loader
Gazipaşa Yaylalarında Çekirgeyle Mücadeleye Devam

Gazipaşa Yaylalarında Çekirgeyle Mücadeleye Devam

Gazipaşa’da yaz aylarında nohut, mercimek gibi hububat ekiminin yoğun olduğu yaylalarda, çekirgenin ürünlere zarar vermemesi için ilaçlama yapılıyor. Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım..

 
Gazipaşa Belediyesi, Maha Yaylası’nda vatandaşların ürünlerine zarar veren çekirgelere karşı ilaçlama yaptı
 
GAZİPAŞA Belediyesi, yaylalarda vatandaşların ürünlerine zarar veren çekirgeler ile mücadeleye başladı. Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde Maha Yaylası’nda vatandaşların ektiği ürün ve mahsullerine zarar veren çekirgelere karşı ilaçlama yaparak önlem alınmaya başlandı.
 
ÜRÜNLERE ZARAR VERİYOR
 
Gazipaşa’da yaz aylarında nohut, mercimek gibi hububat ekiminin yoğun olduğu yaylalarda, çekirgenin ürünlere zarar vermemesi için ilaçlama yapılıyor. Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği ile birçok yaylada belirli aralıklarla ilaçlama yapılacak. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, çiftçinin ürünlerine zarar veren çekirgelerle mücadeleye destek verdiklerini söyledi. 
 
Gazipaşa Yaylalarında Çekirgeyle Mücadeleye Devam
Belediye Başkanı Yılmaz, “Yaylalardaki mahsullere zarar veren çekirgelere karşı önlem almaya başladık. Haftasonu Maha Yaylası’nda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile iş birliği içerisinde kimyasal mücadele çalışmaları yaptık. Ekiplerimiz, çekirge istilasına uğrayan alanlarda çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam ediyor. 
 
Vatandaşlarımızın ekim yapmış olduğu arazilerde, istilanın yayılmasını engellemeye karşı yaptığımız mücadele ile ilçemize ekonomik katkı da sağlayacağız” dedi.
 
Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, çekirge kümelerinin olduğu yaylalarda zaman zaman ilaçlama yaptıklarını belirtti. 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler