loader
Tıp Bayramı’nda Grev Yaptılar

Tıp Bayramı’nda Grev Yaptılar

Sağlıkçılar hastane önünde basın açıklaması yaparak taleplerini sıraladı. Sağlıkçılar grevdeyken Ak Partili eski Belediye Başkanı şimdi ise Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Çelik, grev boyunca ortalıkta gözükmedi. Gazipaşa..

Pandeminin yorgun kahramanı sağlıkçılar, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Gazipaşa’da da grev yaptı
 
GAZİPAŞA’DA sağlık çalışanlarının grevi 14 Mart Tıp Bayramı’nda başladı. Hastane çalışanları 2 gün, Aile Hekimleri ise 3 gün eylem yapacak. Sağlık çalışanları özlük haklarının iyileştirilmesi için Türkiye genelinde greve gitti. Sağlıkçılar 14-15-16 Mart tarihlerinde grevde olacak. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde de grev vardı. 
 
Sağlıkçılar hastane önünde basın açıklaması yaparak taleplerini sıraladı. Sağlıkçılar grevdeyken Ak Partili eski Belediye Başkanı şimdi ise Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Çelik, grev boyunca ortalıkta gözükmedi. Gazipaşa’daki sağlıkçılar taleplerinin yerine getirilmesini ve haklarının verilmesini istedi. 
 
Oyalama Stratejisi Uygulanıyor
 
Tıp Bayramı’nda Grev YaptılarDahiliye Uzmanı Dr. Hamdullah Sayılan, Devlet Hastanesi önünde basın açıklamasını okudu. Dr. Hamdullah Sayılan, açıklamasında şunları söyledi, “Yıllardır olduğu gibi sağlık çalışanlarının onurlu bir yaşam sürebilmesi adına dile getirdiğimiz iyileştirme talepleri, mevcut iktidar tarafından vaatlerde bulunarak, oyalama stratejisi uygulanarak, piyasacı anlayışın beklentilerine kurban edilmektedir. 
 
Bugüne kadar açıklanan ve yapılacağı söylenen iyileştirmelerin, sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini karşılamaktan çok uzak ve yıllardır uygulanan ‘değersizleştirme’ politikalarının paralelinde olduğunu; amacın kamuoyunu yanıltmak, sağlık çalışanlarını kamuoyu ile karşı karşıya getirmek pahasına sağlık çalışanlarının yükselen tepkisini baskılamak olduğunu biliyoruz. 
 
Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı Taslağı Kanunlaştırılmalıdır
 
Sadece kendimiz için değil, içinde yaşadığımız toplum için de dile getirdiğimiz taleplerimizle ilgili, farkındalık yaratmak, taleplerimizin karşılık bulabilmesi ve sağlık emekçilerinin öneminin bir kez daha anlaşılabilmesi için; 14, 15 ve 16 Mart 2022 tarihlerinde;  Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak ve diğer hastalara nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecek şekilde, ülke genelinde 3 günlük iş bırakma eylemleri yapılacaktır. Genel Sağlık-İş olarak, tüm sağlık emekçileri adına, Sağlık emekçilerinin ağır ve kötü çalışma koşulları acilen düzeltilmeli, farklı çalışma biçimlerine son verilmeli; kadrolu, güvenceli çalışma biçimi sağlanmalıdır. 
 
Sağlık emekçilerine şiddet gösterenlere verilecek olan cezaların caydırıcı olabilmesi adına Genel Sağlık-İş tarafından hazırlanan, Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı taslağı kanunlaştırılmalıdır. Sabit ödeme/performans ödemesi gibi sağlık çalışanlarının mağduriyetine sebep olan ve çalışma barışını bozan uygulamalara son verilmeli; maaş hesaplamasında taban aylık, TÜİK’in değil, bağımsız araştırma kuruluşlarının belirlediği yoksulluk sınırı üzerinde olacak şekilde, kadro derecesine göre maaşlarda kademeli artış yapılmalıdır. Lise mezunu; 3600; ön lisans mezunu; 4500; lisans mezunu 5400; pratisyen hekim 6300, uzman hekim 7200 olacak şekilde tüm sağlık emekçilerini kapsayan kademeli ek gösterge artışı yapılmalıdır. Nöbet ücretleri normal mesai ücretinin 2 katı olacak şekilde ödenmelidir.  
 
Aile Hekimliği Sözleşme Ve Ödeme Yönetmeliği Geri Çekilmelidir
 
Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği geri çekilmelidir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Diş Sağlığı Hastanelerinde Birim Performans kat sayısı uygulanmasına son verilmelidir. Sağlık emekçilerinin çocuk bakım sorunun çözümü için haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veren bakımevi, kreş ve anaokulu düzenlemesi hayata geçirilmelidir. Yeterli sayıda sağlık çalışanı istihdam edilmeli, personel açığı kapatılmalıdır. 
 
Tüm sağlık emekçilerine geçmişe etkili olarak yıllık 90 gün yıpranma payı hakkı verilmelidir. Covid-19 için tüm sağlık çalışanlarına iş kazası meslek hastalığı kapsamında haklar veren özel bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlığı piyasalaştıran politikalara son verilmeli, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikaları tekrar hayata geçirilmelidir. 
 
Yüzyıl önce yurdumuz emperyalistler tarafından işgal edildiğinde gitmeyen, direnen ebedi öderimiz Atatürk’ün mücadele arkadaşı Tıbbiyeli Hikmet Boran’ın yüzyıl sonraki meslektaşları olarak, ondan aldığımız mirasa sahip çıkacak ve emeğimizin karşılığını alana kadar gitmeyeceğiz, direneceğiz, mücadele edeceğiz. Karşılaşılan tüm güçlüklere rağmen bu zor ve onurlu görevi yerine getirmek için fedakarca çalışan tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler