla gezmelerine ve kuş ya da diğer hayvan yuvalarına ellerini sokmalarına izin verilmemesi gerektiğine işaret eden İlçe Sağlık Müdürü Çelik, "Arazi yürüyüşlerinde kapalı ayakkabı ya da bot giyilmeli, yerde uyumamaya özen gösterilmelidir. 
 
Yıkıntılar, kuytu yer ve çatlaklar, evlerdeki yüklükler akreplerin sık bulunduğu yerlerdir. Özellikle bu yerlere dikkat edilmelidir. Akrep kesinlikle ele alınmamalı ve akrebin fazla olduğu yerlerde ayakkabı giymeden önce içerisine bakılmalıdır. Geceleri açık alanlarda kontrollü olarak ateş yakılmalı ve gece yürüyüşlerinde aydınlatıcı kullanılmalıdır" diye konuştu.
 
SAĞLIK KURULUŞUNA GİDİN
 
Akrep sokması ve yılan ısırmasında yapılması gereken ilk işlemin hasta ve ısırılan organın hareketsizliğinin sağlanması olduğunu vurgulayan İlçe Sağlık Müdürü Çelik, şöyle dedi, "Vücudun hareketsizliği zehrin yayılımını yavaşlatır. 
 
Isırılan bölgenin sabun ve su ile bolca yıkanması gerekir. Akrep ve yılan sokmalarında yaranın üzeri temiz bir bezle örtülmeli, akrep tarafından ısırılan yerin yukarısına sıkı olmayan, iki parmağın altından geçebileceği kadar sıklıkta bir bandaj uygulanmalıdır. Akrep ve yılan sokmalarında hasta derhal ve zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler