loader
Putin, Bu Yaz Türkiye'ye Rus Turist Göndermez!

Putin, Bu Yaz Türkiye'ye Rus Turist Göndermez!

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin gözü kara, deli dolu bir başkan. Eski Sovyetler Birliği'ni tekrar canlandırmanın hayalini kuruyor. Tüm Avrupa ülkeleri ve ABD'ye tek..

Putin, Bu Yaz Türkiye'ye Rus Turist Göndermez!Putin, Bu Yaz Türkiye'ye Rus Turist Göndermez!
Fatih Yılmaz
 
Turizmde emekçilerin yüzü hiç gülmeyecek mi?
 
Rusya devlet başkanı Vladimir Putin gözü kara, deli dolu bir başkan. Eski Sovyetler Birliği'ni tekrar canlandırmanın hayalini kuruyor. Tüm Avrupa ülkeleri ve ABD'ye tek başına meydan okuyor. Tüm uyarılara, yaptırım tehditlerine rağmen Ukrayna'yı adım adım işgale gidiyor. 
 
Benim asıl korkum, bu savaşta Türkiye'nin de ekonomik bedel ödeyecek olması. Putin'in, Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgelerin bağımsızlığını tanımasından sonra Türkiye haklı olarak, "Bu Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlaldir, kabul edilemez" açıklamasını yaptı. Bir NATO üyesi olarak Türkiye'nin haklının yanında durması çok doğru ancak Putin'in kendisine destek vermeyenleri cezalandırmak isteyeceği de bir gerçek.
 
Yüzlerce Türk şirketi Rusya'da milyar dolarlık iş yapıyor, her yıl 5 milyondan fazla Rus turist ülkemize geliyor. Putin'in Rus uçağını düşürdüğümüz 2015 yılında yaptıklarını hatırlayın. Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesini engellemiş, tarım ürünlerimize ambargo koymuştu. Araya hatırı sayılır kişiler sokarak ilişkilerimizi zar zor düzeltmiştik. 
 
2022 yılında turizm patlayacak derken şimdi en kötü senaryo ile karşı karşıyayız. Putin, Rus turisti tekrar engellerse Akdeniz ve Ege bölgesindeki oteller ve burada çalışanlar için kayıp büyük olur. Ukraynalı turist de savaş çıkması durumunda tatil falan düşünmez. Avrupalılar da gelmezse işte o zaman durum vahim olur. 
 
Rezervasyonlar çok iyi gidiyor, otellerimiz dolacak, esnafımız iş yapacak diye sevinirken bu savaş tehlikesi her şeyi berbat etti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler