loader
Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi

Pilav, Türk mutfağının ritüel nitelikli yemek türlerinden biridir. Törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav farklı besin ürünleriyle hazırlansa...

Geleneksel Türk mutfağının ve Gazipaşa mutfağının vazgeçilmezlerinden Bulgur (Meyhane) Pilavı ...
 
Türk Mutfağında Pilav Geleneği:
 
Pilav, Türk mutfağının ritüel nitelikli yemek türlerinden biridir. Törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav farklı besin ürünleriyle hazırlansa da Türkiye'de "pilav" denildiğinde ilk akla gelen pirinç pilavıdır ve her dönem özel bir statüye sahip olmuştur. Diğer pilav çeşitlerini tanımlamada "bulgur pilavı", "dövme pilavı", "kuskus pilavı" gibi malzemeyi ifade eden adlar kullanılır.
 
Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavı Kullanılacak Malzemeler
 
*     2 yemek kaşığı tereyağı
*     2 yemek kaşığı zeytinyağı

*     1 adet orta boy kuru soğan

*     3 adet orta boy yeşil biber
*     2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber

*     2 diş sarımsa k(ince doğranmış)
*     1 yemek kaşığı domates salçası
*     1/2 yemek kaşığı biber salçası

*     tuz
*     1 çay kaşığı karabiber
*     1,5 su bardağı pilavlık bulgur

*     2 adet domates
*     3 su bardağı sıcak su
 
Bulgur Pilavı İşlem Basamakları

2'şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. 
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.

Renk alan soğanların üzerine doğradığınız 3 adet yeşil biber ve 2 adet kırmızı biberi de ekleyip karıştırmaya devam edin. 
2 adet ince dilimlenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından 1,5 su bardağı bulguru tencereye aktarın ve 3-4 dakika kadar kavurun. 
Ortadan ikiye böldüğünüz 10 adet kiraz domatesi ve 3 su bardağı sıcak suyu da katıp, ilk 3-4 dakika yüksek ateşte, sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirip, pilavınızı demlenmeye bırakın.
 
Gazipaşa Haberleri Not; 
Gazipaşa Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Pilav tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Gazipaşa Haberleri Alternatif Videolu Tarif !!!
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeceğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis bulgur Pilavı tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Bulgur Pilavı Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Uluslararası Yiyecek ve İçecek Danışmanlığı:
Yiyecek ve içecek alanlarında restoran ve konaklama ve işletmelerine belirtilen konularda Osmanlı ve Türk mutfağı, Osmanlı saray mutfağı, Anadolu mutfağı, Akdeniz mutfağı, menü planlama, konsept belirleme, mesleki eğitim alanlarında uluslararası konumlarda:
 
Gastronomi alanında Yiyecek ve içecek danışmanlığımutfak danışmanlığıişletmeci körlüğüYeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?, Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?, Menü DanışmanlığıRestoran YönetimiGastronomi DanışmanlığıŞehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?, Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?, Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!! konularında mesleki eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. İlgili projeler için mesleki bilgilerine ihtiyaç duyan kişi ve kurumlar Türkiye saati ile sabah 10:00 ila aksam 22:00 saatleri arasında İLETİŞİM bilgilerinden bağlantıya geçebilirler...

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler