loader
İBB Çalışanlarından Düşük Zam Oranına Tepki

İBB Çalışanlarından Düşük Zam Oranına Tepki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Enerji A.Ş'de çalışan personel, İBB yönetimi tarafından yapılan yüzde 10'luk maaş zammına tepki gösterdi. Türkiye gündeminde..

 
Antalya Gazipaşa Haberleri İletiyor: İBB Çalışanlarından Düşük Zam Oranına Tepki...
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Enerji A.Ş'de çalışan personel, İBB yönetimi tarafından yapılan yüzde 10'luk maaş zammına tepki gösterdi. Türkiye gündeminde Ekrem İmamoğlu liderliğindeki İBB yönetimine yönelik protesto, Türkiyede siyasi gündemde Saraçhane'deki İBB binası önünde gerçekleşti. Enerji-İş Sendikası üyeleri, "Sadaka değil, layık olduğumuz zam istiyoruz" ve "İmamoğlu'nun vaatleri yerine getirilmedi" temalı pankartlarla duyurdu.
 
Enerji-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, İBB'nin personeline yönelik ekonomik koşullar ve enflasyon oranları göz önünde bulundurulmadan yapılan yüzde 10'luk zam oranının yetersiz olduğu vurgulandı. Sendika üyeleri, yaşam maliyetlerinin arttığı bu dönemde, daha adil ve gerçekçi bir zam oranı talep etti.
 
Sendika, İBB yönetiminin, çalışanların sesine kulak vermesi ve adil bir maaş artışı yapılması çağrısında bulundu. Protesto esnasında, İstanbul Enerji A.Ş'de uzun yıllardır çalışan bir personelin, mevcut zamla birlikte maaşının yetersiz kaldığına dikkat çekildi.
 
Enerji-İş Sendikası, daha önce İBB yönetimine, ara zam ve ekonomik koşullara uygun maaş düzenlemesi teklifinde bulunmuş; ancak taleplerine yönelik somut bir adım atılmadığını belirtti. Sendika, yapılan yüzde 10'luk zam teklifini "sadaka" olarak nitelendirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
 
Antalya Gazipaşa haberleri olarak, İstanbul'da yaşanan bu gelişmeyi ve İBB çalışanlarının hak arayışını önemsiyor, tarafların diyalog yoluyla adil bir çözüme ulaşmalarını umuyoruz. Bu olay, emek ve adalet kavramlarının, şehir yönetimindeki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler