loader
Rus Turist Türkiye'de Ne Kadar Harcıyor?

Rus Turist Türkiye'de Ne Kadar Harcıyor?

Dünya turizminde en fazla turizm harcaması yapan Ruslar, Türkiye'de kişi başı ortalama 607 euro harcama yaptı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) hazırladığı "Rusya...

Rus Turist Türkiye'de Ne Kadar Harcıyor?
 
Dünya turizminde en fazla turizm harcaması yapan Ruslar, Türkiye'de kişi başı ortalama 607 euro harcama yaptı.
 
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) hazırladığı "Rusya Turizm Kaynak Pazarında Durum" araştırmasına göre, Rusya dünya turizminde yerini geç alsa da, kısa zamanda önemli bir kaynak pazar durumuna geldi.
 
Rusya, en fazla turizm harcaması yapan ülkeler arasında ilk 10 ülke arasında yer alıyor.
2015 ve 2016 yıllarında yurt dışı seyahatlerde en büyük düşüşü yaşayan Rusya Outbound turizm rakamları, Türkiye ve Mısır yasaklarının kalkması ile birlikte yeniden yükselişe geçti.
 
WTTC 2018 raporuna göre; 2018 yılında, Rusların uluslararası seyahat harcamaları 35 milyar dolara yaklaştı. 3 segmentte değerlendirilen Rus turist profiline göre varlıklı turistler sıklıkla yurt dışı seyahati yapıyor, lüks tesislerde kalıyor ve serbest para harcıyor.
 
Gittikçe büyüyen orta-üst sınıf ise daha maliyet bilinçli tercihler yapıyor, her iki sınıfın da ortak özelliği yüksek deniz-kum-güneş tatil tercihlerinin yanı sıra kültürel ve şehir turlarının da seyahat tercihlerinde yer alması. Daha düşük gelirli kesim çoğunlukla Moskova ve St. Petersburg dışından, tatil tercihleri deniz-kum-güneş odaklı oluyor.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler