loader
Sosyal Medya Neden Çöktü?

Sosyal Medya Neden Çöktü?

Dünya genelinde sosyal medya platformları Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim sağlanamıyor. Türkiye genelinde 18.44 itibarıyla kullanıcılar üç platforma da ulaşamazken..

Sosyal Medya Neden Çöktü?
 
Son dakika: Whatsapp Instagram ve Facebook'a erişim sağlanamıyor! Whatsapp Instagram ve Facebook çöktü mü? Whatsapp mesajları neden iletilmiyor?
 
Dünya genelinde sosyal medya platformları Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim sağlanamıyor. Türkiye genelinde 18.44 itibarıyla kullanıcılar üç platforma da ulaşamazken konuya ilişkin ilk resmi açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından geldi. 
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak Türkiye gündeminde Dünyadan Haberlerde edindiğimiz bilgiye göre;
 
Bakanlık yaşanan sorunun Türkiye özelinde olmadığını duyururken problemin global olduğunu vurguladı. Whatsapp ise yaptığı son dakika açıklamasında en kısa sürede kullanıcılarına bir güncelleme sunacağını duyurdu. Facebook tarafından yapılan açıklamada ise "En kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi. Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü mü? Whatsapp neden açılmıyor? Whatsapp mesajlar neden iletilmiyor? İşte detaylar...
 
Sosyal medya platformları WhatsApp, Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sağlanamıyor. Söz konusu sitelere Türkiye saatiyle 18.44 itibariyle erişim sorunu yaşanıyor.
 
Whatsapp'tan İlk Açıklama: En Kısa Sürede Güncelleme Göndereceğiz
 
Konuyla ilgili olarak WhatApp'tan ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Şu anda bazı kişilerin WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler!" ifadelerine yer verildi.
 
İlk Açıklama Geldi: Dünya Genelinde Erişim Sorunu Yaşanmakta
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." dedi.
 
Şimdi De Twitter...
 
Instagram, Whatsapp ve Facebook'un çökmesinin ardından Twitter da bazı bölgelerde yavaşladı.
 
Facebook'tan İlk Açıklama
 
Facebook'un İletişim Direktörü Twitter'dan yaptığı açıklamada "En kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Instagram: Bizimle Kalın
 
Instagram tarafından yapılan açıklamada "Instagram ve arkadaşları biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın." ifadeleri kullanıldı.
 
Facebookdown Etiketi Gündem Oldu
 
İlk bildirimlerin gelmesinden kısa bir süre sonra, #facebookdown hashtag'i Twitter'da trend oldu ve dünyanın farklı yerlerinden kullanıcılar bağlantı sorunları bildirdi.
 
Bir Gönderi Paylaşılamıyor
 
Dünya üzerinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma programı WhatsApp'ta bir çökme yaşandı. WhatsApp kullanıcıları uygulama üzerinden herhangi bir gönderi yapamazken, arama özelliğini de kullanamıyor.
 
Facebook Ve Instagram'da Çöktü
 
Öte yandan sıkça kullanılan sosyal medya platformu Instagram ve Facebook'da da çökme yaşandı.
 
Peki Neden Girilemiyor?
 
Whatsapp mobil kod okuyucunun da WEB Whatsapp'a okutulduğunda algılamadığı problemler arasında yer aldı. Aksaklığa neyin sebep olduğu ve sorunun ne kadar süreceği bilinmiyor. Instagram giren kullanıcılar akış yenileme, kullanıcı hikayelerini güncelleme gibi konularda sorun yaşandığını görüyor.
 
Instagram Akış Yenilenemedi Hatası Neden Olur?
 
Instagram Akış Yenilemedi hatası genellikle internet bağlantınız ile ilgili bir problemden kaynaklanan sorundur. Facebook'un alt yapı çalışmalarından dolayı ara sıra Instagram Akış Yenilemedi hatası ile karşılaşabilirsiniz. Son zamanlarda görülen çökme olayları. Instagram'a erişim sorunu olduğunda da Instagram Akış Yenilemedi hatasını görebilirsiniz.
 
Whatsapp Hakkında
 
WhatsApp, 2010 yılının Ocak ayında piyasaya sürülen, akıllı telefonlar için sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone platformlarında hizmet veren WhatsApp, dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler