loader
Belbaşı Ve Taşbaşı Yaylarında İçme Suyu Sıkıntısı

Belbaşı Ve Taşbaşı Yaylarında İçme Suyu Sıkıntısı

Gazipaşa’nın Belbaşı ve Taşbaşı yaylarında içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Bölgede 2 tane sondaj kuyusu açılmasına su sorunu çözülemedi. Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürü...

Belbaşı Ve Taşbaşı Yaylarında İçme Suyu Sıkıntısı
 
Sondaj kuyusu açılmasına rağmen içme suyu sorunu çözülemedi. Belbaşı yaylası ve Taşbaşı yaylasında içme suyu sıkıntısı yaşıyor.
 
Gazipaşa’nın Belbaşı ve Taşbaşı yaylarında içme suyu sıkıntısı yaşıyor.  Bölgede 2 tane sondaj kuyusu açılmasına su sorunu çözülemedi.
 
GAZİPAŞA'YA 45 kilometre mesafedeki yaklaşık 1500 metre rakımlı Belbaşı ile Taşbaşı yaylalarında içme suyu sıkıntısı yaşıyor.  Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksı İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, bölgede 2 tane sondaj kuyusu açmasına rağmen hala vatandaşların su sorunu giderilmedi.
 
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Belbaşı Yaylası’nda 500’e yakın hanenin içme suyu sorununu gidermek için 1 tane sondaj kuyusu açtı. Daha sonra bu suyun azaldığı ve yetersiz olduğu gerekçe gösterilerek vatandaşlara verilemedi. 
 
Büyükşehir Belediyesi ASAT Müdürlüğü, Belbaşı ve Taşbaşı yaylasında ikamet eden vatandaşların su sorununu çözmek için 2021 yılında Kavaklıdere Mevkii’ndeki sondaj çalışmasında 112 metre derinliğe inildiğinde su çıkarmıştı.  
 
O dönem ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Erhan Özbudak, sondaj çalışmalarını yerinde takip ederek vatandaşın su sevincine de ortak olmuştu. Aradan yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen hala içme suyu konusunda hiç bir gelişme olmadığını belirten vatandaşlar su sorununun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi. 
 
Bu konuda görüştüğümüz Şahinler Mahalle Muhtar Hasan Değirmenci de vatandaşlar bu konuda yıllardır mağdur olduğunu söyledi. Muhtar Değirmenci, “Vatandaşlar bu konuda bizi çok tatsız ediyor. ASAT Gazipaşa Şube Müdürlüğü’nden biran önce vatandaşların içme suyu sorunu çözmesini bekliyoruz” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler