loader
Doğan’dan Başvuru Çağrısı..

Doğan’dan Başvuru Çağrısı..

Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir süre işyerleri kapatılan esnaflar için bulundukları destek girişiminin arkasında olduğunu söyledi...

Doğan’dan Başvuru Çağrısı
 
Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir süre işyerleri kapatılan esnaflar için bulundukları destek girişiminin arkasında olduğunu söyledi. Esnafın desteğini takip ettiklerini ifade eden Başkan Doğan, “Bizim kapalı esnaflar adına verdiğimiz listeden; 
 
71 kişiye yardım onaylandı ve iletildi. 25 kişinin başvurusu, belirlenen kriterleri sağlamadığı için kabul edilmedi. Ancak 113 kişi e-devlet üzerinden hala başvuru yapmamış görünüyor” dedi. 
 
Antalya Gazipaşa Haberler olarak hazırladığımız haberde Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Kamuyu bilgilendirme görevimiz gereği yetkili organ olarak, kamunun işlerini takip etme sorumluluğumuz gereği, gerekeni yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde, Esnaf Odası Başkanımız Hasan Ali Sönmez ile birlikte bir araştırma yaptık. 
 
Ona, ‘Hasan Ali Bey, esnaflarımız gerçekten pandemiden dolayı zor durumda. Yasa gereği mecburen kapatılan iş yerleri var. Dolayısıyla bu kapatılan iş yerleriyle ilgili ne yapabiliriz, ne çözüm üretebiliriz? En azından kabataslak kaç işyerimiz kapanmış onu bilelim’ dedim. Sayın Hasan Ali Başkan bir araştırma yaptı. 
 
Yaklaşık 205 esnafımızın iş yerlerinin kapandığını tespit etti. Kahvehanelerimiz, lokantalarımız, Beachler, kafeler, güzellik salonları, berberler gibi taksici esnafımızın sıkıntıda olduğunu tespit ettik. 
 
Hükümetimizin servis ettiği yardımlardan esnafımızı nasıl hissedar ederiz, dertlerine nasıl derman oluruz diye kendi aramızda görüştük ve birlikte İlçe Kaymakamımız Sayın Cemil Öztürk’e gittik. Kaymakam Bey, çok açık ve net bir bilgilendirme yaptı bize. Kendisine teşekkür ediyorum. 
 
5 Bin Kişi Yardım Aldı
Kaymakam Bey, birinci faz dediğimiz yardımın daha önce destek alan; dul, yetim, öksüz, çaresiz olmak üzere birinci dereceden ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, bu yardımların da bakanlıktan isme tahsisli olarak geldiğini belirtti. Birinci faz 2 bin 206 kişiye dağıtıldı. İkinci fazda ise, Yeşil Kartlı olan, işini kaybeden, işten çıkarılan ve sigortası olmayan, daha önceden de yine Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan istifade etmiş vatandaşlarımıza isime tahsisli olarak geldi. İkinci fazda da bin 376 kişiye 1000’er TL dağıtıldı. Görüşmemiz sırasında, 3’üncü fazın geleceği söz konusuydu. Biz de, işyeri kapalı olan arkadaşlarımıza öncelik verilmesini rica ettik. En azından bir can suyu olur diye düşündük. 
 
Sayın Kaymakamımız, ‘Zaten Bakanlığımızın talimatı da bu doğrultuda’ dedi. Biz de listemizi sunduk. Yaklaşık 205 esnafımızın işyerinin kapandığını, arkadaşlarımızın gerçekten zor durumda olduğunu ve bir an önce ellerinden tutulmasının ekonomiye de can katacağını, onları ayakta tutmamız gerektiğini konuştuk. Daha sonra bu 3’üncü faz yardımları geldi. Bu para için e-devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Önce bakanlıktan bir elemeden geçen başvuru, ilçelerdeki kurul tarafından da bir elemeden geçiriliyor. Elemeler de bakanlığın koyduğu kıstas ve kriterlere göre yapılıyor. Kişinin üzerindeki mal varlığı,  kişinin sigortası, kişinin tarlası var mı ve ne kadar var gibi kriterleri geçen insanlar bu yardımları alacak” dedi.
 
Yardım İçin E-Devlet’ten Başvuru Yapılmalı
Esnafa verdikleri sözün arkasında olduklarını söyleyen Doğan, “Biz esnafımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. Esnafımızın desteğini takip ediyoruz. Bizim kapalı esnaflar adına verdiğimiz listeden; 71 kişiye yardım onaylandı ve iletildi. 25 kişinin başvurusu, belirlenen kriterleri sağlamadığı için kabul edilmedi. Ancak 113 kişi, e-devlet üzerinden hala başvuru yapmamış görünüyor. Bu özellikle dikkatimi çekti. Başvuru yapmayan arkadaşlarımızın iş yerleri kapalı. 
 
Biliyorsunuz yardım ve desteğin ucu açık ve e-devlet üzerinden başvurular devam ediyor.  Başvuru yapmayan arkadaşlarımızın, bir an önce başvurularını yapmalarını ve biran önce devletin kendilerine tahsis edeceği bu imkânlardan yararlanmalarını istiyorum. 71 arkadaşımızın yardımdan faydalanmış olması bizi mutlu etti” diye konuştu. Başkan Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Dardayım, sıkıntıdayım diyen bütün vatandaşlara açık e-devletin kapısı. E-devletten başvursunlar. Araştırılıyor, tarafsız bir inceleme neticesinde uygun görülen vatandaşlarımıza can suyu olarak biner lira veriliyor ve verilmeye devam edecek. 
 
Buradan vurgulamak istediğim; bizim vatandaşlarımızın birçoğu arlı.  ‘Ben gidip de devletime yük olmayayım, nasıl isteyeyim, daha zor durumda olan insanlar var’ diyen insanlarımız var ama bu devletimizin bize sunduğu bir imkan. Zor durumda olanlara, işyeri kapananlara, işten çıkarılanlara devletin sağladığı bir imkan. Devletimiz bu konularda elinde olduğu kadar elini taşın altına koyma eğiliminde. O açıdan ben toplumuza tekrar şu çağrıda bulunuyorum; Lütfen e-devletten başvurularınızı yapın ve en azından size uygun görülen miktarı alın ya da sizin hesabınıza yatırılsın. Bunun yanı sıra bine yakın Vefa Sosyal Destek Grubu üzerinden gıda paketi dağıtıldı.  
 
Böylece toplama baktığımız zaman yaklaşık 4 bin 784 kişiye biner liralık para aktarılmış, yani 4 milyon 780 bin lira yapıyor. Bine yakında yardım destek paketi dağıtılmış. Böylece 5 bin 700 kişiye ne kadar tatmin edicidir bilemem ama ulaşıldı. Yaklaşık 5 bin 700 aile,  hane başı 4 kişi olsa yaklaşık 22 bin kişiye Gazipaşa ölçekli az veya çok ulaşılmış ve bu konuda devlet elini uzatmış. Bizde ne yapabiliriz Gazipaşa’daki ihtiyacı olanlar için bunun sevdasındayız, bunun heyecanındayız. Elimizden geleni yapacağız. 
 
Virüs İlletinden Kurtulacağız
Bankalarımız artık biraz daha duyarlılığını arttırdı. Gelen insanlara ayrıntılı bilgi veriyor. Esnaf Kefalet üzerinden 25 bin liralık krediler hemen hesaba geçiyor. ‘Biz alamadık’ diyenler olacak. Önceden borcu olan ya da bu konuda birine kefil olup icralık durumda olanlar alamamış olabilir. Yani bankacılık açısından sıkıntılı durumda olanlar varsa alamamıştır. 
 
Vatandaşlarımız sıkıntıda ama ülkemizin ve dünyanın başına musallat olmuş bir beladan bahsediyoruz. Bütün dünya ekonomilerini sarsan bir durumdan bahsediyoruz. Bütün dünyadaki sağlık sistemlerini çökerten bir beladan bahsediyoruz.  Ama hamdolsun Türkiye’de bir tek hastamız dışarıda kalmadı. Başka ülkelerde görülen tablolar yaşanmadı” diye konuştu.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler