loader
Gazipaşa Mutfak Kültüründe

Gazipaşa Mutfak Kültüründe "Keçi Etli Bulgur Pilavı"

Gazipaşa Mutfağında En İyi Pilav Tariflerinden Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Yörük Mutfağı Ve Yörük Yemeklerinden Etli Bulgur Pilavı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir...

Gazipaşa Mutfak Kültüründe "Keçi Etli Bulgur Pilavı"
 
Gazipaşa mutfak kültüründe etli bulgur pilavı nasıl yapılır? Etli bulgur pilavı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir. Yörük mutfağı ve Yörük pilavlarından Antalya mutfağına has pilav tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Gazipaşa Mutfak Kültüründe "Keçi Etli Bulgur Pilavı"
Antalya Gazipaşa Mutfağında En İyi Pilav Tariflerinden Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Yörük Mutfağı Ve Yörük Yemeklerinden Etli Bulgur Pilavı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Kemikli Keçi Eti
*     2 Su Bardağı Bulgur
*     1 tutam taze yada kurutulmuş meneviş 
*     2 Su Bardağı Et Suyu + Sıcak Su
*     3 Yemek Kaşığı Tereyağı + 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*     Tuz
*     Karabiber
 
En Eski Pilav Tariflerinden Gazipaşa Mutfak Kültüründe ve Gazipaşa Yemeklerinden Yörük Yaylalarında Etli Bulgur Pilavı Yapılış Tarifi;
 
Gazipaşa Mutfak Kültüründe "Keçi Etli Bulgur Pilavı"
Antalya Gazipaşa mutfağında en güzel yemeklerinden biri daha etli bulgur pilavı, bence yanında bol köpüklü bir ayranla tam bir ziyafet yemeğidir.
 
Etimizi kemikli dedim, çünkü haşlarken hem etin, kemiğin suyundan yararlanacağız.
Eti lime lime oluncaya kadar haşlayalım. Tencerede tereyağı eritip, zeytinyağını ekleyerek etleri didikleyip yağda kızartalım ve ayrı bir yere alalım. 
 
Gazipaşa Mutfak Kültüründe "Keçi Etli Bulgur Pilavı"
Aynı yağın içine bulguru atıp birkaç kez çevirelim, üzerine nohutu, menevişi ve et suyunu ve sıcak suyu ekleyip, tuzunu atarak pilavı pişirelim. Üzerine etleri kapatarak, karabiber ekip servis edelim.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler