loader
Add’den Zafer Mesajı

Add’den Zafer Mesajı

1915 Martında başlayıp 1916 kış aylarında sona eren ve düşmanın büyük bir bozguna uğratılarak 9 ay süren kanlı çatışmaların sonunda Çanakkale’nin geçilmez olduğu dünyaya ilan edilmiştir.

Gazipaşa Add’den Zafer Mesajı
 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümünü yaptığı basın açıklamasıyla kutladı. ADD Şube Başkanı Tuncer, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin gurur duyduğu en önemli tarihlerden biri olduğunu belirterek, “Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Savaşı bir milletin ölüm kalım mücadelesine sahne olmuştur. 
 
1915 Martında başlayıp 1916 kış aylarında sona eren ve düşmanın büyük bir bozguna uğratılarak 9 ay süren kanlı çatışmaların sonunda Çanakkale’nin geçilmez olduğu dünyaya ilan edilmiştir. 
 
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşa güncel Haberlerimizi ve Gazipaşanın Tarihi Ve Özellikleri ni İnceleyebilirsiniz…
 
Arıburnu, Seddülbahir, Kumkale ve Anafartalar onbinlerce askerin şehadet şerbetini yudumladığı yerlerdir. Mustafa Kemal’in cephanesi tükenen askere ‘süngü  tak’ emri verip, ‘Ben Size Taarruz Emretmiyorum. Ölmeyi Emrediyorum’ diyerek başlattığı tarihteki en büyük siper savaşının adıdır Çanakkale. 
 
Çatışma esnasında aldığı şarapnelle göğsünden vurulan, ancak cebinde bulunan saat sayesinde yara almadan kurtulan Mustafa Kemal’in askeri dehasını gösteren, savaştaki cesareti ve aldığı kararlar ile ‘Anafartalar Kahramanı’ olarak ilan edilmesine neden olan bir destandır Çanakkale. 
 
Dünyanın bir felaket ve başarısızlık olarak gördüğü bu savaş, Türk Milleti adına Çanakkale zaferi ismiyle tarihe geçmiştir. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Çanakkale zaferi ve diğer zaferler de Türk komutasının, Türk askerinin eseridir.’
 
Çanakkale Savaşı, Türk toprakları üzerinde yapılan hesapları alt üst eden bir zafer ve bir dönüm noktası olarak tarihteki yerini almıştır. Bu güzel ve anlamlı gün vesilesi ile altını çizerek vurgulamak isteriz ki; Bugünde güzel ülkemiz üzerinde oynanan ve toprakları üzerinde yapılan hesaplara, Türk Milleti Çanakkale Geçilmez Ruhu ile karşılık verebilecek dirayettedir. 
 
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, verilen kayıplar nedeniyle Türk tarihini en hazin zaferi olarak bilinen Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, vatan ve millet için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

Bu Linki Tıklayarak Yörük Kültürü Nedir ve Gazipaşa Doğa Ve Spor Haberleri'mizi İnceleyebilirsiniz…

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler