loader
Gazipaşa Vatan Partisin’den

Gazipaşa Vatan Partisin’den "HDP" hakkında Tarihi Çağrı

Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, Vatan Partisi tarafından HDP’nin kapatılmasına yönelik başlatılan imza kampanyası için Gazipaşalılardan destek...

Gazipaşa Vatan Partisin’den "HDP" hakkında Tarihi Çağrı
 
Gazipaşa Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Çalışkan, HDP’nin kapatılmasına yönelik devam eden imza kampanyası katılmaları için Gazipaşalılara çağrı yaptı. Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, Vatan Partisi tarafından HDP’nin kapatılmasına yönelik başlatılan imza kampanyası için Gazipaşalılardan destek istedi. 
 
Yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Gazipaşa halkını www.hdpkapatilsin.com internet sayfası üzerinden imza vermeye çağıran Çalışkan, “Anayasamızın 68. maddesine göre siyasi partiler, “Demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır(…) önceden izin alınmaksızın kurulur ve faaliyette bulunurlar.” 
 
Anayasamızın 68/4. fıkrası bu anayasal özgürlüğün sınırlarını belirlemiştir. “Siyasal Partilerin tüzük ve programları ile eylemleri, Devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne (…) aykırı olamaz.” Siyasi Partiler Kanunu'nun 80. Maddesi, siyasi partilerin, devletin tekliği ilkesini değiştirmek amacını güdemeyeceğini ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamayacağını vurgular. 
 
Anayasamızın 69. maddesi ise bir siyasi partinin, 68/4. fıkrada tarif edilen eylemlerin odağı olması halinde Anayasa Mahkemesi kararıyla temelli kapatılacağını öngörür. HDP bölücülüğün odağı bir siyasi parti hakkında hangi hallerde kapatma kararı verileceği Siyasi Partiler Kanununun 101. maddesinde daha ayrıntılı olarak düzenlenmiştir. 
 
Bu mevzuata göre HDP; 
Anayasamızın 68/4. fıkrasına ve Siyasi Partiler Kanununun 101. maddesine aykırı eylemlerin odağı haline gelmiş bir siyasi partidir. Milletvekili listeleri ve belediye başkan adayları Kandil’de üslenen PKK’lı teröristlerce saptanmaktadır” dedi. DHP’nin kapatılması gerektiğine vurgu yapan Çalışkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
 
Hdp’nin Suçları 
1. HDP, 2015 yılında Diyarbakır’da yaptığı kurultayda 14 maddelik özerklik bildirisini kabul etmiştir. PKK’nın 'sokaklara inin' çağrılarını MYK kararı haline getirmiş, kentlerde ayaklanmalar örgütlemiştir.
 
2. Gençlik kurultaylarında “Kürdistan’ı kurmak” için mücadele edildiği ilan edilmiştir.
 
3. Eş başkanlarından bir milletvekili PKK/PYD terör örgütüne 'sırtlarını dayamakla' övünmüştür (Figen Yüksekdağ).
 
4. Bir başka eş başkanları ise Diyarbakır’daki konuşmasında “Bu meydana Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” densizliğini dile getirmekten çekinmemiştir (Selahattin Demirtaş).
 
5. TBMM gruplarında PKK’nın sözde marşını okumuşlar ve PKK’nın sözde lideri lehine slogan atmışlardır.
 
6. Başta eş başkanları olmak üzere binlerce HDP’li merkez yöneticisi, milletvekilleri, il, ilçe ve diğer organ yöneticileri bölücü terör örgütü PKK’nın propagandasını yapmak, üye olmak, ya da terör faaliyetlerini övmekten, terör örgütü militanlarının cenazelerine katılmaktan dolayı hüküm giymiş ve bu hükümler kesinleşmiştir.
 
7. HDP’li onlarca belediye başkanı hakkında PKK örgütüne lojistik destek sağladıkları ve terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla soruşturmalar ve davalar açılmış, belediyelerin birçoğuna kayyım atanmıştır. 
 
8. Diyarbakır anaları, HDP’nin küçük yaştaki çocuklarını kandırıp PKK’ya militan olarak dağa kaçırdığını ve ABD’ye asker yaptığını bizzat HDP’lilerin yüzlerine haykırmaktadır.”
 
Saydığımız Suçlar Hdp’nin Kapatılması İçin Yeterlidir...
“HDP’nin suçlarına daha yüzlercesini ekleyebiliriz. Saydıklarımızdan bir tanesi bile, HDP’nin kapatılması için yeterlidir” diyerek açıklamasına devam eden Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, “Hangi gerekçeyle olursa olsun hiçbir siyasi parti Anayasayı ve yasaları açıkça çiğneme özgürlüğüne sahip değildir.
 
Ülkemizin bütün imkânlarıyla bölücü terörle mücadele ettiği koşullarda, terör örgütünün kurduğu ve yönettiği bir partiye yasal zemin sağlamak, sürecin ruhuna uygun değildir” ifadelerini kullandı. 
 
HDP’nin kapatılması için yetkililere görev çağrısında bulunan Çalışkan, “Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Örgütü olarak, HDP kapatılmalıdır diyoruz. HDP bölücülerin, terörist ve terör destekçilerinin ve Anayasaya aykırı faaliyetlerin odağı haline gelmiştir. Anayasa, böyle bir yapının demokratik hukuk devleti kurumları içinde siyasi parti olarak serbestçe faaliyette bulunmasına izin vermemektedir. 
 
Anayasa ve Siyasi Partiler Kanununda öngörülen yaptırımların uygulanmasında ihmal göstermek ve bu durumun sürüp gitmesine göz yummak, Millet ve tarih önünde ağır bir sorumluluktur. HDP’nin kapatılması için yasaların kendilerine sorumluluk yüklediği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını, Hükümeti ve TBMM’de grubu bulunan partileri sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. 
 
6 milyon değil; 40 milyon oy alsa bile bu durum, HDP’nin PKK’nın bir kolu olduğu gerçeğini değiştirmez. Dolayısıyla “millet iradesi” diyerek geçiştirilemez. Miili irade demokrasi diyerek PKK (HDP) savunuculuğu yapılamaz. HDP kapatılsın. Pkk’nın kökü kazınır. Tüm Gazipaşa halkını HDP kapatılsın kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. 
 
Not:
İmza kampanyasına katılmak için https://www.hdpkapatilsin.com/ adresini ziyaret edin” değerlendirmesinde bulundu.
 
Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşada Gezilecek Yerler ve Gazipaşada Âdet Ve GeleneklerGazipaşa Mutfak Kültürü Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz… 
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler