loader
Çamalan Yaylası Şahısların Değil Tüm Doğancalılarındır !

Çamalan Yaylası Şahısların Değil Tüm Doğancalılarındır !

Köyümüzü iyi tanıyan ileri gelenlerle konuştum, Çamalan Yaylası'nda 8 dönümlük bir alanın tapusu varmış ve bu tapulu alan yedi, sekiz aile arasında paylaştırılmış. Ancak..

Çamalan Yaylası Şahısların Değil Tüm Doğancalılarındır!Çamalan Yaylası Şahısların Değil Tüm Doğancalılarındır!
Fatih YILMAZ
 
Doğanca'yı tanıyanlar iyi bilir, kavurucu yaz sıcağında kaçılacak en ideal yer Çamalan Yaylası'dır. Çamalan'ın serin havası ve sessiz ortamı insanı dinlendirir, huzur verir.  Köyümüzden birçok aile zamanında buraya gelmiş, ev yapmış, ekip dikmiş, Cevizlik yapmıştır. 
 
Köyümüzü iyi tanıyan ileri gelenlerle konuştum, Çamalan Yaylası'nda 8 dönümlük bir alanın tapusu varmış ve bu tapulu alan yedi, sekiz aile arasında paylaştırılmış. Ancak tapulu arazide de birçok ihtilaf varmış. Yani kimin ne kadarlık bir arazisi var net değil. 
 
Çamalan Yaylası'nı mesken edinenlerin bazıları çevirdikleri yerleri sanki kendilerinin tapulu malı imiş gibi buraları sahiplenmiş. Geçtiğimiz yıllarda bir köylümüz yaylanın en güzel yerini tel örgüyle çevirerek, "Artık burası benim, ben ekip dikeceğim" dediği için epey tatsızlık yaşanmış, kavgaya bile sebep olmuştu. 
 
Malum koronavirüs nedeniyle birçok insan kendisini izole etmek için dağlara, yaylalara kaçıyor. Çamalan Yaylası'nın da bu anlamda popülaritesi arttı. Doğancalı olan herkes elbette Çamalan Yaylası'na gelebilir, ahşap ev yapabilir, ekip dikebilir. 
 
Ancak kimse çevirdiği yeri tapulu malıymış gibi sahiplenemez. Çamalan Yaylası bazı şahısların değil tüm Doğancalılarındır. 
 
Çamalan Yaylası Şahısların Değil Tüm Doğancalılarındır !
En son aldığım duyuma göre bazı şahıslar, Çamalan Yaylası'nda kepçe ile su arıyormuş. Su bulmak için devletin arazisine bırakın kepçe vurmayı, çivi bile çakamazsınız. Muhtarımız Zühtü Sönmez'den bu konuda bir açıklama bekliyorum. 
 
Çamalan Yaylası Şahısların Değil Tüm Doğancalılarındır !
Tekrar söylüyorum, Çamalan Yaylası kimsenin tapulu malı değildir, yayla tüm Doğancalıların ortak yaylasıdır, bu böyle biline.
 
Çamalan Yaylası Şahısların Değil Tüm Doğancalılarındır !


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler