loader
Tosuncuk Türkiye 'de

Tosuncuk Türkiye 'de

Antalya gazipaşa haberler olarak edindiğimiz bilgiye göre Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın Brezilya'da teslim olduktan sonra Türkiye'ye getirildi. İnterpol'ün en çok..

Son Dakika Haber- Tosuncuk Türkiye 'de...
 
Mehmet Aydın'ın avukatlarından flaş açıklama! Çiftlik Bank vurguncusu Tosuncuk Mehmet Aydın ne zaman ifade verecek?
 
Antalya gazipaşa haberler olarak edindiğimiz bilgiye göre Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın Brezilya'da teslim olduktan sonra Türkiye'ye getirildi. 
 
İnterpol'ün en çok arananlar listesinde yer alan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerine devam edildi. Mehmet Aydın'ın avukatları tarafından yapılan açıklamada henüz ifade vermediği belirtildi.
 
Çiftlik Bank'la binlerce kişiyi dolandırarak firar eden Mehmet Aydın'ın sorgusu devam ediyor.
 
Tosuncuk Mehmet Aydının Türkiye gündeminde haberlerinin ardından Avukatlarından Açıklama
 
Mehmet Aydın'ın ifadesinin yarın alınacağını açıkladı. İstanbul Emniyeti'nde işlemleri yapılan Mehmet Aydın'ın günün ilk saatlerinde sağlık kontrolünden geçeceği belirtildi.
 
Son Dakika Haber- Tosuncuk Türkiye 'de...
4 gün gözaltında kalacak olan Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın'ın avukatlarından açıklama geldi. Avukatların açıklamasını aktaran A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, Mehmet Aydın'ın henüz ifade vermediğini duyurdu.
 
Aydın'ın ilk sorgusu İstanbul Havalimanı'ndaki nöbetçi savcılıkta yapıldı.
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 gün gözaltı süresi verilen Aydın, buradaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Aydın'ın sorgusu için özel bir ekip oluşturuldu. Sağlık kontrolünden geçirilen Aydın'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.
 
Süreçle ilgili Aydın'ın avukatı Fatih Kuş'tan bir açıklama geldi. Müvekkilinin henüz ifade vermediğini söyleyen Kuş, 'aile baskısı nedeniyle teslim oldu' iddialarını yalanladı. İfade öncesi herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyleyen Kuş, "Henüz ifade vermedi, ifadesinde hepsine açıklık getirecek zaten. Sonrasında basın açıklaması yapacağız" diye konuştu.
 
Tosuncuk Mehmet Aydının Antalya Ve İlçeleri Gündeminde de dolandırdırıldığı iddia edilen bir çok kişi için 75 Bin Yıla Kadar Hapis İstemi
 
Son Dakika Haber- Tosuncuk Türkiye 'de...
30 yaşındaki Mehmet Aydın, 'elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma', 'kooperatif kurarak insanları aldatma', 'suçunu finans etmek için organizasyon kurma', 'taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama' ve 'vergi yasanın ihlali' suçlamasıyla aranıyordu. Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis isteniyor
 
Neler Yaşandı?
 
Çiftlik Bank sistemine para yatıran çok sayıda kişi mağdur olduğu gerekçesiyle 2018'de yargı yoluna başvurdu. Sistemin kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ise, kurduğu sistem üzerinden topladığı paraların bir kısmıyla yurt dışına firar etti.
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sisteme katılımcı olarak para yatıran çok sayıda kişinin mağdur olması üzerine soruşturma başlattı. Türkiye'nin birçok ilinden mağdurun ortaya çıkması üzerine Başsavcılık, soruşturmanın tek elden yürütülebilmesi amacıyla diğer illerdeki adliyelere de yazı gönderdi.
 
Nitelikli Örgütlü Ve Bilişimli Dolandırıcılık
 
Gelir getirme vaadiyle vatandaşlar adına para karşılığı açılan sanal hesaplardan oluşan, ayrıca fiilen çiftlikler de kurulup gelir getirdiği iddia edilen Çiftlik Bank adlı sistemin kurucuları hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma açıldı.
 
Soruşturma kapsamında şirket yetkilileri hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanırken, bu sistem sayesinde birikip suçtan elde edildiği anlaşılan 3 milyon 90 bin 340 liraya, ayrıca 16 şüpheli ile sistemde işlem yapan 3 firmanın malvarlıklarına da el konuldu.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler