loader
Börülceli Semizotu Yemeği

Börülceli Semizotu Yemeği

Osmanlı mutfak kültüründe Semizotu önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda Semizotu tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar...

Osmanlı mutfak kültüründe Semizotu önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda Semizotu tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar ve salatalar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında Semizotu içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir. 
 
Türk yemek kültürü ve Gazipaşa Mutfağında zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan ve Gazipaşa lezzetlerinden olanSemizotu yoğurtulması, Semizotu kavurması, Semizotu sotesi, Semizotu böreği ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan Semizotu hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımıza farklı lezzetler ile zenginlik katmaktadır.
 
Bu sefer havaların serin gitmesini de fırsat bilerek dün Gazipaşa cuma pazarından aldığım taze semizotlarıyla şip şak bir kıymalı semizotu yemeği yaptım. Özlemişim basit ama lezzetli tencere yemekleri hazırlamayı.
 
Yanına da pratik bir bulgur pilavı yaptım ki tadından yenmez.
 
Akşam kıymalı semizotu, bulgur pilavı, yoğurt ve karpuzdan oluşan doyurucu ve lezzetli bir menü hazırlayabilirsiniz, üstelik hepsini sofraya koymanız en fazla 30 dakikanızı alır. 
 
Gazipaşa yemek kültüründe Börülceli Semizotu Yemeği
Börülceli Semizotu Yemeği Kullanılan Malzemeler
 
*     100 Gr Börülce (Ülübü)
*     1 Bağ Semizotu
*     1 Orta Boy Soğan
*     150 Gr Kıyma
*     3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Yemek Kaşığı Salça (Biber Salçası)
*     Yarım Su Bardağı Su
*     Tuz
 
Börülceli Semizotu Yemeği Yapılış Tarifi
Börülceler aksamdan ıslatılır ve sabah haşlanır.
Semizotlarını saplarından ayırın ve toprağını temizlemek için 2-3 su yıkayarak süzülmeye bırakın. 
Süzülen semizotlarını irice doğrayın.
 
Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağı ile birlikte orta boy bir tencereye alın. 
Kıymayı da ilave ederek kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
1 yemek kaşığı salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
 
Doğradığınız semmizotlarının yarısını tencereye ilave edin ve karıştırın. 
Daha sonra diğer yarısını da ilave ederek tuzunu ve suyunu ekleyerek karıştırın.
haşlanmış olan Börülceler (ülübü) ilave edilir.
Semiz otlarını orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin, ılık ya da sıcak olarak servis yapın.
 
Gazipaşa Haberler Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli sebze yemekleri tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler