loader
  • Başkan M. Ali Yılmaz' dan Gazipaşa Kamuoyuna Duyuru...

    Başkan M. Ali Yılmaz' dan Gazipaşa Kamuoyuna Duyuru...

  • Başkan M. Ali Yılmaz' dan Gazipaşa Kamuoyuna Duyuru...

    Başkan M. Ali Yılmaz' dan Gazipaşa Kamuoyuna Duyuru...


Başkan M. Ali Yılmaz' dan Gazipaşa Kamuoyuna Duyuru...

İlçemiz Pazarcı ve Koru Sahil kesimi İmar Planı ve 18 Uygulaması ile ilgili bir dava sürecindeydik. Davanın sonuçlanmasının ardından, siz değerli halkımızı..

Başkan M. Ali Yılmaz' dan Gazipaşa Kamuoyuna Duyuru...Başkan M. Ali Yılmaz' dan Gazipaşa Kamuoyuna Duyuru...
 
Sevgili Hemşehrilerim,
 
İlçemiz Pazarcı ve Koru Sahil kesimi İmar Planı ve 18 Uygulaması ile ilgili bir dava sürecindeydik. Davanın sonuçlanmasının ardından, siz değerli halkımızı da konuyla ilgili bilgilendirmek isterim.
 
İlçemiz Pazarcı ve Koru mahalleleri kıyı kesiminde, 18. Madde uygulamasına yönelik belediye encümenimizin aldığı kararın ve dayanağı planların;  iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle davacılar; 
 
1. Esin Bilgiç
2. Bülent Şahan
3. Pınar Bucak
4. Ahmet Uğur
5. Adem Çağlar
6. Osman Uysal
7. Canan Yılmaz
8. Resul Kaya
9. Ali Kızılateş
10. Koray Bezirgan
11. Sabri Yılmaz
12. Halil Deniz Öncel
13. Mehmet Çağlar
14. Hamit Ercan Aksungur
15. Kemal Efe
16. Cumhur Turis
17. Mustafa Akkoca
18. Fazıl Çağlar
19. TMMOB (Mimarlar odası Antalya Şubesi)
 
tarafından, TC Antalya 5. İdare Mahkemesi’nde 07.08.2020 tarihinde  dava açılmıştır. 
 
TC Antalya 5. İdare Mahkemesi özetle; Dava konusu imar planları yönünden süre aşımı nedeniyle reddine, dava konusu imar uygulamasının ise ehliyet yönünden reddine karar verilmiştir. Davacıların bu kararı istinaf etmesi üzerine; TC. Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi’nde 09.09.2021 tarihinde istinaf başvurusu reddedilmiştir.  Sonuç olarak; Pazarcı ve Koru mahalleleri kıyı kesimine ilişkin imar uygulamalarının yapılabileceği kararı netleşmiştir.
 
İlçemiz Pazarcı ve Koru Sahil kesimi İmar Planı ve 18 Uygulaması ile ilgili belediyemize dava açan on dokuz kişinin, on biri Gazipaşa’da yaşamamaktadır. 
 
Bizler Gazipaşa’mızda yaşayan emekçi insanlarımızın daha planlı ve düzenli bir ilçede yaşamasının doğru olduğunu düşünüyor, bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz. Dava sürecinin lehimize tamamlanmasıyla, ilçemizin; planlı, caddesi ve sokağı olan, yolu ve parkı olan, düzenli bir şehir olabilmesi için İmar planları ve 18. Madde uygulamalarını, yasalara uygun bir şekilde devam ettirebileceğiz. 
 
Bu konuda Gazipaşa Halkı adına oldukça mutlu ve gururluyuz.
 
Değerli hemşehrilerimizle birlikte; çağdaş, üreten ve gelişen bir Gazipaşa yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Sevgi, saygı ve selamlar.
 
Mehmet Ali Yılmaz
Gazipaşa Belediye Başkanı


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler