loader
Suyun Biriktirilmesi Ve Sarnıçlar

Suyun Biriktirilmesi Ve Sarnıçlar

Şehirlere döktüğünün beton ve asfaltlar suyun denize akıp gitmesine sebep oluyor. Bunu akılsızca seyretmeyin. Su vatandaşa su faturası kesmek değildir. Ataların kıt..

Suyun Biriktirilmesi Ve Sarnıçlar...
Ali YILDIZ
 
Antalya yöresi SARNIÇLAR kitabımızı yayımladığımız 2012’den beri 8 yıl geçti.
 
Denizli SARNIÇLAR kitabımızı yayımladığımız 2016’dan beri de 5 yıl oldu.
 
Bu zaman içinde defalarca Suya ve Su Kültürüne dikkat çekmek için sayısız toplantılar vs yaptık.
 
Bunlar kitaplarda kayıtlarda yazılarda videolarda var. Aşağıda paylaşacağım resimlerde kitapların sonundaki ÇÖZÜM ÖNERİLERİ sayfalarını görebilirsiniz.
 
Yağmur sularının biriktirilmesi için dağlarda ve şehirlerde alınması gereken önlemleri anlattık.
 
Park ve bahçelerin altına modern yağmur suyu toplama depoları kurulmasını önerdik.
 
Suyun Biriktirilmesi Ve SarnıçlarNe diyordu atalarımız: SU AKARKEN TESTİNİ DOLDUR.
 
Bu kıymetli sözü SU AKARKEN CEBİNİ DOLDUR olarak anlayanlarla mücadele ettik. Ediyoruz, edeceğiz.
 
Bugün iki iyi haber izledim.
 
1 - İstanbul’da bazı semtlerde sitelerde su bahçeleri kurulması haberi.
2 - İstanbul BŞB imar yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 5.000 metrekarelik imar parsellerinde bahçelerine SU SARNICI yapılması kuralı getirilmiş.
 
Bunlar yeni filizlenmeye başlayan işaretler.
 
Aynı çalışmaları Antalya BŞB ve ilçe belediyelerinden de bekliyorum. Antalya henüz susuzluğun acısının farkında değil.
 
Uyarıyorum.
SU AKARKEN TESTİNİ DOLDUR.
 
Ülkemiz su fakiri bir ülkedir.
Porsuk nehrinde, Ergene nehrinde veya Bursa Çanakkale ovalarındaki nehirlerde balık ölümlerinin haberlerini sık sık duyuyoruz. Su azlığı bu gün balıkları yarın hayvanları sonra da insanları öldürecek.
 
EEEEEEEY BELELEDİYECİLER.
 
Şehirlere döktüğünün beton ve asfaltlar suyun denize akıp gitmesine sebep oluyor. Bunu akılsızca seyretmeyin. Su vatandaşa SU FATURASI kesmek değildir. Ataların kıt imkânları ile yaptıkları su toplama tekniklerinden ders alın. Yağmur sularını depolayın. Sarnıçlar yapın.
 
EEEEY ORMANCILAR.
 
Çözüm anahtarının biri sizde. Ormanlarınıza açık kapalı sarnıçlar yapın. Şu kadar ağaç diktik güzel ama yetmez. Su yoksa ağaç yok. İş makineleri ile ormanlarda çukurlar açın, yağmur suları bu çukurlarda biriksin. Yavaş yavaş toprağı beslesin alt kotlardaki kaynakları güçlendirsin. Yapın bunu.
 
EEEEEY YÜKSEK YÖNETİCİLER!
 
Okullarda suyun nasıl kullanılmasını gerektiğini derslerde okutun. Su sadece kimyada öğretilen H₂O değildir. Suyu besleyen Ormanları yok edip, şu kadar ağaç diktik diye yalan söylemekten vazgeçin. Su kaynaklarını yok eden Taş ocakları kalplerinizi taşlatırdı. Nerde kaldı İNSANI YAŞAT Kİ diye başladığınız söylemler?
 
EEEEEY İNSANLAR
 
Su yoksa sen yoksun. Kıymetini bil. İsraf etme.. Yanlış kullanma.. Unutma ki su senin yıkadığın arabadan çok daha önemli bir şeydir.
 
SU HAYATTIR, HAYAT BÜTÜN MEVCUDATIN HAYATIDIR: Hayvanlar kuşlar böcekler, bakteriler, ağaçlar.
 
VE HAYATTAN BAŞKA HER ŞEY TEFERRUATTIR.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler