loader
Küresel Güç Merkezleri’nin Yeni Stratejisi;

Küresel Güç Merkezleri’nin Yeni Stratejisi;

İkinci Dünya Savaşı’nda Amerika Birleşik Devletleri’nin yardımıyla mutlak bir mağlubiyetten kurtulmuş olan İngiltere’nin, bu tarihten sonraki bölgesel stratejisi ; Almanya ve Fransa’nın yeni bir askeri..

Küresel Güç Merkezleri’nin Yeni Stratejisi; Rusya’ya Karşı Türkiye’yi Öne Sürmek Ve İpek Yolu’nun İki Önemli Ülkesini Birbirine Kırdırmak Üzerine Kurgulanmaktadır...
Av. Sedat Çetinkaya
 
Kıymetli Dostlarım, 
 
İkinci Dünya Savaşı’nda Amerika Birleşik Devletleri’nin yardımıyla mutlak bir mağlubiyetten kurtulmuş olan İngiltere’nin, bu tarihten sonraki bölgesel stratejisi ; Almanya ve Fransa’nın yeni bir askeri güç merkezi olarak ortaya çıkmasını engellemek, Rusya’nın da Avrupa’dan uzak durmasını sağlamak üzerine kurulu bulunmaktadır. 
 
İngiltere Kraliçesi, bu denklemi sağlamak için İkinci Dünya Savaşı’na değin süren küresel hakimiyet iddiasını terk etmek ve bu hakimiyeti, ABD nezdinde varlıklarını büyüten İngiltere merkezli küresel para baronlarına bırakmak durumunda kalmıştır.
 
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu tarafa devam eden bu süreç yerini ; “ İPEK YOLU PROJESİ’NİN YENİ BİR VERSİYONU, DİJİTAL TABANLI DÜNYA, DEVLETLER ÜSTÜ YÖNETİM MEKANİZMALARI VE SANAL GERÇEKLİK ” üzerinden yükselecek yeni bir dünya düzenine bırakma sürecinin başlangıç noktasında bulunmaktadır.
Ancak Rusya ve Türkiye, dünyaya yeni bir düzen dayatmak isteyenlerin karşısında bir turnosol kalesi gibi yükselmekte ve tüm dünyayı ; 
 
SANAL GERÇEKLİĞE DEĞİL, TARİHSEL GERÇEKLİĞE” davet eden güçler olarak ön plana çıkmaktadır. RUSYA’NIN YÜKSELMESİ , TÜRKİYE VE TÜRK DÜNYASI İÇİN İYİ BİR DURUM DEĞİLDİR ancak önümüzdeki süreç ; 
 
Türkiye’nin ve Türk Dünyası’nın, Rusya’ya karşı etkinlik ve üstünlük kurabileceği bir stratejik perspektifi de içerdiğinden, batı dünyası üzerinden yükselen “ KÜRESELCİ- PAGAN VE SİYONİST BİLEŞKESİ YAPILARA KARŞI ”, adı konulmamış ve güçlü bağlarla tahkim edilmemiş bir zeminde de olsa Rusya ile paralel bir şekilde mücadele etmenin ya da OKLARI RUSYA ÜZERİNDE TUTARAK SAVAŞI DEVAM ETTİRMENİN , bizim için iyi bir seçenek olduğunu da görmek gerekmektedir.
 
Ancak bu noktada bizi rahat bırakacaklarını söyleyebilmek de mümkün değildir.
 
Küresel güç merkezlerinin, Rusya ile Ukrayna meselesi üzerinden oluşturdukları gerilim devam ettiği müddetçe, Türkiye ile Rusya’nın, birbirine yaklaşmasını engellemek için her türlü taktiği uygulayacaklarını da sürecin başında öngörmek gerekmektedir.
 
Ukrayna’yı önce gizli anlaşmalarla Rusya’ya peşkeş çekip sonrasında Ukrayna’yı işgal edeceği gerekçesiyle Rusya’yı küresel bir ablukanın içine almaya çalışan, Ukrayna’yı işgal etmeyeceğini deklare edince de Rusya’yı adeta işgale zorlamaya çalışan, bu taktikleri sonuç vermeyince de Rusya’yı Nato karşısında korkak ve güçsüz ilan etmek suretiyle tahrik etmeye çalışan güçlerin varlığını ve amaçlarını çok iyi analiz etmek gerekmektedir.
DİKKAT EDİLECEK OLURSA  ; 
 
• Rusya ; Ukrayna’yı işgal edip etmemek ve küreselcilere kendini teslim edip etmemek, 
• Avrupa ; Rusya baskısı ile ABD hegemonyası arasında kalmak, kendi dengeleri üzerinden varlığını tanımlamak ile ABD hegemonyası altında mevcudiyetini devam ettirmek,
• Türkiye ; batı dünyası ile kendi küresel stratejik perspektifi arasında bir tercihte bulunmak, edilgen bir ülke olmakla dünya yönetimde etkinliği tartışılmaz bir ülke olmak ARASINDA BİR TERCİH İLE KARŞI KARŞIYA BULUNMAKTA VE BU İKİLEMLER DAHİLİNDE ORTAYA ÇIKAN SORUNLARLA MÜCADELE ETMEKTEDİR. 
 
Bu bağlamda, Rusya Federasyonu, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin hegemonyasını yeniden teşkil etmek gibi kaldıramayacağı bir hatanın içine düşüp, Ukrayna ile bir savaşa girişirse veya bu gerilimi devam ettirirse, batı ve özellikle de ABD kaynaklı olarak Türkiye üzerindeki baskıların artacağı ve bu artış sürecinden mütevellit olarak Rusya ile Türkiye arasında bir karşıt ortamının oluşturulmaya çalışılacağı çok açıktır.
 
Küresel güçler, Türkiye’nin yakınlığını elde etmek için önce Türkiye lehine adımlar atacaklar ve bu durumda samimi olduklarını göstermeye çalışarak Türkiye’nin batı dünyası tarafında yer alması ile ilgili konumunu güçlendirmeye çalışacaklardır. Son dönemde Türkiye lehine şekillenen tüm konjonktürel politik argümanların, bu önerme doğrultusunda tanımlaması gerektiğini de önemle ifade etmek isterim. 
 
Bu arada oluşturdukları karşı konulmaz bağlantıların etkisiyle Türkiye’yi, adım adım Rusya’nın karşısında bir noktada konumlandırmak üzere yönlendirmeye çalışacaklarını da şimdiden belirtmek isterim. 
 
Bunun için de en mükemmel zemin ise KAFKASLAR olarak ortaya çıkmış görünmektedir.
 
Türkiye ile Rusya arasında, özellikle Gürcistan’ın Nato üyeliği ve Ermenistan- Azerbaycan ilişkileri üzerinden Kafkaslar zemininde ortaya çıkarılacak ve yükseltilecek bir gerilim, Gürcistan- Azerbaycan- Ermenistan gibi bağımsız devletleri kapsayacağı gibi Rusya Federasyonu içinde bulunan ve Rusya için büyük sıkıntı oluşturacak Müslüman ve Türk kökenli özerk devletleri de etkisi altına alacaktır. Hatta bu gerilimin, Türkistan coğrafyasından başlamak üzere Afganistan- Pakistan- İran- Irak ve Suriye’yi içine alacak şekilde geniş bir etki üretebilmesi de ihtimal dahilindedir. 
 
Bu noktada, Ermenistan- Türkiye ilişkilerinin geliştirilmeye ve Ermenistan’ın, Rusya’dan koparılmaya çalışılmasına özellikle dikkat çektiğimi de ifade etmek isterim. Kısaca belirtmek gerekirse Rusya hem Gürcistan hem de Ermenistan üzerinden kışkırtılmaya çalışılacak, Azerbaycan da meseleye dahil olmak durumunda kalacağı için cephe büyüyerek, kuzey Kafkasya’ya ve hatta Başkurdistan- Tataristan – Kırım zeminine kadar sıçrayacaktır.
 
Ortaya çıkma ihtimali bulunan bu gerilim dahilinde Türkiye’den ; boğazları Rusya’ya kapatması, Nato güçlerinin Karadeniz’e serbestçe ve sınırsız bir güç dahilinde girmesine müsaade etmesi , Kafkasya’da Rusya aleyhine bir cephe ve tahkimat oluşturulmasına izin vermesi, Suriye rejiminin düşürülerek Rus güçlerinin bu ülkedeki varlığına son verilmesi için gerekli zeminin oluşturulmasına destek sağlaması, Türkiye’ye Rusya’yı tehdit edecek silah sistemlerinin yerleştirilmesine onay vermesi gibi taleplerde bulunulabilmesi yüksek olasılıklı bir içerik oluşturmaktadır.
 
Bu sürecin genişlemesiyle ; Çin Halk Cumhuriyeti’nin, zayıf ancak geniş ve bakir topraklara sahip Moğolistan’ı işgal etmesi ve Türkistan’ı tehdit eder hale gelmesi ; sürecin ciddi biçimde kontrolden çıkmasına, Türk Dünyası’nın Rusya tehdidinden ziyade Çin tehdidi altında kalmasına neden olma potansiyelini de barındırmaktadır.
 
Bu nedenle gelecek ufkunu önceden görerek, Rusya’yı etkisiz kılma meselesini zamana bırakıp kendimize saklarken, ABD ve müttefiklerinin küresel stratejisine hizmet etmeyecek ve ancak ülkemiz için gerekli bulunan hazırlık süreci için zaman kazanmayı temin edecek şekilde konumlanmak, EN DEĞERLİ STRATEJİMİZ OLMALIDIR…
 
Mete Han’ın da ötesine uzanan kadim Türk tarihini idrak etmek, Abdülhamid Han’ın siyasi stratejisini yeniden şekillendirmek, Tuğrul ve Çağrı Bey’in mücadelesini devam ettirmek, Yavuz Sultan Selim Han’ın cihan hakimiyeti mefkuresine ve sonunda Kızılelma’ya uzanmak, EN ÖNEMLİ SİYASİ HEDEFİMİZ OLMALIDIR…
 
Fikir fukaralarına, hayalleri iğdiş edilmiş batı beslemelerine ve iman nurundan yoksun zavallılara imkansız gibi gelse de Müslüman- Türk milleti için imkansız diye bir şey olmadığını, tarihe altın harflerle yeniden yazacağımız günler çok uzakta değildir…
 
Bu yolda coşkun bir sel gibi akanlarla mı yoksa bir pislik çukuruna vuran güneş ışığında kokuşanlarla mı birlikte olacağına herkes kendisi karar verecektir… 
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler