loader
Ceviz Nedir? Ceviz Çeşitleri Nelerdir?

Ceviz Nedir? Ceviz Çeşitleri Nelerdir?

Ceviz, Juglandaceae ailesine ait bir ağaç türünün meyvesidir. Ceviz ağacının meyvesi sert bir kabuğa sahip olup, içerisinde besleyici ve yağ bakımından zengin olan bir çekirdek bulunmaktadır...

 
Ceviz Nedir? Ceviz Çeşitleri Nelerdir? Ceviz Ağacının Anavatanı Neresidir?
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak gazipaşada ziraat ve tarımda Ceviz'i araştırdık...
 
Ceviz Nedir?
Ceviz, Juglandaceae ailesine ait bir ağaç türünün meyvesidir. Ceviz ağacının meyvesi sert bir kabuğa sahip olup, içerisinde besleyici ve yağ bakımından zengin olan bir çekirdek bulunmaktadır. Bu çekirdek, genellikle kuruyemiş olarak tüketilir ve birçok yemekte, tatlıda veya yağ olarak kullanılır. Ceviz, omega-3 yağ asitleri, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengindir ve sağlık yararlarıyla bilinir.
 
Ceviz Çeşitleri Nelerdir?
Ceviz ağaçları  faydalı bilgilerde de belirttiğimiz gibi dünya genelinde birçok çeşide sahip olup, bu çeşitler farklı bölgelerde yetiştirilmektedir. En bilinen ceviz türleri şunlardır:
 
İngiliz Cevizi (Juglans regia): 
En yaygın olarak bilinen ve tüketilen ceviz türüdür. Genellikle "ceviz" olarak adlandırılır. Yaprakları büyük, meyvesi sert kabuklu ve içi yağlıdır.
 
Siyah Ceviz (Juglans nigra): 
Genellikle Kuzey Amerika'da yetişir. Kabuğu daha serttir ve içi daha yoğun bir aromaya sahiptir.
 
Butternut Cevizi (Juglans cinerea): 
Yine Kuzey Amerika'ya özgüdür. Kabukları daha yumuşak ve içi daha tatlıdır.
 
Kaliforniya Cevizi (Juglans californica): 
Amerika'nın batı bölgelerinde yetişir.
 
Japon Cevizi (Juglans ailantifolia): 
Japonya'ya özgü olan bu tür, yüksek boylu ağaçlara sahip olup, meyveleri küçüktür.
 
Ceviz Ağacının Anavatanı Neresidir?
 
Ceviz ağacının (özellikle Juglans regia'nın) anavatanının Orta Asya ve Batı Himalayalar olduğuna inanılmaktadır. Daha sonra tarih boyunca farklı bölgelere, özellikle Akdeniz'e yayılmıştır. Günümüzde ceviz ağaçları, hem anavatanı olan bölgelerde hem de Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'nın diğer bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilmektedir.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler