loader
Cumhuriyet’in Lgs Başarısı

Cumhuriyet’in Lgs Başarısı

Bu yıl Liselere Giriş Sınavına katılan öğrenciler yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleriyle ‘http://sonuc.meb.gov.tr ’ adresinden ulaşabilecek. İlk yerleştirmede yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek ist

Cumhuriyet’in Lgs Başarısı....
 
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri büyük bir başarı elde etti
 
MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Liselere Giriş Sınavı (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları bakanlığın resmi sitesi olan http://meb.gov.tr adresinden açıklandı. 
 
Bu yıl Liselere Giriş Sınavına katılan öğrenciler yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleriyle ‘http://sonuc.meb.gov.tr ’ adresinden ulaşabilecek. İlk yerleştirmede yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci ise devam edecek. 
 
Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 26-30 Temmuz tarihlerinde alınacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos tarihinde açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları ise 2-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları ise 9 Ağustos tarihlerinde açıklanacak.
 
Yerleştirme sonuçlarının ardından İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu Müdürü Mustafa Gazioğlu ve Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Kemal Sulu, sosyal medyadan paylaşımda bulanarak başarılı öğrencileri tebrik etti. 
 
İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu Müdürü Mustafa Gazioğlu, LGS sınavlarında okulun çok başarılı olduğunu belirterek, “12 öğrencimiz Gazipaşa Fen Lisesi’ni, 1 öğrencimiz de Manavgat Fen Lisesi’ni kazandı. Bu başarıdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zafer, ‘zafer benimdir’ diyebilenlerindir. 
 
Başarı ise, ‘başaracağım’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenlerindir. İlk sonuçlara göre 12 Gazipaşa Fen Lisesi, 1 tane de Manavgat Fen Lisesi çıkardık. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, geleceğimizin teminatı yavrularımızı tebrik ediyorum” dedi.
 
Cumhuriyet’in Lgs Başarısı
 
Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Kemal Sulu ise, sınava giren 130 öğrenciden 50 öğrencinin sınavla öğrenci alan nitelikli liselere yerleştiğini söyledi. Okulun başarılarına bir yenisini daha eklediğini belirten Okul Müdürü Kemal Sulu, “Cumhuriyet'te başarı bir gelenektir. 
 
Açıklanan LGS yerleştirme sonuçlarına göre okulumuzda sınava giren 130 öğrenciden 33’ü Fen Liseleri’ne, 1’isınavla öğrenci alan Anadolu Lisesi’ne, 4’ü burslu özel okullara, 2’si Sosyal Bilimler Liseleri’ne, 6’sı Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri müfredatı uygulayan Proje İmam Hatip Liselerine, 4’ü ise spor liselerine kayıt yaptırmaya hak kazandı. Toplamda 50 öğrencimiz sınavla öğrenci alan nitelikli liselere yerleşmişlerdir.  
 
Bu yılda başarımızın haklı gururunu tüm okul olarak yaşıyoruz. Başarımızın sahibi öğrencilerimize ve velilerimize, mimarı öğretmenlerimize ve idaremize sonsuz teşekkürler. Öğrencilerimize bundan sonra ki yaşamlarında mutluluk, eğitim hayatlarında başarı diliyoruz. ‘Cumhuriyet’te başarı bir gelenektir’ diyerek çıktığımız bu yolda birlikte daha nice başarıları kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler