loader
Rusya Ve Ukrayna Geriliminin Stratejik Zemininden Türkiye Lehine Doğan...

Rusya Ve Ukrayna Geriliminin Stratejik Zemininden Türkiye Lehine Doğan...

Tüm hainler, işbirlikçiler, İslam ve Türk düşmanları ne yaparlarsa yapsınlar, Allah C.c. hazretleri, kaderin hükmünü elinde tuttuğunu, yeryüzündeki ordusunun asil...

Rusya Ve Ukrayna Geriliminin Stratejik Zemininden Türkiye Lehine Doğan Fırsatlar…
Av. Sedat Çetinkaya
 
ABD yönetimine hakim olan küreselcilerin, Çin üzerinden oluşturmaya çalıştıkları “Yeni Dünya Düzeni” çerçevesinde , Rusya ve Türkiye’yi kendilerine en büyük engel olarak gördüklerini öncelikle belirtmek isterim. 
 
ABD ; Türkiye’ye yönelik çevreleme girişimlerinin, Türkiye tarafından defalarca kez bozulması nedeniyle, uzun bir süreçte oluşturdukları stratejilerinin tamamen çökmesine neden olacak bir “Türk-Rus İttifakı”na yol açmamak için, Rusya’ya yönelik yoğun bir çevreleme harekatına girişmiş bulunmaktadır.
 
Özellikle Ukrayna üzerinden Rusya’nın damarına basılarak gerçekleştirilen bu tahrik neticesinde şekillenen gerilime bağlı olarak ;
 
• Rusya ve Avrupa ilişkileri bloke edilmek , 
• Rusya ile Avrupa’nın yakınlaşması engellenmek, 
• Rusya Federasyonu’nun en önemli gelir kaynağı olan petrol ve doğalgaz satışına engel olunarak Rusya çökertilmek istenmektedir.
 
ANCAK İŞİN BİR DE TÜRKİYE’Yİ İLGİLENDİREN BOYUTU BULUNMAKTADIR…
 
ABD, Rusya’ya karşı tek başına hareket etmemekte, NATO ile birlikte yürümeyi tercih etmekte ve Ukrayna’yı da her zaman arkanızdayız söylemiyle kandırarak harcanabilir bir maşa olarak ileriye sürmektedir. Yine ABD, bu yaklaşımla da Türkiye- Rusya ilişkilerini bozmayı hedeflemektedir.
 
Türkiye’nin güvenliği için büyük önem arzeden Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin, Türkiye ve Rusya’nın güvenliği doğrultusunda değiştirilmesi, Türkiye’nin kendisini  büyük bir savaşın içinde bulmasını engelleyecek kadar önemlidir. 
 
Aslında Karadeniz’de kıyısı bulunmayan ülkelerin, Karadeniz’de deniz kuvveti bulundurması da kesin olarak engellenmesi gereken bir duruma tekabül etmektedir ve Türkiye bu gerekliliği sağlayarak, ABD güdümündeki NATO’yu Karadeniz’den uzaklaştırmak durumundadır. 
 
Aksi takdirde Türkiye’nin NATO’ya yani Amerika Birleşik Devletleri’ne , Rusya’ya yönelik müdahale noktasında yanında değilim söylemini ortaya koyacak bir tercihle karşı karşıya kalması ihtimali doğmaktadır.
 
NATO’yu öne sürerek, Türkiye’yi de meseleye dahil etmek için kıvranan ve bu arada Rusya içindeki dinamikleri kullanarak Rusya’yı da Türkiye’ye karşı kışkırtan ABD, Rusya’yı Ukrayna üzerinden bir vekalet savaşıyla geri adım atmaya zorlamaktadır. 
 
Aslında bunu bir korkutma olarak okuyabilmek de mümkündür. Bu noktada Rusya’nın bir geri adım atması, Rusya içindeki tüm dinamiklerin çözülmesi sonucunu doğuracak, Suriye – Libya ve Sudan’daki Rus etkisi tamamen kırılacak, Rusya’nın boğazlar üzerinden gelişen ticareti de ABD’nin ve dolayısıyla küreselcilerin kontrolü altına girecektir. 
Tabii bu noktadan sonra sırayı Türkiye’nin alacağını söylememe gerek yoktur diye düşünüyorum.
 
Ancak Rusya , ABD’nin tuzağına düşmeden süreci iyi yönetebilir, Ukrayna ile doğrudan doğruya bir çatışma zemine girmekten kaçınabilir ve hatta bu noktada Türkiye’nin devreye girmesiyle bir anlaşma zemininin tarafı olmayı sağlayacak esnekliği gösterebilirse , süreçten kazançlı çıkmayı da başarabilecektir. 
 
Bu arada Ukrayna’nın da ABD tarafından yapılan kışkırtmalara kapılmaması, kendi toprağı olan Donetsk ve Lugansk’taki ayrılıkçı hareketi zaman içinde ortadan kaldırma yolunu seçmesi ya da en ekstrem durumda kendi toprağında gerçekleştireceği operasyonlarda ABD provokasyonunu engellemesi gereği bulunmaktadır. Aslında bu hususta Rusya’nın amacının, Donetsk ve Lugansk’daki özerlik istemini kullanarak, Kırım’ın ilhakını kabul ettirmek olduğu da apaçık ortadadır.
 
Bu arada fırsattan istifade diye başlanan sözlerin bir örneğinin ülkemiz açısından şekillenmekte olduğunu da görmek gerekmektedir.
 
TÜRKİYE ; ABD’nin kendisine büyük ihtiyaç duyduğu bu siyasi – stratejik zemin dahilinde, Suriye’ye yönelik olarak bir operasyona girişmesi, Libya-ırak ve Mavi vatan sathında etkinliğini arttırması durumunda AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ gıkını bile çıkaramayacak ; 
 
RUSYA ise gerilimi farklı bir yöne kaydırması nedeniyle Türkiye’ye müteşekkir olacak, Türkiye’ye yakınlaşmak için daha da tavizkar bir tutum içine girecek ve en önemlisi Türk Konseyi çalışmaları noktasında Türkiye’nin karşısına dikilebilme iradesini büyük ölçüde kaybedecektir. 
 
Bu arada AVRUPA, Türkiye’nin gücünü bir kez daha iliklerine kadar hissedecek, ABD’nin yetersizliğini görecek, Türk- Rus yakınlaşmasının oluşturacağı riski anlayarak Türkiye ile yakınlaşma politikalarını yani kendisini peşkeş çekme politikalarını sonuna kadar sahaya sürecek ve bölgesel politikalarda mecburen Türkiye’nin dümen suyuna girecektir.
 
Ve tüm dünya sathında oluşturduğu itibar ve etkinlikle kazanan her daim Türkiye olacaktır.
 
Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı’nın Volodimir Zelenski’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaretin de 103 Eski Amiralin ABD işbirlikçiliği kokan ve tuvalet kağıdı kadar bile değer ifade etmeyen bildiri’sinin de Türkiye- Rusya ilişkilerine gölge düşürmek amacıyla ABD’nin yönlendirmesiyle tertiplendiğini, bizim oyunu bozucu nitelikte karşı adım atmamamız durumunda ya Rusya ya da ABD tarafından Türkiye aleyhine adımlar atılacağını da neticeten belirtmek isterim.  
 
Tüm hainler, işbirlikçiler, İslam ve Türk düşmanları ne yaparlarsa yapsınlar, Allah C.c. hazretleri, kaderin hükmünü elinde tuttuğunu, yeryüzündeki ordusunun asil neferlerine ve evrene nizam vermede yetkili kıldığı vekillerine bu vesile bir kez daha gösterecektir…


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler