loader
Azeri Mafya Lideri Nadir Salifov Serik'de Öldürüldü

Azeri Mafya Lideri Nadir Salifov Serik'de Öldürüldü

Azeri işadamı ve mafya lideri olarak bilinen Nadir Salifov, Antalya'da bir otelde yemek yerken yakın arkadaşı tarafından beklenmedik bir sekilde silahla vurularak öldürüldü...

Azeri Mafya Lideri Nadir Salifov Serik'de Öldürüldü...
 
Azeri işadamı ve mafya lideri olarak bilinen Nadir Salifov, Antalya'da bir otelde yemek yerken yakın arkadaşı tarafından beklenmedik bir sekilde silahla vurularak öldürüldü. 
 
Azeri mafya lideri Nadir Salifov Kanlı saldırı Serik'e bağlı Boğazkent Mahallesi'ndeki otelin restoranında meydana geldi. 
 
Olay Antalya ve ilçeleri gündeminde şaşkınlık yaratırken Otel çalışanlarının emniyet ve asayiş ekiplerine ihbarı üzerine Kaçan cinayet şüphelisi ise Denizli- Antalya karayolunda yakalandı.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Edindiğimiz bilgiye göre;
Nadir Salifov olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye götürülen kurtarılamadı. 
 
Nadir Salifov Kimdir?
 
Azeri Mafya Lideri Nadir Salifov Serik'de Öldürüldü
Nadir Salifov, Azeri mafyasının Türkiye'deki hesaplaşması sonrasında adı gündeme gelen isimlerden biri oldu. Son olarak Antalya'da meydana gelen cinayette ölen kişinin Nadir Salifov oluduğu ortaya çıktı. Salifov'un ölümü "hesaplaşma" halkasının devamı olarak nitelendirildi. Peki, kimdir bu Nadir Salifov? Nerelidir, kaç yaşındaydı?
 
Nadir Salifov 20 Ağustos 1972 yılında Gürcistan'ın Dmanisi şehrinde dünyaya geldi. Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşıdır. 
 
Nadir Salifov'un mesleği ise yoktu. Hukukta onun için kullanılan terim ise "hırsız"lıktı. 
 
Fransa, Rusay ve Ukrayna'da işlediği veya işlettiği cinayetler, hırsızlıklar ve benzeri suçlar nedeniyle kırmızı bültenle aranıyordu. 
 
Antalya'da özel bir silahla vurularak öldürüldü. Kimlerin öldürdüğü ise henüz bilinmiyor. 
 
Salifov ilk olarak 1995 yılında Azerbaycan'da gözaltına alınarak 8 ay boyunca gözaltında tutuldu. Çıktıktan sonra cezaevinde kötü koşullarda kaldığını ileri sürerek Azerbaycan yönetimini suçlamıştı. 
 
1996 yılında ise iki çete üyesini öldürmekten suçlu bulunarak tutuklandı. Mahkeme ilk başta idam cezası verdi ancak daha sonra 15 yıl hapse çevirdi. 
 
Azeri Mafya Lideri Nadir Salifov Serik'de Öldürüldü
Hapsedildikten iki ay sonra yetkililer babasını tutukladı ve aynı hapishaneye koydu. Oradayken babası onu ihbar etmek ve suçlamak için defalarca baskı altına girdi, ancak bu girişimler başarısızlıkla sonuçlandı.
 
Salifov'un avukatına göre, tutuklandığı sırada Gürcistan'da çıkarılan eski SSCB'ye ait bir pasaport taşıyordu. Salifov, Prisoen'de geçirdiği bu yıllar boyunca vatandaşlık başvurusunda bulunmamış gibi görünüyor.
 
Salifov, 2017'de hapisten çıktıktan sonra, mevcut yeraltı dünyasında hakimiyetini kurmak için hiç zaman kaybetmedi.
 
Hapishanedeyken bile, suç dünyasının bir kısmı üzerinde hem suçlular hem de diğer topluluk üyeleri üzerinde, özellikle Azeri diasporasının bulunduğu yerlerde büyük bir etkisi oldu.
 
Bir önceki yıl öldürülen hükümlü suçlu Rovshan Lenkoransky'nin yerine potansiyel bir yedek olarak işaretlendi.
 
Bu, 2017'nin başlarında Yekaterinburg pazarını kontrol eden Dzhaniev'in alt patronu Agayar Agayev'in (diğer adıyla Sedoy, "gri saçlı" anlamına geliyordu) artık Salifov'un çıkarlarını temsil ettiği raporlarıyla bağlantılıydı. Salifov ve Rovshan Lenkoransky arasında hiçbir aşk kaybı olmamasına rağmen durum böyle görünüyordu. 
 
Aralık 2017'de Rus polisi, Aziz Batukaev komutasındaki Çeçen suçluların Salifov'un grubu tarafından tutulan yeşil manavların kontrolünü ele geçirmeye çalıştıkları gergin durumu yatıştırmaya çalışıyordu. Nadir Salifov, Rovshan Lenkoransky'nin vekilleri tarafından kontrol edilen Moskova'daki Food City pazarına hak iddia etmişti. Polise göre, başkentteki en büyük toptan gıda pazarı için savaş yeni başlıyordu. 
 
Mart 2018'de, sürgün gazeteci Rahim Namazov'un öldürülmesi girişiminden sorumlu tutuldu.
 
Gürcistan, Fransa, Rusya ve Ukrayna tarafından Salifov'un tutuklanması için Interpol'e bildirimleri vardı. 
 
Son zamanlarda Salifov'un, BAE ve Karadağ'da gözaltına alındığı ancak bırakıldığı belirtiliyordu.
 
Salifov'un Türkiye olduğu iddia ediliyordu; ancak teyit edilemiyordu. 
 
Antalya'da dün yakın arkadaşı tarafından saldırıya uğrayan Salifov kurtarılamadı. Olay dün gece Antalya'daki 5 yıldızlı bir otelde yaşandı.
 
Salifov birlikte yemek yediği yakın arkadaşı tarafından suikast silahı ile infaz edildi.
 
Zanlılar Amır Hamidli (26) ile Khayn Zeyralov (25) Denizli'de yakayı ele verdi. 
 
"Lotu Quli" lakaplı Salifov'un meyve-sebze ithalat pazarını kontrolünde bulunduran suç örgütünün liderliğini yaptığı öğrenildi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler