loader
Gazipaşa'dan Ev Alabilmek Piyango Çıkması Kadar Hayal!

Gazipaşa'dan Ev Alabilmek Piyango Çıkması Kadar Hayal!

Başta deniz yolu dediğimiz Pazarcı olmak üzere her tarafı adeta parsel parsel kapışılmış. Herkes bina dikiyor, biraz parası olan 'bir ev yapayım üç katına satayım' mantığıyla müteahhitliğe..

Gazipaşa'dan Ev Alabilmek Piyango Çıkması Kadar Hayal!Gazipaşa'dan Ev Alabilmek Piyango Çıkması Kadar Hayal!
 
Sessiz Cennet Gazipaşa'da aşırı derecede yüksek olan emlak fiyatlarına kafayı taktım. Gazipaşa'da ev fiyatları bırakın İstanbul'u, İzmir'i adeta Paris ve Londra ile yarışır hale gelmiş. 
 
Başta deniz yolu dediğimiz Pazarcı olmak üzere her tarafı adeta parsel parsel kapışılmış. Herkes bina dikiyor, biraz parası olan 'bir ev yapayım üç katına satayım' mantığıyla müteahhitliğe soyunmuş. Herkes kafasına göre bir fiyatlandırma yapmış. 
 
Biraz araştırdım, çok değil 3 yıl önce Pazarcı'da dairenin m2 fiyatı 2 bin-2 bin 500 TL imiş. Yani 100 m2 bir ev 200-250 bin TL civarında iken bugün bu rakam 1 milyon TL'yi aşmış. Tam 5 kat bir artış var. 
 
"Döviz kuru ne kadar arttı haberin var mı?, ülkede her şey dövize endeksli" diyenler çıkacaktır. 3 yıl önce dolar kuru 5 TL civarında, bugün ise 13.5 TL. Yani döviz yaklaşık 2.5 kat artmış. 
 
Dolar kurunu baz alacak olursak 3 yıl önce 2+1, 100 m2'lik 200 bin TL'ye satılan evin bugün 700 bin TL olması gerekir. Bugün 700 bin TL'ye bırakın 100 m2'lik daireyi, 50 m2'lik 1+1 daire bile alamıyorsunuz.
 
Fiyatlar adeta uçmuş. Bu fiyatlardan bir memurun, çalışanın, işçinin ev alması hayal. Peki bu kadar yüksek fiyattan evleri kim alıyor derseniz, Rus, Kazak, Hollandalı, Alman, gurbetçiler, Konya ve İstanbul gibi dışarıdan gelenler. 
 
Gazipaşa'da yabancıların sayısı hızla artıyor, nüfusun demografik yapısı da değişiyor. Çok yakında Gazipaşa'nın yerli halkı azınlık kalacak, benden söylemesi...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler