loader
Şehidin İsmi Yaşayacak

Şehidin İsmi Yaşayacak

Gazipaşa Belediyesi ekipleri 18 Mart Şehitleri Anma Günü öncesinde Şehit Topçu Yüzbaşı Ahmet Arıcan Caddesi tabelasını caddeye yerleştirdi. İzmir Bornova ’da 57. Topçu Tugayında Kıdemli Topçu Yüzbaşı olarak görev..

Gazipaşa Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü öncesinde Şehit Topçu Yüzbaşı Ahmet Arıcan Caddesi tabelasını yerleştirdi
 
İZMİR Seferihisar’da görev yaptığı sırada uğradığı trafik kazası sonucu şehit düşen Topçu kıdemli Yüzbaşı Ahmet Arıcan’ın ismi baba ocağının bulunduğu caddeye verilmişti. 
 
Gazipaşa Belediyesi ekipleri 18 Mart Şehitleri Anma Günü öncesinde Şehit Topçu Yüzbaşı Ahmet Arıcan Caddesi tabelasını caddeye yerleştirdi. İzmir Bornova’da 57. Topçu Tugayında Kıdemli Topçu Yüzbaşı olarak görev yapan Ahmet Arıcan, 1981 yılının Mayıs ayında tatbikat için bulunduğu Seferihisar’da uğradığı trafik kazası sonucu şehit olmuştu. 
 
Şehidin ölümünden bir süre sonra Gazipaşa Belediyesi’nin aldığı meclis kararıyla şehidin ismi Bakılar Mahallesi’nde baba ocağının bulunduğu caddeye verilmişti. Caddenin isim tabelası ise Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın talimatıyla yaptırıldı. Gazipaşa Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü ekipleri 18 Mart Şehitleri Anma Günü öncesinde, Şehit Topçu Yüzbaşı Ahmet Arıcan Caddesi tabelasını caddeye yerleştirdi. 
 
ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİN İLÇEMİZDE YAŞATILMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
 
Tabela yerleştirilmesinin ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, Gazipaşa Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Yüksel ve Ulaş Özgen ve Şehidin kız kardeşi Zahide Tural’la birlikte caddeyi ziyaret etti. 
 
Şehitlerimizin isminin ilçemizde yaşatılmasının önemini vurgulayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bugün ilçemizin değerli evlatlarından Şehit Topçu Yüzbaşı Ahmet Arıcan’ın isminin verildiği caddemizin tabelasını yerleştirdik. 
 
Bizim şehitlerimize vefa borcumuz var. Özellikle 18 Mart Şehitleri Anma günü öncesinde tabelamızı yerleştirmek için gayret gösterdik. Şehidimizin yakınlarıyla birlikte caddeye ziyarette bulunduk. Uzakta olan eşi ve kızıyla telefonda görüştük. 
 
Şehitlerimizin isimlerinin ilçemizde yaşatılmasını çok önemsiyoruz. Buradan bir kez daha vatanımız için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı sevgi ve özlemle anıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.
 
İzmir’de Şehit Düşen Kıdemli Topçu Yüzbaşı Ahmet Arıcan’ın kızı Asu Arıcan Yıldırım, "Babamın isminin ilçemizde yaşatılması bizim için gurur verici. Bu vefalı davranış için başta Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler