loader
Numan Kurtulmuş; 17 Günlük Kapanma Sonuç Ne Oldu?

Numan Kurtulmuş; 17 Günlük Kapanma Sonuç Ne Oldu?

Tam kapanma ile hedeflenen sonuçlara ulaşıldığını belirten Kurtulmuş, İçişleri Bakanlığının açıkladığı 17 Mayıs ile 1 Haziran arasında uygulanacak olan..

Numan Kurtulmuş; 17 Günlük Kapanma Sonuç Ne Oldu?
 
Tam kapanma ile hedeflere ulaşıldığını belirten Numan Kurtulmuş, önümüzdeki haftanın kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
 
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.
 
"TAM KAPANMA İLE HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK"
 
Tam kapanma ile hedeflenen sonuçlara ulaşıldığını belirten Kurtulmuş, İçişleri Bakanlığının açıkladığı 17 Mayıs ile 1 Haziran arasında uygulanacak olan kademeli normalleşme ile ilgili  “Karşı karşıya kaldığımız salgın konusu bilimsel bir konu. Çok iyi gözlemlemek gerekir... 
 
Bunların rakamlarını, istatistik bilgilerini, hastanelerdeki uygulamalarını, sonuçlarına baktığımız zaman bu 17 günlük kapanmanın fevkalade olumlu bir sonucunun ortaya çıktığını görüyoruz. İnşallah bundan sonra da bu sonuçları almaya devam ederiz." diye konuştu.
 
"DAHA DA İYİ OLACAK"
 
Numan Kurtulmuş; 17 Günlük Kapanma Sonuç Ne Oldu?
Tam kapanma kararının hasta baskısından aldınığını hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Yoğun bakımlarda olağanüstü bir hasta baskısı vardı. 67 bin vaka sayısına kadar çıkıldığını biliyoruz. Bugünlerde 10 binler seviyelerine indi. Hastanelerdeki yoğun bakım yoğunluğu da azalmaya başladı. Bunlar fevkalade güzel sonuçlar. İnşallah daha da iyi olacak. Bundan sonraki kademeli açılma sürecinde de hepimiz bu tedbirlere uyarsak bu rakamlar daha da aşağıya doğru inecek. 
 
Bilimsel olarak bakıldığında 17 günlük kapanma olumlu sonuç vermiştir. Bir hafta sonra bu rakamlar daha iyi bir noktaya inecektir diye ümit ediyoruz. Gerekli olan bir kapanmaydı. Sonuçları itibarıyla da hedeflenen sonuçlara ulaşılmış demektir.” ifadesinde bulundu.
 
Uzmanların önümüzdeki bir haftanın çok önemli olduğunu söylediğini belirten Kurtulmuş, "Bütün rakamlara ve uygulamalara bakılacak ve gerekli tedbirler ona göre geliştirilecektir." dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler