loader
  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?

  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?

  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?

  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?

  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?

  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?

  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?

  • Arıcılık Nasıl Yapılır?

    Arıcılık Nasıl Yapılır?


Arıcılık Nasıl Yapılır?

Arıcılık Nedir? Arıcılık Hangi Mevsimde Yapılır? Arıcılık Nerelerde Yapılır? Körük Yakımında Nelere Dikkat Edilmelidir? Arıcılığa Yeni Başlarken Yapılmaması Gereken Hatalar Nelerdir? Arıcılığın Püf Noktaları..

Arıcılık Nedir? Arıcılık Nasıl Yapılır?
"Şahan Mirza ÖZDEMİR"
 
Arıcılık yapmak için öncelikle uygun olduğunu düşündüğünüz bir alanınızın olması gerekmektedir. Çevrenizde bulunan eski tip kara kovan tarzı sepet kovanlar işinizi rahatlıkla görecektir. Daha sonrasında da başlamak için arı almanız gerekmektedir. Alacağınız veya hali hazırda elinizde bulunan arılık, arınızı koyacağınız yerden en az 5 km uzaklıkta olmalıdır.
 
Arıcılık üzerine Gazipaşa Haberler olarak yaptığımız araştırmada Bunun sebebi arıların tekrardan eski bulundukları yere gitmesini önlemektir. Arıcılığa başlamanın bir başka yöntemi de bir arıcıdan kendi arılarından elde ettiği suni arı oğullarını alarak da arıcılığa başlayabilirsiniz.
 
Arıcılık Nasıl Yapılır?
Arıcılığa Başlamayı Düşünenler Neler Yapmalılar?
Arıcılığa başlarken az sayıda fakat güçlü arı aileleri ile başlanılmalıdır. Bu konuda yeterli bilgi alınabilmesi için yazılmış kitap, dergi gibi eğitici kaynaklara başvurmak sizin için iyi bir tercih olacaktır. Antalya Gazipaşa Haberler olarak hazırladığımız haberde Bu sayede arı sayınızı çoğaltmanız da bir nebze kolaylaşmış olur. Arıcılık aktiviteleri Tarım Bakanlığı’nın kontrolünde yapılmaktadır. Tarım Bakanlığı arıları kayıt altında tutmaktadır. Arıcılığa başlamadan önce Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyetleri bulunan Halk Eğitim Merkezleri’nden arıcılık hakkında kurs alınmalı ve bunun sonucunda sertifika edinilmelidir. Arıcılık yapabilmeniz için bu belgelere sahip olmanız gerekmektedir.
 
Arıcılık Nasıl Yapılır?
Arıcılık Hangi Mevsimde Yapılır?
Arılar yaz mevsiminde bal yapmaya başlarlar. Yaz mevsimi Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsamaktadır. Bu sebepten ötürü arıcılıkla uğraşmayı düşünenler ve arıcılıkla uğraşanlar hazırlıklarını buna göre yaparlar.
 
Arıcılık Nasıl Yapılır?
Arıcılık Nerelerde Yapılır?
Arılar genel olarak sessiz, sakin ve doğal ortamlarda bal yapmayı severler. Bu sebepten ötürü trafik akışı fazla olan yol kenarlarında yapılan arılıklar pek verimli olmaz. Yol üstünden, önünden geçen arılar araçlar tarafından ezilirler. Yolla aralarından en az 50-100 metre bulunması gerekmektedir ve ayrıca çalışacakları meralarla arılık arasında yol olmamasına da dikkat edilmelidir. Sabah ve akşam saatlerinde de devamlı olarak sürü halinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarının olduğu yerlerde de arıcılık yapılmaz. Bölgede hâkim rüzgârlar bulunuyorsa o bölgede de arıcılık yapmak pek elverişli olmaz. Devamlı rüzgârların olmadığı bölgelerde arıcılık yapmak daha uygundur.
 
Arıcılık Nasıl Yapılır?
Körük Yakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Körükte yakılacak malzemelerin kötü ve kalitesiz malzemelerden olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda kullanılacak malzeme çok fazla kuru veya çok fazla nemli de olmamalıdır. Çok kuru olduğu durumda biraz nemli malzemeyle takviye yapılmalıdır. Körük yapımına uygun malzeme olarak da kuru ağaç kavları, kurutulmuş portakal, mandalina kabuğu takviyesiyle örnek verilebilir.
 
Arıcılık Nasıl Yapılır?
Arıcılığa Yeni Başlarken Yapılmaması Gereken Hatalar Nelerdir?
Öncelikle arıcılığın ince detaylarını ve sırlarını iyice kavrayarak öğrenmeden kovan sayılarını arttırmaya çalışmak bir hatadır. Kovan sayısını arttırmak isterken üstünde durulması gereken birçok konu üzerinde durmak unutulur. Arıcılıkta arılığın bulunduğu konum civarında olan çiçeklerin durumu çok önemlidir. Bu sebepten ötürü iyi bir gözlem ve araştırma yapmamız gerekmektedir. Ürünlerin yetişme aşamasında 400 mm’den aşağı yağış alan yerlerde verimli bal elde etmek çok zordur. Bu koşulları göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.
 
Arıcılık Nasıl Yapılır?
Arıcılık Hakkında Püf Noktalar Nelerdir?
Arıcılıkta yüksek verimde hasat almak için dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara bilinçli bir şekilde dikkat ederek uyulması durumunda yüksek verim kendiliğinden gelmektedir. Bu püf noktaları 5 madde halinde sıralayalım:
1- Suni petek takılmalıdır.
2- Yer seçimi belirttiğimiz gibi dikkat edilerek seçilmelidir.
3- Arıların cinsi özenle seçilmelidir.
4- Güçlü ve verimli bir kovan için genç ana arı seçilmelidir.
5- Parazitlere karşı dikkat edilmelidir.
 
Arıcılık Nasıl Yapılır?
 
Bu Linki Tıklayarak Gazipaşa'da Gezilecek Yerler Haberlerimizi İnceleyebilirsiniz…
 

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler