loader
Trafik Dedektifleri Seminer İle Bilgilendirildi...

Trafik Dedektifleri Seminer İle Bilgilendirildi...

Her hafta bir okulda öğrencilere trafik bilincini aşılamayı hedefleyen 'Trafik Dedektifleri' başlığıyla verilen trafik semineri, son olarak Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu'nda...

Trafik Dedektifleri Seminer İle Bilgilendirildi 
Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından öğrencilere yönelik trafik seminerleri devam ediyor.
 
Her hafta bir okulda öğrencilere trafik bilincini aşılamayı hedefleyen 'Trafik Dedektifleri' başlığıyla verilen trafik semineri, son olarak Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleşti. 
 
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Mehmet Çetin çelik, trafik kazalarının en çok nelerden kaynaklandığını, olası bir kaza durumunda neler yapılması ve yapılmaması gerektiğini öğrencilere anlattı. 
 
Emniyet kemeriyle kaskın önemi, yaya önceliği, bisiklet ve motosiklet kullanımıyla ilgili öğrencileri bilgilendiren Başpolis Mehmet Çetinçelik, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.
 
Çocukların küçük yaşta trafik eğitimi almalarının çok önemli olduğunu söyleyen cami imamı Mehmet Bahar, "Bölge trafik müdürümüzle bir istişaremiz neticesinde yaz kursu için gelen çocuklarımıza trafik semineri vermek istedik. Bölge trafik istasyonundaki polis arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımıza bir farkındalık oluşturmak istedik. 
 
Çünkü hepsi trafikte gidip geliyor. Okula gidip gelirken birçok kaza da oluyor. Hem bunları önüne geçmek hem de çocuklarımıza dini bilgilerin yanında trafik eğitimi ve sağlık eğitimi gibi alanlarda eğitimler veriyoruz. Çocuklarımızı her alanda yetiştirmek istiyoruz" dedi. 
 
Öğrencilerden Ceren Çağlar hem dini hem de sosyal yaşam konusunda bilgilendiğini belirterek, “Bugün kursta yayaların nasıl ve nereden geçeceğini, kazaların nasıl olduğunu öğrendim. 
 
Çok da bilinçlendim. Mesela artık ön koltukta oturmamam gerektiğini öğrendim. Hem ahlaki konuları günahı sevabı öğrendim. 
 
Hem de trafik konusunda bilinçlendim. Bu kazaları görünce ben çok korktum ve bize de böyle bir şey olmaması için artık ailemi bilinçlendireceğim” diye konuştu. 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler